paenka 16.08.06, 17:16 Czy ktos sie orientuje gdzie moge naprawić aparat cyfrowy? Dodam że u Żmijewskiego nie ma takiej opcji. Aparat jest juz po gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamikaze_pkow1 Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 17:37 malo prawdopodobne zeby byl taki skoro w 2 razy wiekszym i bardziej ucywilizowanym miescie nie ma takiego punktu. Pozostaje szukanie w Lodzi. Najlepiej poszukac na stronie producenta gdzie ma swoje punkty napraw albo skorzystac ze strony ktora bardzo trudno znalezc i bardzo trudno obsluzyc a nazywa sie ona google.pl :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 17:38 Heheheh tyyy to jestes....taki przewidywalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 17:42 tylko nie mow ze sama na to wpadlas ze mozna na stronie producenta albo przez google bo az nie uwierze :)) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 17:40 Nie szkodzi ze w Piotrkowie nie m. W sieradzu mozliwe ze ktos taki jest. Wiesz w Łodzi juz pytałam u producenta i akurat nie potrafili mi pomoc. interesuje mnie niekoniecznie ktos kto żyje z etykietka na stronach pf iz naprawia cyfrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 17:47 no wiesz tak ogolnie to raczej aparatow cyfrowych sie nie naprawia. Raz ze sa z reguly malo awaryjne bowiem ilosc czesci ruchomych jest znikoma a elektronike nie tak latwo szybko zajezdzic. Dwa ze naprawa oznacza wymiane sporej czesci podzespolow bowiem w czasach miniaturyzacji producenci maksymalnie integruja czesci skladowe takiego aparatu. Tak wiec jakakolwiek usterka oznacza iz nalezy na naprawe wydac naprawde sporo. Z racji dosc waskiego rynku a jednoczesnie mnogosci roznych modeli prowadzenie punktu w malym miescie jest nieoplacalne, nawet jako dodatkowe zajecie. Czy to te byla przewidywalna odpowiedz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 16.08.06, 21:34 Hehe przewidywalny bylo o tym poscie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=46983676&wv.x=2&a=46984664 ktory to jest odwtem na moj post na waszym forum. Wiesz juz dawno bylam w autoryzowanym punkcie sprzedazy producenta ale nie dzieki googlom a dzieki spostrzegawczosci (a niech tam bede skromna) i dobrej pamieci gdzie widzialam takowy punkt no i dzieki logice. Poza tym gdyby nie ty nie wpadlabym na to by swoje poszukiwania zaczac od piotrkowa i wnioskowac ze skoro w dwa razy wiekszym miescie nie ma takowego to w w takiej miescinie napewno go nie znajde. W kazdym razie dzieki. Teraz wiem ze moim punktem odniesienia do kazdego przedsiewziecia powinien byc wlasnie Piotrkow. Takie drobne pytanko czy google ci placa za reklame? Jesli nie to powinienes sie zastanowic czy czasem nie zasugrowac im tego jakos delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Servis aparatów cyfrowych w Sieradzu 17.08.06, 18:04 to calkiem niezly pomysl zeby najpierw szukac w Piotrkowie i na tej podstawie okreslic prawdopodobienstwo ze to akurat bedzie/nie bedzie w mniejszych o polowe miastach :)) google mi nie placi a powinno :) Z tego co wiem to google placi tylko Chuckowi Norrisowi. Bo cale google polega na tym ze my pytamy sie google a google pyta sie Chucka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Servis aparatów cyfrowych 16.08.06, 18:09 w Sieradzu nigdzie nie naprawisz: Łódź, ul. Narutowicza 18, czynne pn-pt 10-15, tel 509 762 208, ale gość jest do końca sierpnia na urlopie. Nie pamiętam nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 Re: Servis aparatów cyfrowych 17.08.06, 09:33 zależy też co padło- z elektroniką dobry fachman z solidnym wyposażeniem (a w Sieradzu takowi bywają:) Druga sprawa- nie podałaś jaki to aparat- Fuji np. ma serwis tylko i wyłącznie w Warszawoe, Pentaxy naprawia się w Gdyni, Panasoniki- obiło mi się o uszy wędrują do Zabrza (ale tu nie jestem pewien) - ogólnie- udać się na dobre forum i przeszukać archiwum www.cyberfoto.pl/aparaty-cyfrowe/. Serwisy foto są na Piotrkowskiej 102 i na Piotrkowskiej 85, ale raczej specjalizują się w "analogowych" Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Servis aparatów cyfrowych 17.08.06, 10:05 Padł obiektyw w kodaku. Wysuwa sie do pewnego momentu i dalej nie moze wiec sie chowa. POdejrzewam ze jakis kurz tam podszedl. Jak na razie zaden elektronik nie chce sie tego podjac. W łodzi pytalam w kodaku i powiedzieli ze seriwsowanie mnie wyniesie drozej niz kupno aparatu. Wiec moze ktos zna jakiegos dobrego elektronika? Odpowiedz Link Zgłoś