4kiero4 23.10.10, 14:27 na taką baterię trzeba chyba wziąć pożyczkę w banku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lw73 Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 26.10.10, 09:58 Do łazienki pod prysznic i do wanny polecam baterie termostatyczne. Warto bo na pewno sie nie poparzysz gdyż gwarantuje ona stałą temperaturę. Jeśli jednak przekracza zakup baterii termostatycznych przekracza Twoje możliwości finansowe to istnieje bardzo duży wybór baterii wannowych z głowicą ceramiczną które są bardzo wysokiej jakości. Jeśli dodatkowo posiadasz psa to zwróć uwagę na długi wąż by można spokojnie kąpać swojego przyjaciela po "mokrych" spacerach Jeśli chodzi o baterie umywalkowe najlepszym rozwiązaniem są baterie sztorcowe jednouchwytowe, chyba że posiadasz ceramikę retro wtedy polecam baterie trzyotworowe. Jednym słowem: w chwili obecnej istnieje bardzo duży wybór baterii łazienkowych wieli firm oraz olbrzymiej rozpiętości cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.chello.pl 26.10.10, 16:16 a jakie firmy polecacie najbardziej? znam osobiscie Grohe i Hansgrohe, ktore jeszcze sa godne uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 26.10.10, 19:10 przepraszam ze pisze pod toba ale niechce mi sie logowac wlasciwie to nie chce mi sie odpowiadac na spam o dziwo artykul jest dosc wnikliwy pogratulowac zglebienia tematu postje jeszcze kwestia podgrzewaczy przeplywowych autor pobieznie podszedl do tematu sa podgrzewacze gwarantujace stabilna temperature bez wzgledu na przeplyw czynnika mowiac prosciej przy podgrzewaczach przeplywowych nowej generacji bateria termostatyczna jest zbednym wydatkiem zwyczajnie ustawiasz ulubiona temperature na podgrzewaczu i otwierasz kurek z ciepla woda elektroniczne diabelstwa potrafia zapamietac kilkadziesiat funkcji wystarczy wybrac f5 i masz ulubiona temperature cwu dla zony pod prysznicem po kursie tanca brzucha w czerwcowy wieczor albo dobrac temperature manualnie z dokladnoscia do 0.1 stopnia ceksjusza pzdr. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 08.11.10, 14:41 jest wiele sytuacji w których termostat jest zbędny. Ale z reguły jest tak że jak ktos raz wypróbował to już zostaje fanem tego rozwiazania na wieki. I pamietaj - możesz na podgrzewaczu ustawić 38,5 bo Twoja żona tyle lubi ale tesciowa w drugiej łazience lubi sie parzyć w ukropie i łatwiej i prosciej jej bedzie wyregulowac to w kabinie niż ustawiac osobno podgrzewacz. Chyba że ma pilota w kabinie (tylko wtedy zona sie poparzy jak się kapią w tym samym momencie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 09.11.10, 18:07 > Chyba że ma pilota w kabinie (tylko wtedy zona sie poparzy jak się kapią w tym > samym momencie) nie przesadzaj tesciowa nie jest az tak opancerzona przynajmniej moja po drugie w kazdym domostwie obowiazuja jakies zasady wspolzycia co ja mowie w kazdym domostwie wszedzie jak w starym kawale podczas seksu grupowego gosciu nagle zapala swiatlo i mowi kjm ustalmy jakies kryteria w ciagu godziny robie juz trzeciego loda pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek do Cromwell`a 09.11.10, 13:46 witaj Cromwell! zainteresowala mnie Twoja wypowiedz, bo rowniez myslalam o termostatach pod prysznice w domu, jednak skoro nie sa potrzebne, to moze ta kaske poswiecic na podtynki (jesli termostaty, to niestety z barku srodkow, nie podtynkowe...) dzieki wiec za podpowiedz! musze zglebic temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: do Cromwell`a IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 09.11.10, 18:09 masz zamiar zapisac sie w czerwcu na kurs tanca brzucha?;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: do Cromwell`a IP: 178.73.49.* 09.11.10, 18:12 i to jest odpowiedź fachowca - zerowe pojęcie o temacie Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: do Cromwell`a 09.11.10, 20:48 Przemo, nie prosilam o pomoc, sama sobie poszukam wiecej o tym temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: do Cromwell`a IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 10.11.10, 16:26 w takim razie niech terpsychora cie natchnie;) zebys nie szukala po proznicy z cala swiadomoscia polecam podgrzewacze siemesa nie wszyskich oczywiscie szukaj pod symbolem de /znaczy elektroniczny nie dh hydrauliczny/ i tu jest kilka do wyboru koncowka symbolu 555 to najbardziej wypasiony/wczesniej byly bardziej widac producent sie ograniczyl/ pozniej sa 515 z wyswietlaczem ale bez programowania podobnie jak seria 415 bez programowania i wyswietlacza za wszystkie recze glowa polecam je od lat i jeszcze mi sie nie przytrafily jakies reklamacje pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Polska bateria termostatyczna KFA 08.11.10, 13:16 Polska bateria termostatyczna z KFA wcale nie jest taka droga a naprawdę wygodna nie różni się absolutnie od znacznie droższej konkurencji posiadam taką już kilka lat i jestem bardzo zadowolony polecam szczególnie do prysznica ... www.ceneo.pl/146814 www.ceneo.pl/361662 Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Polska bateria termostatyczna KFA 08.11.10, 14:35 no a bimber mojego sasiada nie różni sie absolutnie od Absoluta nomen omen. Skad wiadomo - bo ja mówie. Element termostatyczny w KFA to wolnoreagująca, beznadziejna głowica wyprodukowana gdzies w Chinach bez żadnego nadzoru technicznego. Jak działa to cudem. Jak działa i miesza dłużej niż rok z dokładnoscią do +- 2-3 stopni to juz cud na miarę Morza Czerwonego. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Wiesz czy o tym czytałeś ? 09.11.10, 08:45 Wiesz czy o tym czytałeś ? Posiadam taką baterię (prysznicową) prawie 10 lat i to jeszcze zamontowaną odwrotnie (tzn. do góry wężem ;-) bo woda źle doprowadzona "fachowiec ' twierdził że przy odwrotnym zamontowaniu to na pewno długo nie podziała a tu cud . Porównanie mam bo pomysł na termostatyczną baterię zaświtał gdy kupił ją mój brat (tzn. wówczas znacznie droższą kludi) działają dokładnie tak samo... ps. może kiedyś robili to solidnej Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiesz czy o tym czytałeś ? 09.11.10, 09:45 wiem. Z racji bliskiego kontaktu (szkolenia) z serwisantami również KFA. Tak wolnej głowicy nie ma na rynku (nie biorę do porównań no name'ów za 99pln z marketu), tak awaryjnej również. Nie wiem - moze 10 lat temu robili to sami a nie w Chinach. Kludi też nie robi dobrych termostatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wiesz czy o tym czytałeś ? IP: *.chello.pl 11.11.10, 13:04 mam kfa termostatyczna z 2007 roku. termostat nie dziala tak jak powinien i z miesiaca na miesiacj jest gorzej. wlaczam na 38 i po 1,2,3 min dopiero jest taka temperatura. podczas brania prysznica jak sie obnize temp np z 38 na 30 to najpierw leci lodowata zeby za chwile wrocic do cieplej (30). Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
chemicalbro Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 06.05.11, 11:37 bardzo ładne i praktyczne baterie retro oferuje sklep internetowy Kolory Meksyku. Osobiście polecam model Lucia - pasuje zarówno do kuchni jak i łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
misi-a270 Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 15.08.11, 18:50 Wejdź na [url/]www.detalus.pl[url/] . Naprawdę polecam dobre i wytrzymałe ja mam ją już dosyć długo i nic się z nią nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 23.08.11, 13:24 Moim zdaniem świetne baterie, dobrze wyglądające, solidne i do tego w umiarkowanych cenach produkuje valvex. Szczególnie podoba mi się seria Libra i Aries, bardzo ładne komplety Odpowiedz Link Zgłoś
herkson Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 03.10.11, 16:56 Jeśli chodzi o łazienkę to polecam taki: www.e-inclusive.pl/Baterie/Baterie-natryskowe/Bateria-natryskowa-ORAS-CUBISTA-CHROM-2870U.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondor Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.play-internet.pl 05.01.12, 13:56 Ja też polecam Oras, tylko baterię natryskową Oras Eterna z mechanizmem EcoLed. Brzmi tajemniczo, ale działa w dość prosty sposób. Polega to głównie na tym, że bateria informuje Cię za pomocą światła, czy oszczędzasz wodę, czy nie. Dokładny opis tego jak działa znajdziesz na www.eterna.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zbigmeks Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 07.02.12, 11:05 Do kuchni i łazienek pasują baterie retro: np. takie: www.kolorymaroka.pl/bateria-retro-umywalkowa-ali.html lub www.kolorymaroka.pl/kran-miedziany-w-stylu-retro-tareq.html Są to zarówno baterie łazienkowe jak i kuchenne. Pasują do wnętrz nie tylko w stylu retro, ale także wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 12:45 Tylko Oras, ja akurat mam okragłą umywalkę i do niej zamontowałem baterię bezdotykową II Bagno Alessi Orasa. Wygląda rewelacyjnie, zwraca na siebie uwagę każdego;). Do zalet baterii bezdotykowych należą: oszczędność, ekologia, mozliwość ustawienia idealnej dla nas temperatury...Rewelacja jednym słowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 20:00 mogę spokojnie wszystkim polecić baterie firmy Franke. montowali nam ją w kuchni i sprawdza się rewelacyjnie. w końcu to niemiecka jakość. w dodatku maja teraz promocje na swoje sprzęty, z ktorej nie omieszkalem skorzystac..heh.. na tej stronie: www.blog.ikuchnie.pl/sprzet-agd/ jest katalog z cenami..tam tez ich znalazlem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.12, 13:36 Uwaga!!! Firma Oras właśnie ruszyła z kampanią „Inteligentne baterie dla twojego domu” której celem jest promocja baterii bezdotykowych w domach prywatnych. Kampania bedzie prowadzona w Finlandii w tym samym czasie co w Polsce. Ekologia jest dla Orasa priorytetem od wielu lat. Adres strony kampanii: smartfaucets.oras.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.12, 19:45 Oras ma teraz nową, bardzo ciekawą baterię bezdotykową Vienda. Jest cała z kompozytu, to pierwsza na świecie bateria z takiego materiału. Zużywa najmniej wody, tylko 5 litrów na minutę. Cena też wyjątkowa, tylko 650 złotych!!! Jest jedyna w swoim rodzaju ;) www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MlYrEiAHJrc Odpowiedz Link Zgłoś
mortor82 Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 14.06.12, 14:49 650zł to nie wiem czy to jest tylko zwłaszcza jak takich baterii ma być w domu kilka :) Z bardziej budżetowych modeli można popatrzeć na serię od LAUDEM Zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 22:52 Ostatnio bardzo mi się spodobała seria Cascade marki Omnires. Odpowiedz Link Zgłoś
grobur Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 28.06.12, 12:05 Wg mnie umiar to zapomniana, ale b. przydatna cecha. Jestem za połączeniem praktyczności, wyglądu i rozsądnej ceny. Ja chcę wyposażyć swoje mieszkanko albo w serię Alao albo Charmy - wydają mi się b. stylowe i solidne (tu znalazłem ich zdjecia: www.leroymerlin.pl/armatura-lazienkowa/baterie-lazienkowe/serie-baterii-lazienkowych,a592.html_). Wg mnie są idealne, ale może ktoś z was już słyszał jak sprawują się w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władka Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.12, 20:17 Według mnie właśnie firma Oras i jej produkty są właściwym wyborem. Wiecie, że firma Oras zaczęła jako pierwsza produkować (i wymyśliła je!!!) baterie bedotykowe? Czy to nie znaczy, że są one najlepsze??? A to że baterie Orasa nie są produkowane w Chinach - to nie jest zaleta??? Odpowiedz Link Zgłoś
finishdom Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 18.07.12, 10:05 Serdecznie polecam baterie marki Tres. Szeroka gama modeli, zaspokoi potrzeby zarówno miłośników nowoczesnych kształtów jak i zwolenników klasycznych linii. Baterie dostępne są w wersji chrom, mosiądz, satyna oraz w przypadku nowej linii Loft w kolorach tęczy-dosłownie! Sami zobaczcie : www.tresgriferia.com/producto.asp?tresgriferia=110-220----05-------s Obecnie w naszym sklepie oferujemy wszystkie modele baterii Tres w promocyjnych cenach. Na wszystkie modele stały rabat - 38 %. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. www.finishdom.pl/?page=shop&catid=36 www.FinishDom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.free.aero2.net.pl 01.08.12, 12:37 Fajną akcję promocyjną prowadzi firma Oras. Możesz wymienić starą baterię łazienkową na nową :) Szczegóły promocji: www.oras.com/pl/consumer/NewsEvents/Pages/KonkursEKOLIFTINGŁAZIENKI.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
meluska11 Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? 08.08.12, 14:04 Ja wolę raczej klasyczne baterie. Tym bardziej, że dobrej firmy można mieć za jakieś 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marczuk Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 11:42 Ładne i ciekawe kształty mają na przykład baterie fińskiej firmy Oras. Moja kuzynka ma bezdotykową Cubista. Jest to dość ciekawe rozwiązanie, bo bateria działa tylko kiedy podsuniesz pod nią ręce. Zobaczcie: www.youtube.com/watch?v=61J7cxLmJRk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_r_a_n_b_ER_r_is Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.com.pl 06.11.12, 10:20 Rzeczywiście, te baterie termostatyczne ładnie się cenią.. www.tuplytki.pl/91614,kategoria/91962,cuadro-bateria-termostatyczna-natryskowa-stal-50716403 Ja osobiście wolę zwykłe, normalne baterie, takie w zupełności mi wystarczają, za 300 zł, a nie dwa tysiące. Jestem fanem nowinek w tej kwestii, no ale nie za 2,5 tys.. są jakieś granice.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Jaka bateria do łazienki i do kuchni? IP: *.dynamic.mm.pl 22.11.12, 09:47 Mnie się podobają te bezdotykowe, ale szczerze mówiąc bałabym się ich u siebie w domu. Ostatnio zastanawiałam sie nad tym jakie ja dam baterie do łazienki bo w przyszłym roku planuje remont. Myślę o czymś takim taniobuduj.pl/Axor-Starck-Bateria-umywalkowa-z-uchwytem-cylindrycznym-10129000-p6939.html, ale nie jestem pewna. Ma ktos coś takiego u siebie. Jest funkcjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś