Dodaj do ulubionych

pytanie o fundament z piwnicą

21.02.11, 18:02
witam
nie znam sie zupełnie dlatego dopytuje
planuje zlecić wykonanie fundamentu pod dom podpiwniczony oraz oczywiście całej zabudowy piwnicy i stropu-tak zeby poźniej juz murować - kwadrat w przybliżeniu 12x10
okolica-na granicy dolnegośląska i wielkopolski
wiem że nie da się wyliczyć dokładnie ale interesuje mnie koszt przyblizony? przedział, czy bardziej 20-30 tys, czy np. 50
kolejna kwestia:
do tej roboty mam mozliwość dostarczenia we własnym zakresie betonu w gruszcze oraz mogę niewielkim kosztem samodzielnie załatwić wykop
czy te dwa czynniki maja duże przełożenie na koszt całej roboty? czy warto być komuś coś winien czy też koszt tych czynników to jakieś drobne w stosunku do całek kwoty za robotę?
dziekuję za info i pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • leon64 Re: pytanie o fundament z piwnicą 22.02.11, 23:05
      powiem tylko tyle, że obowiązkowo trzeba doliczyć drenaż
    • leon64 Re: pytanie o fundament z piwnicą 22.02.11, 23:06
      drenaż oczywiście pod piwnicę
      • Gość: sztecher Re: pytanie o fundament z piwnicą IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.11, 10:54
        dzięki
        o drenażu oczywiście wiem
        czy może jeszcze jakieś inne info?
        pozdrawiam
    • Gość: cromwell Re: pytanie o fundament z piwnicą IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 23.02.11, 16:12
      czlowieku
      jesli zamowisz beton w betoniarni
      to bedzie tanszy od betonu zamowionego przez firme?
      podobnie z wykopem
      masz dojscia do tanszych zrodel korzystaj
      nie masz dojscia
      olej
      pewnie firma ma rabaty na uslugi wiec sumarycznie wyjdzie taniej

pzdr.
      • Gość: sztecher Re: pytanie o fundament z piwnicą IP: *.master.pl 23.02.11, 20:16
        pytam czy np. mogąc wyszarpań beton z 30% upustem, warto się w to angazować, czy koszt betonu stanowi tak niewielki procent w calosci koszu że olać to
        podobnie z wykopem
        a co z cenami za taką robotę?
        pozdro
        • Gość: tomek-dortmund Re: pytanie o fundament z piwnicą IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.11, 20:48
          Ja jako wykonawca daje gwarancje i napewno bym nie wbudowal betonu niewiadomego pochodzenia. W mojej betoniarni jest ponad 15 rodzaji. Osobiscie z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zleceniodawcy nie mozna powierzac zadnych czynnosci. Kiedys zagruntowal mi klient elewacje, masakra, wszystko bylo zafajdane, albo jeden zbil kafelki, to potem trzeba bylo pol dnia poprawiac za darmo.
          • Gość: sztecher Re: pytanie o fundament z piwnicą IP: *.master.pl 24.02.11, 18:32
            to jest info
            dzieki
    • konrad06 Re: pytanie o fundament z piwnicą 29.01.12, 17:24
      Pamiętaj o dobrym szalunku. Drewienko może się rozlecieć. Ja korzystałem z usług wypożyczalni szalunków Rajszal (jakby co daję link www.rajszal.pl), były to szalunki Stal-Form i wyszło taniej niż drewnem. Na dolny śląsk troche daleko ale na pewno u Ciebie też jest coś takiego. Pozdrawiam
    • robertkucharski Re: pytanie o fundament z piwnicą 29.01.12, 20:57
      Grunt to nie przekombinowac - bo moze byc duzo drozej niz poczatkowo szacowałes, wyslij zapytanie do kilku firm w okolicy bedziesz mial rozeznanie .

-------
      Dowiedz się więcej

Planujesz remont - odwiedz nas koniecznie
    • goldserwis Re: pytanie o fundament z piwnicą 18.02.12, 01:13
      Usługi minikoparką Warszawa Zapraszam 519188847
    • remont40 Re: pytanie o fundament z piwnicą 04.04.12, 16:34
      Najlepiej będzie jak zapytasz fachowca. Może tutaj go znajdziesz?
      ktozbuduje.pl
      Wystarczy tam zamieścić zlecenie na wykonanie usługi, a fachowcy sami się zgłoszą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka