Gość: marsha IP: 192.168.0.* 07.02.02, 18:33 ...aż trudno uwierzyć,że już po raz dwudziesty otwieram BEZSENNOŚĆ... niech ta -XX- będzie wyjątkowa. liczę na Was!!! serdeczności! Marsha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
##wera## Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 07.02.02, 20:35 oj, Marsha, taki jubileusz w Bezsenności, a Ty na pączki nie zapraszasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
yetta Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 07.02.02, 21:06 Bezzsennośc rozmnaża się przez pączkowanie ? :)) Jesli tak - to będzie to Niekończąca się Opowieść... Pozdrawiam załozycielkę tudzież kontynuatorkę... :) Y. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 07.02.02, 22:24 dobry wieczor Marsha ! bzzz serdeczne i nadzwyczajne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 22:28 czesc marsha , trzeeeeba ciagnac ten post az do 70000 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 07.02.02, 23:07 oj,troszkę "czuję" pączuchy w żołądku... ciężko mi jakoś... Ale były przepyszne: z nadzieniem różanym :) raz się żyje: raz się chudnie,a raz tyje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 01:10 Gość portalu: marsha napisał(a): > raz się żyje: raz się chudnie,a raz tyje :)) a kobity zawsze o tym samym.......:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 00:08 życie jest mężczyzną od którego wariuje każda... a ja mu ufam, choć jest zakłamany jak wino w butelce oplecione został mi z nieba zesłany a niebo bywa czasem zamroczone. życie to facet, który nie jest mi obcy to nie jest dobry gość, czemu go lubię? przeraża mnie głos, który kiedyś powie dość i zniknie boję się ujrzeć jego plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 00:22 a co z mezczyznami? czym dla nich jest zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 00:38 odmeldujem siem tylko, bo mnie siem gadać nie chce..... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 01:53 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > a co z mezczyznami? Pisze za siebie i prosze nie uogolniac, bo to tylko niszczy....... > czym dla nich jest zycie? od pewnego czasu jest walka, chodzeniem po krawedziach i nadzieja, ze tak nie zostanie juz na stale........ Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 09.02.02, 00:55 Nie, nie możesz teraz odejść Bierzesz mi ostatnia wodę Zar pustyni pali mnie Bezlitosna, płowa pustka Mam spękane suche usta Pocałunek mój to śmierć. Nie, nie możesz teraz odejść Kiedy cała jestem głodem Twoich oczu, dłoni twych Mów, powiedz, że zostaniesz jeszcze Nim odbierzesz mi powietrze Zanim wejdę w wielkie nic Nie, nie możesz teraz odejść Jestem rozpalonym lodem Zrobię wszystko, tylko badź Badź, zostań jeszcze chwilę, moment Płonę, płonę, płonę, płonę ... Zimnym ogniem czarnych słońc Nie, nie możesz teraz odejść Popatrz, listki takie młode Nim jesieni rdza i śmierć Badź - proszę cię na rozstań moście Nie zabijaj tej miłości Daj spokojnie umrzeć jej. Jonasz Kofta, "Samba przed rozstaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 12:11 pszczolowski napisał(a): > Nie, nie możesz teraz odejść > Bierzesz mi ostatnia wodę > Zar pustyni pali mnie > Bezlitosna, płowa pustka > Mam spękane suche usta > Pocałunek mój to śmierć. > > Nie, nie możesz teraz odejść > Kiedy cała jestem głodem > Twoich oczu, dłoni twych > Mów, powiedz, że zostaniesz jeszcze > Nim odbierzesz mi powietrze > Zanim wejdę w wielkie nic > > Nie, nie możesz teraz odejść > Jestem rozpalonym lodem > Zrobię wszystko, tylko badź > Badź, zostań jeszcze chwilę, moment > Płonę, płonę, płonę, płonę ... > Zimnym ogniem czarnych słońc > > Nie, nie możesz teraz odejść > Popatrz, listki takie młode > Nim jesieni rdza i śmierć > Badź - proszę cię na rozstań moście > Nie zabijaj tej miłości > Daj spokojnie umrzeć jej. > Jonasz Kofta, "Samba prz > ed rozstaniem" Bossa nova nie samba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 01:57 Gość portalu: marsha napisał(a): > życie jest mężczyzną > od którego wariuje każda... > a ja mu ufam, choć jest zakłamany > jak wino w butelce oplecione > został mi z nieba zesłany > a niebo bywa czasem zamroczone. > życie to facet, który nie jest mi obcy > to nie jest dobry gość, czemu go lubię? > przeraża mnie głos, który kiedyś powie dość > i zniknie > boję się ujrzeć jego plecy... A zycie nie moze sie od nas odwrocic == my sie od niego odracamy/zapadamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 11:50 nie głupia, nie brzydka, nie biedna, a jednak samotna, a jednak po domu się pętam bez sensu,od lat zapasy wyjadam z kredensu bo tak czegoś brak...Nie biedna, nie głupia, nie brzydka w uczuciach głęboka nie płytka i choć koniec z końcem potrafię już związać to jakoś nikogo do siebie przywiązać nie mogę od lat, no cóż smutny fakt... a czasem tak myślę,że może już pora dać anons o wyżej wspomnianych walorach szczegółów brzydkich kilka ukryć: gotuję niechętnie a chętnie się kłócę czasem znów milknę bez powodu , brak mi inicjatyw i samochodu mam za to fobie i tęsknoty, jak na ironię lubie koty i w ogóle nie jest ze mną słodko, więc nie dam anonsu,nie jestem idiotką i tak nie pojawi się nikt odpowiedni, jak będzie niegłupi to brzydki lub biedny lub coś z nim będzie nie tak już wolę chyba przeżyć ten brak... nie głupia, nie brzydka, nie biedna, a jednak samotna, a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 22:39 po pseudo-wiosnie nadeszła pseudo-jesień... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 09.02.02, 22:46 Gość portalu: marsha napisał(a): > po pseudo-wiosnie nadeszła pseudo-jesień... :) Brrrrr! Dobrrry wieczórrr Marsha:) A może by tak bajeczkę na dobranoc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 22:50 > Brrrrr! Dobrrry wieczórrr Marsha:) A może by tak bajeczkę na dobranoc;) opowiesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 09.02.02, 22:55 > opowiesz ? :) Opowiem ci bajkę, jak kot palił fajkę, a kocica papierosa... i spaliła kawał nosa...snif:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 23:12 > Opowiem ci bajkę, jak kot palił fajkę, a kocica papierosa... i spaliła > kawał nosa...snif:( ...prędko, prędko po doktora, bo kocica bardzo chora! A pan doktor był pijany,i przylepił się do ściany, i wyleciał na ulicę, i tam spotkał czarownicę... ... co było dalej? : a ja już sobie nosa nie usmalę- bo od 3 tygodni nie palę!!!, choć ciągnie chwilami "do złego"... Ale wraz z pseudo-wiosną rozpoczęłam, całkiem na serio, ZMIANY! zobaczymy co z tego wyjdzie. na razie jest oki doki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 09.02.02, 23:17 > ...prędko, prędko po doktora, bo kocica bardzo chora! A pan doktor był pijany,i > > przylepił się do ściany, i wyleciał na ulicę, i tam spotkał czarownicę... > ... co było dalej? : > > a ja już sobie nosa nie usmalę- bo od 3 tygodni nie palę!!!, choć ciągnie > chwilami "do złego"... Ale wraz z pseudo-wiosną rozpoczęłam, całkiem na serio, > ZMIANY! zobaczymy co z tego wyjdzie. na razie jest oki doki :) Gratulacje, z powodu wyzbycia się nałogu. Na pewno dasz radę! A co było dalej? Kurde zapomniałem:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 23:28 Marsha, napisalas dwa teksty.....a czuje , ze to jest trylogia........ I powiedz......dlugo saczylas te faje ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 09.02.02, 23:48 ku wyjaśnieniu: te teksty to niestety nie moje dzieła...,ale nie pamiętam autorów... :( papierosy...hmmm,to długa historia. początki były w liceum,a rozkwit na II roku studiów. wyjaśniam- nie byłam nałogowcem takim,co dnia,a nawet godziny bez fajeczki sobie nie wyobraża,choć na ostatnich wakacjach doszłam do 2 paczek na dobę,(więc zrobiłam dłuższą-2 miesięczną przerwę).ale miło pali się "do piwka" i do "kawy uczelnianej"... Koniec! i co to za wegetarianka,która smołą płuca okadza...?! :) teraz się oczyszczam ze wszelkich toksyn... i na SŁOŃCE czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 23:57 Gość portalu: marsha napisał(a): > ku wyjaśnieniu: te teksty to niestety nie moje dzieła...,ale nie pamiętam tak myslalem.... > autorów... :( ale tez przypuszczalem , ze bedzie jeszcze jeden - do nich pasujacy............ > i na SŁOŃCE czekam :) a moze byc ksiezyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 10.02.02, 00:06 > ale tez przypuszczalem , ze bedzie jeszcze jeden - do nich pasujacy............ proszę bardzo: ...odkąd Cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę, to jest bardzo głupie nosić szminkę w kieszeni,gdy ty patrzysz na mnie tak poważnie, jakbyś w moich oczach widział gotycki kościół. A ja nie jestem żadną świątynią, tylko lasem i łąką - drżeniem liści, które garną się do twoich rąk. Tam z tyłu szumi potok, to jest czas, który ucieka, a ty pozwalasz mu przepływać przez palce i nie chcesz schwytać czasu. i kiedy cie żegnam, moje umalowane wargi pozostają nie tknięte, a ja i tak noszę szminkę w kieszeni, odkąd wiem, ze masz bardzo piękne usta... M. Pawlikowska-Jasnorzewska pasuje do "tryptyku"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 10.02.02, 01:05 > > pasuje do "tryptyku"? :)) > kazdy ma pewnie swoja wlasna trzecia czesc tryptyku - Powiedz krtani, że wkrótce. I powiedz powiece, tej kołdrze z piaskiem pod nią, księżniczce, nad ranem drażnionej ziarnkiem grochu. (Bo późno: po trzeciej). W... no, to słowo, też na wpół martwe... w "powiecie"? W powiecie skóry wszyscy znają się nawzajem. Powiedz krtani, że wkrótce. I powiedz powiece. Wieści krążą tu, z ust do własnych ust, powietrze przez magnetofon tętnic przewija nagrane pogłoski: ziarna gromu. Już późno, to przecież prawie świt. Stań w łazience, patrz z bliska na powierzchnię lusterka. Nie w twarz na dnie. W to, co zezna na niej pyłek, rysa szkła. Powiedz krtani. I powiece. Po pierwsze, że już wkrótce. Po drugie - po jeszcze bardziej pierwsze - że całą widzianą na jawie ciemnością ziarnka grobu, choć późno, poprzecie właściwą stronę skóry, tę, gdzie się po wieczne mgnienie skupiło Wszystko znane, nienazwane. Którą? Wiesz przecież. Powiedz krtani. I powiece na tym jej ziarnku globu, za późno: Po trzecie - Stanislaw Baranczak , " Powiedz, że wkrótce" (1998) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 10.02.02, 00:04 Miło było, ale syreni śpiew łóżka staje się nie do zniesienia. DOBRANOC:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.02, 00:17 mastat napisał(a): > Miło było, ale syreni śpiew łóżka staje się nie do > zniesienia. DOBRANOC:)))) cosik wczesnie.............no ale raz mozna wybaczyc :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 10.02.02, 01:32 o TY,czarna nocy padam,padam,padam do Twoich stóp...! ...już czas na sen Odpowiedz Link Zgłoś
gawelek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX - tryptyk za krotki 10.02.02, 03:04 ano zaczynamy niekonczaca sie opowiec........... ****************************** Ach, kiedy ona cię kochać przestanie: Zobaczysz! Zobaczysz noc w środku dnia, Czarne niebo zamiast gwiazd; Zobaczysz wszystko to samo, Co ja. A ziemia, zobaczysz, Ziemia to nie będzie ziemia: Nie będzie cię nosić. A ogień, zobaczysz, Ogień to nie będzie ogień: Nie będziesz w nim brodzić. A woda, zobaczysz, Woda to nie będzie woda: Nie będzie cię chłodzić. A wiatr, zobaczysz, Wiatr to nie będzie wiatr: Nie będzie cię koić. Ach, kiedy ona cię kochać przestanie: Zobaczysz! Zobaczysz obcą własną twarz, Jakie wielkie oczy ma strach; Zobaczysz wszystko to samo, Co ja. A ziemia, zobaczysz, Ziemia to nie będzie ziemia: Nie będzie cię nosić. A ogień, zobaczysz, Ogień to nie będzie ogień: Nie będziesz w nim brodzić. A woda, zobaczysz, Woda to nie będzie woda: Nie będzie cię chłodzić. A wiatr, zobaczysz, Wiatr to nie będzie wiatr: Nie będzie cię koić. I wszystkie żywioły, Wszystkie będą ci złożeczyć: Lepiej byś przepadł bez wieści! E. Stachura - Zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX - słów o miłości cd.. IP: 192.168.0.* 10.02.02, 15:21 ...znaleźć ciebie - spojrzeć w siebie - to zaledwie przedsionek wyobraźni - ale już niedostępny moim oślepionym przez żal zmysłom. Nie potrafię przypomnieć sobie rysów twojej twarzy - zatarły się w rozpaczy jak słowo w plamie atramentu. Twój głos nie śpiewa we mnie, która byłam najlepszym rezonatorem twego głosu. Nie śpiewa, bo bo krzyk samotności zagłuszył cierpliwe wyrazy wypowiadane twoimi ustami. I ręce twoje pogubiłam i usta i wszystko to co było tobą odeszło - żeby zrodzić się na nowo w nagłym ostrym bólu po tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX - słów o miłości cd.. 10.02.02, 23:02 Ten kolejny odcinek przypomnial mi smutna kubanska piesn "Chan Chan" Moze pamietacie to z 'Buena Vista Social Club' Wima Wendersa ? (wersja mp3 dostepna na stronie neuroscience.ucdavis.edu/cipetkov/interest.htm) De Alto Cedro voy para Marcané Llego a Cueto, voy para Mayarí El carińo que te tengo No te lo puedo negar Se me sale la babita Yo no lo puedo evitar Cuando Juanica y Chan Chan En el mar cernían arena Como sacudía el jibe A Chan Chan le daba pena Limpia el camino de paja Que yo me quiero sentar En aquél tronco que veo Y así no puedo llegar De alto Cedro voy para Marcané Llegó a Cueto voy para Mayarí ------------------------------------------------------------------------------ From Alto Cedro, I go to Marcané I arrive in CUeto, and then I go towards Mayarí. The love I have for you is something I cannot deny I drool all over I cannot help it. When Juanica and Chan Chan sifted sand at the beach ... Chan Chan felt sorry/shame Clean the path of straw cause I want to sit down on that tree trunk I see and that way I'm never going to arrive From Alto Cedro, I go to Marcané I arrive in Cueto, and then I go towards Mayarí. bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX - słów o miłości cd.. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:16 dzieki ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 10:08 Gość portalu: marsha napisał(a): > ...aż trudno uwierzyć,że już po raz dwudziesty otwieram BEZSENNOŚĆ... > niech ta -XX- będzie wyjątkowa. liczę na Was!!! > serdeczności! > Marsha Marsho, z okazji pieknej XX-stki moje ulubione: _Żółwie i kronopie_ Faktem jest, że żółwie są wielkimi zwolennikami szybkości. Nadzieje to wiedzą, ale się ni przejmują. Famy to wiedzą i śmieją się. Kronopie to wiedzą i za każdym razem, kiedy spotykają żółwia, wyjmują pudełko z pastelami i na okrągłej tarczy żółwia rysują jaskółeczkę. /J. Cortazar "Opowiesci o kronopiach i famach"/ Pozdrawiam juz bezsennie, bo z rana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 11.02.02, 22:04 Widziałam, zobaczyłam, żyłam-razem z nią,z nim. Wiecie co? Byliście? Nie! Widzieliście? Nie! Podkowińskiego widzieliście "szał".. szalonego Podkowińskiego szalony szał? Nie. To nie widzieliście nic. O!O! Jak to wygląda. Wcale nie wygląda! To leci,spada,krzyczy!Opowiadać,co tu opowiadać-to trzeba widzieć! Jest skała, pochylona,stroma,nad przepaścią bez granic;bez dna. Ze skały czarnej,nagiej z rykiem potwornym ześlizną się rozszalały koń kary-zjeżdża na zadzie;przednie nogi zgięte,rzucone w przód,tym piekielnym skokiem na zatracenie. Grzywa rozwiana burzą,łeb skręcony w bok-a z pyska tego potworu,z tej rozszalałej bestii apokaliptycznej idzie piana szaleństwa-obłędu,orgii życia i śmierci.Potem -ja-nie! Ona,kobieta-nie-kobiecość! Do potężnej szyi,do tego karku cudownego rumaka przylgneła miłośnie kobieta,- o,tak...! J.A.Kisielewski "W sieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 11.02.02, 22:09 "W sieci" cd... (...) Ja tylko wiem,że mnie porwał on sam,on Podkowiński.Chwycił mnie za włosy,porwał mnie za włosy i szarpał,darł,targał i wlókł mnie nogą za włosy po sniegu...Po twardym,po ostrym,po zimnym sniegu...I przez całe ciało szedł mi jeden dreszcz szalony. Jedno palenie...Rozkoszne kłucie igiełkami zlodowaciałych szpilek pinij-od głowy,przez ramiona,przez piersi...przez kark! Tak mnie bił,tak cudownie bił kopytami swego czarnego demona.Teraz jeszcze wisi przede mną ten obraz! Mam go ze sobą...lecę razem z tą kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:13 Sometimes Czasami, tylko czasami Wątpię we wszystko I pierwszy przyznam, Że gdy zastajesz mnie w takim stanie Mogę być męczący Nawet żenujący Lecz musisz czuć się tak samo Gdy się rozejrzysz Nie możesz szczerze przyznać Że cieszy się to co widzisz Och czasami, tylko czasami Musisz być... musisz być równie żenująca jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 01:27 Dobranoc! juz dziś więcej nie będziem bawili, Niech snu anioł modrymi skrzydły Cię otoczy, Dobranoc! niech odpoczną po łzach Twoje oczy, Dobranoc! niech się serce pokojem zasili.......... A.Mickiewicz: Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 01:34 coś bezsenni dziś mało aktywni a może senni?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 01:58 to jeszcze raz ja... tym razem z wierszem... i wybaczcie, że podchodzą mnie cyniczne numery... ;) Tylko rób tak żeby nie było dziecka tylko rób tak żeby nie było dziecka To nie istniejące niemowlę jest oczkiem w głowie naszej miłości kupujemy mu wyprawki w aptekach i w sklepikach z tytoniem tudzież pocztówkami z perspektywą na góry i jeziora w ogóle dbamy o niego bardziej niż jakby istniało ale mimo to ...aaa płacze nam ciągle i histeryzuje wtedy trzeba mu opowiedzieć historyjkę o precyzyjnych szczypcach których dotknięcie nic nie boli i nie zostawia śladu wtedy się uspokaja nie na długo niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 04:10 Bo widzisz Kociatko...bezsenni noc z dniem zamieniaja, dziwne to jakies konszachty. ********************** od siebie i soba...... PRZESŁUCHANIE Władysławowi Hasiorowi Przesłuchiwałeś anioła kilka godzin Wbijałeś mu gwoździe w skrzydła Pod piórami schowałeś swoje najczarniejsze myśli prawe skrzydło sczerniało lewe nie chciało się poddać Anioł patrzył oczami spokojnymi bardzo jasnymi Uśmiech skręciłeś w dwa sznury i związałeś z tyłu głowy Ostatnim życzeniem anioła było wysłuchanie bajki Bajecznym ciosem uderzyłeś go w twarz Zachowałeś formułę przesłuchania Powiesiłeś go do góry nogami Do gardła anioła ściekała bezsilność kapała na lustrzaną posadzkę Po paru godzinach skurczył się I zastygł w bólu istnienia Złożyłeś jego ciało w sadzie Piękna jest chwila gdy nie masz już Anioła Stróża Za dużo wiedział. Anna Janina Kloza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 06:43 czy to jeszcze bezsenność czy już dzień dla was...? może jakąś kołysankę na dobranoc... ale mam pustkę w myslach... miłej nocy... miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX -Gawełku!!! IP: 192.168.0.* 12.02.02, 21:49 Gawle-widziałeś??? jakiś haker skurw.... zabił stronę o bębnach. nie ma. przepadło w nicości tyle pracy Grzesia i ludzi,którzy mu pomagali... brak mi słów. jedynie przekleństwami mam ochotę ciskać. skąd w ludziach tyle podłości?! i głupoty. gnojek olo-podobny jeden... kij mu w oko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 12.02.02, 22:12 > Marsha, ty przeklinasz ? ja? ależ skąd... :) ale jak tu się powstrzymać... kilka dni temu dałam Grzesiowi zdjęcia,które miały być na owej stronie zamieszczone.i co?-pstro :( zdjęcia to nic,tam...ach,szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX - Marsha- on i MY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 00:21 jeszcze rano........ale ano..... ************************************* >Gawle-widziałeś??? jakiś haker skurw.... widzialem........zero polotu...... i to nie byl haker, haker nie niszczy........ A czlowiek ten pewnie za bardzo siedzi w swiecie wirtualnej rzeczywistosci i tylko w niej egzystuje == pokazuje sie...........tacy mnie wkur..... >przepadło w nicości tyle pracy Grzesia i ludzi,którzy mu pomagali... brak mi >słów. Mam - WIELEKA - nadzieje, ze ma gdzies kopie........bo szkoda by bylo, bardzo..... :(((( A wspomniane zdjecia, one na to patrza i gdy sie pojawia na stronie, beda wiedzialy jak ja chronic.......... takze wkurzony G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 00:00 She Chameleon Sheltering her ego on the edge of a floodlit arc, She'll contemplate seduction, she'll calculate the catch, When she moved, her presence speared me When she spoke, her words ensnared me Watch the lizard, watch the lizard, watch Watch the lizard with the crimson veil. Distinctly a casual affair She crucified my heart in the depth of a satin grave, As I lay in sweating monologue I sensed the lovelight fade, Within the spiral of the cigarette, you betrayed your bedside etiquette, I saw the lizard, touch, I saw the lizard, touch I touched the lizard with the crimson veil. I've seen a different doorway shut a million times before, The smiling she chameleon, the smiling vinyl whores Distinctly a casual affair They know what they want, they sing your name And glide between the sheets, I never say no, in chemical glow we'll let our bodies meet, So was it just a fuck, was it just a fuck, just another fuck I said, Loving just for laughs, carnal autograph, lying on a lizard's bed. So was it just a fuck, was it just a fuck, just another fuck I bled, Degraded and alone, raped and still forlorn, Betrayed on a lizard's bed, on a lizards bed. We chameleon, we chameleon, we [oui!] chameleon. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 13.02.02, 00:28 w Bezsennosci wszystko jest mozliwe, nawet spotkanie z fankami Marillion :-)) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 217.98.142.* 13.02.02, 20:10 czyzbys byla jedna z nich? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 13.02.02, 21:40 nie, Marillion nic mi nie robi ... w nic ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 00:30 ..Noc południowa, w blasku zgasłych zórz szeroka, słodka, jak bajek refreny. Z wieży padają ciężkich godzin treny W jej wielkie głębie, jak w otchłanie mórz. A potem szumi rondy zew stłumiony - przez chwile puste milczenie sie wrzyna, a potem skrzypce, Bóg wie z jakiej strony, zbudzone mówią powoli: Blondyna..... R.M.Rilke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX -Marsha pytanie....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 01:37 idą oboje po linie, tylko czasami drżącej ich światem, bo połączonej z rezonansem ich myśli, tak ślepych na razie, tak przez to potem morderczych ps. Marsha,znasz taki oto zespol - Nowa Kultura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 13.02.02, 19:41 jesteś dla mnie szeregiem zielonych liter dźwięczących miło,jesteś płaskim listem,który można całować nie czując nic.Twoje imię wypisane nisko przypomina sierść kota i przeciąga się podłużnie,gdy je wymawiam.Chciałabym Cię dotknąć tak, jak dotykam Twojego imienia. Ale boję się chwili,w której zobaczę Twoje brwi i usta.Jest tyle linii usmiercających tkliwość i tyle przyćmionych świateł nie szepczących o miłości.Chciałabym Cię poznać dotykiem,chciałabym ,żebyś przyszedł w nocy,pochylił się nade mną śpiącą i znów odszedł jak księżyc.Przestałabym wpatrywać się w nieuchronne okno i usnęłabym wtulona w zapach po Tobie. O.Tokarczuk > ps. Marsha,znasz taki oto zespol - Nowa Kultura ? "gdzieś dzwoni"...hmmm,ale nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 16:57 Gość portalu: marsha napisał(a): > "gdzieś dzwoni"...hmmm,ale nie kojarzę. Pisalem w nocy.....ale gdzies te moje literki umarly ?!?! Ano. Wiem, ze na pewno wydali jedna kasete. Ale nic nie wiem o ich dalszych losach. Czy graja, czy nagrali cos jeszcze ? Grali na jednej z pierwszych "Afryk" w Toruniu. Spadl w srodek krateru szczerzyli zęby odjeli skrzydla Ojciec nie zmyslony dedal w zgorzale bruzdy sypal ziarno Na progu Matka kroila bochenek niezawodnych realiow Pod nim kamienie opowiadaly czulosc egzystencji Ikar - Jan Gorec-Rosinski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 23:46 Nie jest tak źle. Dostałem od Nell prawie cały worek powera. Połówkę Tobie przesyłam. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 23:59 Pozwolcie, ze Wam zaprezentuje szczegolny (dla mnie) wiersz: Nieznajoma Widzialem ja Gdzies wsiadla do zakurzonego autobusu, siadla troche zmeczona, zamyslona. Gdy autobus ruszyl nadaremnie wypatrywalem jej Zobaczylem tylko strzep brazowego plaszcza Zerwanego w drzwiach Widzialem ja Na lawce wsrod zieleni, wsrod kwiatow, Czytala ksiazke, na kolanach lezal pies I wzrok moj przykul szpak, co kwilil pod klonem Gdy sie odwrocilem zostala tylko zakladka - zapomniana pamietajka Widzialem ja Na skalistej gorze, na wyblaklym kocu Slonce delikatnie piescilo jej twarz Potem bylo raz w sklepie, raz w biurze, raz w samolocie raz tez widzialem ja w kinie! A potem znikla - jak sen co sie konczy Ale widzialem ja - Autorstwa mego, sprzed kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 217.98.142.* 15.02.02, 00:41 ladne i szczere... znalazles ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 08:23 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 217.98.142.* 15.02.02, 00:37 The Game Grey eyes flicker Cold is the weed Worn out shoes Air full of grief It is you now Stuck within Soul is burning No chance to win What have you done to the game Was it a victory, a shame Where have you gone Before morning dew The game will not end Without you Ears of lost minds Luke and torn Dresses rotten And broken stores And the meaning It's sold too soon Can the blister Substitute the moon What have you done to the game Was it a victory, a shame Where have you gone Before morning dew The game will not end Without you And the hot sun Paints the door Your philanthropist Sighed once more Wind was blowing Air through pipes Holes in bodies Mortal crimes What have you done to the game Was it a victory, a shame Where have you gone Before morning dew The game will not end Without you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrys Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 217.98.142.* 15.02.02, 01:34 I Must Have Been Blind" Here I am believin' words again Here I am tryin' to find your love again Here I am down on my knees again Prayin' for a love that we used to know Both of us know how hard it is to love and let it go Both of us know how hard it is to go on living that way When so few understand what it means to fall in love And so few know how hard it is to live without it Lord I must have been blind, oh, I must have been blind Lord, I must have been blind Ah, to hold something real, and not believe it To live in her life, and never trust it To give all you know and never feel it To hold back each day until it dies away Both of us know how hard it is to love and let it go And both of us know how hard it is to go on living that way When so few understand what it means to fall in love And so few know how hard it is to live without it Lord, I must have been blind, I must have been blind Lord, I must have been blind, Yes, I must have been blind Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrys Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 217.98.142.* 15.02.02, 02:02 jeszcze jedna, mam nadzieje, ze wybaczycie ta "serie" Been Alone So Long Been alone so long that I've forgotten what it's like to feel somebody next to me and hear her breathing peacefully when I wake up at night. Been alone so long that I've forgotten what to say - if I meet somebody who might easily resemble you I smile, but look away... I look away. Been alone so long that I've forgotten what to do: how to make the whole thing right and how to help if she's uptight and when to run and when to fight... how to make her stay the night - that's if I ever knew. Been alone so long that I've forgotten what it's like to feel somebody next to me and hear her breathing peacefully when I wake up at night wake up at night Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 03:31 Gość portalu: Marsha napisał(a): > dno ond odn don nod ndo i nie jest to zabawa..........ciemna i zimna noca pozdrawiam...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 22:50 Kochankowi poecie dawano do picia Kropelka po kropelce całą prozę życia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 01:33 Pszczolku, tez nie jestem fanka, ale od czasu do czasu lubie posluchac Number One You sound truly heartbroken You can do it. You're a pro Agony from every pore. And such control The orchestra swoops and the drum samples roll You hold the high scream into the key change for the outro It's another number one And that's exactly where you're comin' from But can you play me a song For the deliberate loser Like an Olympic ice skater you've put in the hours Learned the routines and the high scoring loops And even before you sing the sweet opening line You're know that you're scorin at least 5.9 Here come the flowers I saw them gathered all around you Hangin' on your every word You were telling them you're masterplan World Domination ... any way you can Don't you ever wonder if this will to win is a weakness? Don't you ever wonder... Odpowiedz Link Zgłoś
gawelek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 16.02.02, 03:14 Czy warto ? Chyba warto. Ale czy warto ? Być może warto . Tak, chyba warto. Tak, raczej warto. Na pewno warto. Z pewnością warto. Zinterpretowany Edward Stachura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 23:18 Dziwy. Bezsenni spać chodzą. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 23:38 Gość portalu: Janek napisał(a): > Dziwy. Bezsenni spać chodzą. :))) wypraszam sobie........ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 00:03 Tak myślałem, że Ciebie biednego na dyżur zostawili. Pszczólka poleciała za słoneczkiem miód zbierac, a Marshy poweru cos brakowało. Pozdrawiam i do krasnali ukochanych lecę. Gonią Was. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 17.02.02, 00:38 ... nigdzie nie polecialam (no moze polecialabym ja za Jasiem ... ) ale cicho siedze, krupnik sacze i Janis Joplin slucham : And when you walk around the world, babe, You said you'd try to look for the end of the road, You might find out later that the road'll end in Detroit, Honey, the road'll even end in Kathmandu. You can go all around the world Trying to find something to do with your life, baby, When you only gotta do one thing well, You only gotta do one thing well to make it in this world, babe. You got a woman waiting for you there, All you ever gotta do is be a good man one time to one woman And that'll be the end of the road, babe, I know you got more tears to share, babe, So come on, come on, come on, come on, come on, And cry, cry baby, cry baby, cry baby. bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 17.02.02, 13:17 tańce,hulanki,swawole...-to w czasie postu nie przystoi,ale dla pokrzepienia serca i duszy wskazane są takie grzeszki! :) dwie noce przetańczyłam,ale dziś już grzecznie do Bezsennych wracam... zatem,do wieczora! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 18:45 Gość portalu: marsha napisał(a): > dwie noce przetańczyłam,ale dziś już grzecznie do Bezsennych wracam... Mam nadzieje, ze bebenki ci towarzyszyly.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 18:55 Nie bębenki ale power. :))) Wcześnie dziś zaczynamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 17.02.02, 21:04 ...jest port wielki jak świat co się zwie Amsterdam marynarze od lat pieśni swe nucą tam ... ...kocham tę pieśń! "Amsterdam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 22:02 Prawdziwym mezczyzna jest ten, kto PRAGNIE powtorzenia. S.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 22:07 A ja pragnę z Bezsennymi w XXI w. wkroczyć. Juz niedużo brakuje, a w 2002 będziemy tworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 17.02.02, 23:23 > ...kocham tę pieśń! "Amsterdam" > oczywiscie tylko gdy spiewa ja Brel i masz w pamieci pot zalewajacy mu czolo ! > szkoda , ze dzis spiewa sie na te sama melodie : Dans le port d'Amsterdam, Y'a des junkies qui s'cament Qui s'shootent et qui s'reshoot' Les bras couverts de croutes... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 18.02.02, 23:14 już wiem,dlaczego jestem bezsenną! Steczkowska śpiewała kiedyś tak: ...dziewczyna szamana nie zazna nigdy snu... zatem,muszę w końcu porzucić szamana i spać,i spać,i... :) Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 18.02.02, 23:32 Gość portalu: marsha napisał(a): > > już wiem,dlaczego jestem bezsenną! Steczkowska śpiewała kiedyś tak: > ...dziewczyna szamana nie zazna nigdy snu... > zatem,muszę w końcu porzucić szamana i spać,i spać,i... > Szamanów się nie porzuca - ich trzeba utulić do snu, żeby nabrali sił do wspólnego szamaństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 18.02.02, 23:34 efka??? Ty to Ty? ...tak dawno Cię "nie czytałam". witam serdecznie,księżycowo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 00:16 efka napisał(a): > Szamanów się nie porzuca - ich trzeba utulić do snu, żeby nabrali sił do > wspólnego szamaństwa :) A mozecie mnie z takim jednym poznac :) ? Bo z tego co ostatnio czytalem, to ci prawdziwi zyja na syberii.................. ano globalizacja i wszystko jest mozliwe :)...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 23:55 co powiecie na szmpana zamiast szamana na bezsenna noc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 01:07 Czy powinnam być niemieckim chłopcem? Moja babcia ma sto lat i nigdy nie widziała morza. Wychowała moją matkę na klacz wyścigową pierwszej klasy. W górach też nie była, nawet tych stołowych. Co wieczór mówi różaniec za moje nawrócenie. Bo ja jestem pociągową szkapą, mam dużo przepastnych snów, a Pan Bóg mnie nie lubi, opowiada mi sprośne żarty i straszy mnie filozofią. Babcia go przekonuje, że powinnam być niemieckim chłopcem, albo niech przynajmniej nie piszę. Wtedy on wkłada mi rękę w majtki albo dźga starym parasolem. Dobrze że Ten Drugi dzwoni czasem i mówi aksamitnym głosem: śpij dobrze, pisz wiersze, śpij dobrze. Justyna Bargielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 17:20 >>>>ᡌ marca: "Bezsenność" Pierre'a Etaix <<<<<<<<<<<<<<< oraz "Wampir" Carla Theodora Dreyera to na dekaefie Politechniki...........chyba........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 19.02.02, 19:24 Gawle,nie zapomnij o sobocie! 20:00 Papadram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 23:10 Gaweł. Nie spij!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 23:30 Gość portalu: Janek napisał(a): > Gaweł. Nie spij!!! :))) Ja niby spie......tak, ale w dzien.......noc == prawdziwa egzystencja....... Marsha........o to juz teraz! Bede............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 19.02.02, 23:53 idę spać...- śnieg widzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 20.02.02, 00:21 "Na całej połaci śnieg... w przeróżnej postaci śnieg... dla sióstr i dla braci zimowy plakacik śnieg... na pociąg do Jasła, na wzmiankę że zgasła..." pożegnałam dzisiaj mojego psa, kudłatego rudzielca przygarniętego 14 lat temu ze Schroniska, Wielki Pies zabrał go do siebie na wieczne łowy i teraz na Kubę też ... śnieg. Siedzimy sobie z kosmatą Dyzką i czujemy że dzisiejsza bezsenność jest Wielkim Snem dla Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 20.02.02, 00:27 Bardzo przykre:((( Tez mialem Kube, bardzo samodzielny byl. Wyszedl na spacer. Do dzisiaj nie wrocil.:((( Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 20.02.02, 01:02 Gość portalu: Jajaccek napisał(a): > Bardzo przykre:((( Tez mialem Kube, bardzo samodzielny byl. Wyszedl na spacer. > Do dzisiaj nie wrocil.:((( Może jeszcze wróci, czasem one wracają pod postacią innych psiów...a zresztą pewnie kiedyś się z nimi wszystkimi spotkamy.:/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 156.24.117.* 20.02.02, 01:13 efka napisał(a): > Gość portalu: Jajaccek napisał(a): > > > Bardzo przykre:((( Tez mialem Kube, bardzo samodzielny byl. Wyszedl na spa > cer. > > Do dzisiaj nie wrocil.:((( > > Może jeszcze wróci, czasem one wracają pod postacią innych psiów...a zresztą > pewnie kiedyś się z nimi wszystkimi spotkamy.:/) Dziwne, tez znam jednego Kube ktory niedawno odszedl... :.( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.02, 20:05 świadoma siebie uśmiechnięta sobie w łupinie zimy Poświatowska witajcie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 20.02.02, 20:16 ...chyba zabrałam ze sobą Jego cień. Niechcący. Przepraszam. Gdziekolwiek spojrzę, widzę Jego postać. Na uczelni, w tramwaju, w sypialni... Tak oto snują się dwa bezpańskie cienie i tylko światła brak,aby mogły zaistnieć... > witajcie :-)) witaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 20.02.02, 20:33 kurcze,chętnie wybrałabym się na urodzinową balangę w siedzibie Gazety,ale przed Pułką odczuwam lekki strach-po co "wkładać palec między drzwi"?... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 00:33 Gdzie mozna zobaczyc PASJE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 21.02.02, 23:15 ZDOLNOŚĆ DOZNAWANIA PRZYJEMNOŚCI JEST DOWODEM SIŁY. Artstoteles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 23:23 Gratulacje. XXI w. tuż, tuż. !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ ...XX 22.02.02, 00:16 "Spoleczenstwo czesto wybacza przestepcy, ale nigdy nie wybacza marzycielowi" - Oskar Wilde Marsha czas zaczac nowa setke . Na zdrowie ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 156.24.117.* 22.02.02, 00:25 pszczolowski napisał(a): > "Spoleczenstwo czesto wybacza przestepcy, ale nigdy nie wybacza marzycielowi" - > Oskar Wilde > > > Marsha czas zaczac nowa setke . Na zdrowie ! > bzzz Jeszcze tylko niech ja sie wpisze! Pozdrawiam pierwsza tak zasluzona forumowa solenizantke! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 10:17 jak wedzonka, to i ja tez sie doczepiam ponadprogramowo :) Sto lat, marsho!!! Niech BEZSENNOŚĆ trwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 22.02.02, 10:20 co to znaczy ponadprogramowo??? wszystkich serdecznie w "bezsenności" goszczę! nowa "setka" już wieczorem... :) a teraz śniadać czas nadszedł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 10:44 Gość portalu: marsha napisał(a): > co to znaczy ponadprogramowo??? wszystkich serdecznie w "bezsenności" goszczę! > nowa "setka" już wieczorem... :) > a teraz śniadać czas nadszedł :-))) Marsho, nie o to znaczenie "ponadprogramowosci" mi chodzilo... Mialem na mysli to, ze sie wpisuje powyzej setki postow, ktore zamykaja kolejna edycje bezsennosci :) Dodatkowo powiem, ze czuje sie dobrze na tym watku, i ze jestem tu z wlasnej woli, mowie z przyjemnoscia, haha... 8o) No to jeszcze raz: STO lAT!!! I nie wyjezdzaj do Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ ...XX IP: 192.168.0.* 22.02.02, 11:00 > Marsho, nie o to znaczenie "ponadprogramowosci" mi chodzilo... jeszcze śpię... :)) i "nie kumam" :) miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Redakcjo!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 11:27 Wszystkiego najlepszego w tym najlepszym z wszystkich co prawda nie światów a wątków. Niech żyje jeszcze nieformalny ale prawdziwy XXI wiek Bezsenności i jego Twórczyni. Mam nadzieję, że Redakcja obchodząc swoją rocznicę uwzględni ten tak ważny w życiu forum wątek i osobę z nim związaną. Jak - to już pozostawiam do uznania Szanownej Redakcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: Redakcjo!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* 22.02.02, 14:17 kto by się tam "dziećmi nocy" przejmował... nagrodą będzie dla mnie Wasza obecność. [ do świąt wytrzymajcie jeszcze ze mną ] :)))))))) a teraz...uwaga,będę lepić pierogi! :) z kaszą gryczaną i białym serem - pierwsza próba z nowego przepisu! zatem,komputer-pstryk,a baba do garów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: Redakcjo!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 20:04 Gość portalu: marsha napisał(a): > kto by się tam "dziećmi nocy" przejmował... ano tylko matka noc......... > a teraz...uwaga,będę lepić pierogi! :) z kaszą gryczaną i białym serem - pierws > za > próba z nowego przepisu! zatem,komputer-pstryk,a baba do garów :))) tylko sie nie przejedz.......bo jutro lekkim trza byc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha BEZSENNOŚĆ ... IP: 192.168.0.* 22.02.02, 21:17 > tylko sie nie przejedz.......bo jutro lekkim trza byc..... nadmiar się wyskacze!!! :) nie mogę się doczekać jutrzejszego wieczoru... [będę wcześniej,to może porozmawiamy? ujawnisz się Gawle? :)) ] Odpowiedz Link Zgłoś