tomasz_rucinski23
07.11.14, 17:55
Panie Krzysztofie ......... co się z panem stało?
cytat z gazetki: "Pan Ruciński - wilk w owczej skórze". Wilk w owczej skórze to określenie ludzi przewrotnych i zakłamanych. Proszę podać fakty Panie Krzysztofie. Kiedy skłamałem przy podejmowaniu decyzji jako Radny. Kiedy, przy jakich uchwałach, mówiłem inaczej niż głosowałem.
Czy kiedykolwiek wnosiłem projekty uchwał o likwidacji małych szkół, czy kiedykolwiek zagłosowałem przeciwko "szkołom" czy budowie infrastruktury przy nich. Nie. Jest to do sprawdzenia w protokołach z sesji Rady Gminy.
Rozbudowa Szkoły Podstawowej w Dębem jest konieczne. Doskonale Pan wie, że jest to realne. Dziś o tym rozmawialiśmy.
Gdyby Pan zechciał skorzystać z nowelizacji przepisów ustawy o systemie oświaty pewnie dziś nie byłoby problemu świetlicy dla oddziałów przedszkolnych np. w SP Dębe Wielkie.
Panie Krzysztofie płacę dziś wysoką karę za to, że pozwoliłem sobie mieć odmienne zdanie niż Pan w różnych sprawach. Nie cierpi Pan ludzi, inaczej patrzących na otaczającą nas rzeczywistość, mających inną wizję sprawowania urzędu wójta. O tym też rozmawialiśmy wielokrotnie.
Wierzę głęboko w to, że prawda sama się obroni.
Ufam, że ewangeliczna prawda: "po czynach ich poznacie" jest silniejsze niż kilka zdań w pańskiej gazetce, a ludzie którzy doświadczyli moich czynów pamiętają je.
Tomasz Ruciński