geo-gis 31.08.11, 12:21 W artykule pomylono znak geodezyjny ze znakiem granicznym działki. w art. 2 ust. 5 ustawy Prawo geodezyjne i kartograficzne znajdziemy definicję znaku geodezyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zasciankowo Starosta płocki Piotr Zgorzelski jest bezradny.... 21.09.11, 18:12 i nie wiedzieć czemu kandyduje na posła. A tymczasem jego podwładni od lat krzywdzą obywateli, rzucają kłody po nogi i nie potrafią załatwić najprostszych spraw. Prym nieudacznictwa i niekompetencji wiedzie niejaki Leszek Majewski, dyr. wydz. geodezji i gosp. nieruchomościami wraz ze swoją niedouczoną świtą. Panie kandydacie na posła, jeśli człowiek jest dla pana rzeczywiście najważniejszy, to zrób pan coś, aby uzdrowić chore Starostwo Płockie, które powierzono pańskiej kurateli! Odpowiedz Link Zgłoś
zasciankowo Kilka pytań do Pana Starosty: 24.09.11, 07:10 Kilka pytań do pana Starosty: 1. Kiedy odwoła Pan ze stanowiska Leszka Majewskiego, nieudacznego dyrektora wydziału geodezji? 2. Dlaczego Pańscy pracownicy odmawiają mi wydania kopii dokumentów związanych ze wznowieniem granic mojej działki? 3. Czy uważa Pan, że poradzi sobie jako poseł, skoro nie radzi sobie Pan jako starosta? 4. Czy, jak głosi Pan w swojej kampanii, szary człowiek jest dla Pana naprawdę najważniejszy, czy też ponad dobro obywateli stawia pan raczej dobro partii, której Pan służy i własny interes wyborczy? Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Granice działki IP: *.196.0.25.gost.mdi.pl 14.11.11, 09:42 Mam pewną wątpliwość co do odpowiedzialności karnej za "niszczenie znaków granicznych" opisanej w artykule. Moim zdaniem właściwym będzie zastosowanie art. 277 kodeksu karnego a nie odpowiedzialności za wykroczenie "niszczenia znaku geodezyjnego". Odpowiedz Link Zgłoś