Dodaj do ulubionych

junkers strzela

02.05.12, 11:34
Mam problem. Gdy wlaczam gorącą wode, najpierw piecyk junkers bardzo trzeszczy a potem strzela tak jakby conajmniej ktos blacha uderzal... woda jest normalnie ciepla, plomienie tez palą sie normalnie. Naprawe mam umuwioną na piątek.. jedyne pytanie czy jest to niebezpieczne? moze np wybuchnac?
Obserwuj wątek
    • pagitago Re: junkers strzela 02.05.12, 11:35
      pagitago napisał:

> Mam problem. Gdy wlaczam gorącą wode, najpierw piecyk junkers bardzo trzeszczy
      > a potem strzela tak jakby conajmniej ktos blacha uderzal... woda jest normalnie
      > ciepla, plomienie tez palą sie normalnie. Naprawe mam umowioną na piątek.. jed
      > yne pytanie czy jest to niebezpieczne? moze np wybuchnac?
    • Gość: S Re: junkers strzela IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 22:17
      Mój też, czy wiadomo co było przyczyną?
      • Gość: olek Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 18:51
        Powietrze w nagrzewnicy.
        • Gość: cromwell Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 06.06.12, 20:09
          ludziska kochane
          kociolki podlegaja okresowym przegladom
          przynajmniej raz w roku przychodzi pan i rozbiera kociolek do ostatniej srubki
          pozniej go sklada i programuje
          smiem twierdzic ze postep techniczny w budowach kotlow gazowych jest najbardziej wymierny
          stare
          dwudziestoletnie skorupy spalaja przynajmniej 30 % wiecej od kotlow nowszej generacji
          moze juz najwyzszy czas wymienic starocia?
          • Gość: KarawelaPiotra Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 16:21
            Waść teoretyk jesteście, nijak w realiach teraźniejszości posadzeni...
            • Gość: cromwell Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 07.06.12, 18:41
              oswieccie mnie Wasc prosze
              bom
              za przeproszeniem
              ciemny jak chlop panszczyzniany
              • Gość: KarawelaPiotra Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 23:13
                Ano, Panocku z ambony ksiądz prawili: "kociolki podlegaja okresowym przegladom
                przynajmniej raz w roku przychodzi pan i rozbiera kociolek do ostatniej srubki
                pozniej go sklada i programuje " Kaj, kunia z dyszlem komu tak się sprawuje... U mnie, bedzie już ze dwadzieścia wiosen kaj ni jak obluki nie było a i pewnikiem u innych tudzież tako samo...
    • vievior Re: junkers strzela 19.06.12, 15:50
      Hej, jak wiadomo z Junkersami to nie przelewki i zawsze lepiej sprawdzić ich działanie. Przegląd powinien być robiony nawet gdy nic nie działa, a gdy masz takie trzaski to po prostu konieczność! Czekając na fachowca warto sobie sprawić czujnik tlenku węgla - będziesz bezpieczniejsza, w razie niebezpiecznej awarii.
      • Gość: KarawelaPiotra Re: junkers strzela IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 18:50
        Znajomy gazownik powiedział mi tak. Zwykły czujnik to można sobie w d*** wsadzić bo nic nie wykryje natomiast atestowany kosztuje kilkaset zł i jest przeczulony. Nawet perfumy i dezodoranty przyprawiają go o spazmy, więc user po pewnym czasie go i tak wyłączy.
    • jarecki_2 Re: junkers strzela 19.06.12, 20:25
      trzeba głowę trzymać nisko i podczas wycofywania się ostrzeliwać lub przejść do ataku i zastrzelić junkers, polecam metodę drugą.....

heh, nie mogłem się opanować, przepraszam.
    • Gość: Res Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 12:33
      Sądzę, że tak. Wyglądają one na pierwszy rzut oka naprawe dobrze. Osobiście bym je wziął.
    • sabinagrzegorz Re: junkers strzela 25.10.13, 12:19
      Myślę,że moze to być bardzo niebezpieczne. Najlepiej wezwij fachowca od instalacji gazowej, żeby obejrzał Twój piecyk
      • rafalcichocki Re: junkers strzela 04.12.13, 13:39
        Witam,
        polecam kontakt z jednym z autoryzowanych serwisantów marki Junkers. Serwisant chętnie rozwiąże pana problem oraz pomoże z ustawieniami kotła. Wyszukiwarkę serwisantó znajdzie Pan na stronie www.junkers.pl. Można również zadzwonić pod ogólnopolski numer serwisowy marki Junkers: 801 300 810.
        Pozdrawiam,

Rafał Cichocki

Konsultant Junkers
    • Gość: k42z100 Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: 213.192.88.* 05.12.13, 08:24
      miałem taką nagrzewnicę, po roku poszła na złom, licha konstrukcja
      • Gość: temporary Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.13, 11:30
        tez nie slyszalem dobrych opinii o tych nagrzewnicach. ale moze ktos moze polecic jakies dobre?
        • Gość: kasztan Re: Powietrze w nagrzewnicy. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.13, 12:56
          a z jakich okolic jesteś? bo może gdzieś niedaleko jest jakiś dobry producent. w Łodzi burchard jest dobry
        • samodzielna888 Re: Powietrze w nagrzewnicy. 22.10.15, 10:41
          Witam,
          Tak mogę polecić sprawdzoną nagrzewnicę elektryczną. Jest lekka, poręczna, cicha i niewielka gabarytowo jednak ma dość konkretną moc. Do tego niedroga bo za zaledwie 200 zł. To model PTC Stanley ST 603-WS-E. Dodatkowo wykorzystanie grzałki ceramicznej jako elementu grzejnego zapewnia znacznie krótszy czas nagrzewania.
          Nagrzewnica posiada zabezpieczenia przed przegrzaniem, które chronią sprzęt przed uszkodzeniem.Termostat pozwala na utrzymanie stałej temperatury. Oto link gdzie można ją zakupić : www.narzedzia.pl/nagrzewnica-elektryczna-ptc-2-0kw-stanley-st-603-ws-e,58000.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka