Dodaj do ulubionych

Osuwająca się ziemia

17.06.12, 15:29
Witam. Jeśli można to przejdę od razu do sedna :) Mam problem z sąsiadem-równając swoją działkę (obie były na wzniesieniu) podkopał zbyt blisko mojej granicy wskutek czego ziemia się osuwa a siatka się pochyliła. Różnica między moją działką a jego to około 2 m więc jak tak dalej pójdzie to wróżę, że to moje ogrodzenie położy się na jego małym murku.. W zeszłym roku zobowiązał się do naprawienia szkody więc przeczekałam zimę i wróciłam do rozmowy kilka dni temu. Jego odpowiedź to (cytuję) "masz to na piśmie, że się zobowiązałem?". Skoro nie ma zamiaru nic z tym zrobić-a na mój rozum to jego wina -to gdzie mam się udać ze skargą? Jakiś urząd? Pomóżcie proszę bo amator ze mnie w tej kwestii :) dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Sarenka Re: Osuwająca się ziemia IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 17:25
      1*. Nadzór budowlany - wykonał prace zagrażające uszkodzeniem obiektów sąsiadujących. Od razu sprawdzą czy miał pozwolenie na taką budowę
      2*. Sąd - wytoczyć sprawę cywilną ale najlepiej dopiero z gotowym werdyktem Nadzoru.
      Ogólnie mówiąc długa droga przed Tobą więc zacznij działać od razu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka