Dodaj do ulubionych

Klimatyzator

08.11.12, 10:51
Witam, choć nadchodzi zima, to już teraz zastanawiam się nad klimatyzacja, która ulży mi w upalne dni. Interesuje mnie albo ścienny albo przenośny, co sądzicie o tych modelach: Klimatyzator przenośny Gree GPCN12A2NK3AA albo Klimatyzator ścienny Hisense AS-09HR4SVNVG. Z góry dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • crue.true Re: Klimatyzator 08.11.12, 10:56
      Najlepsza kliamatyzacja w domu to przeciąg w mieszkaniu, mniej biedy na zdrowiu Ci zrobi niż taka klima...

darnow10 napisał(a):

> Witam, choć nadchodzi zima, to już teraz zastanawiam się nad klimatyzacja, która ulży mi w upalne dni. Intere
      > suje mnie albo ścienny albo przenośny, co sądzicie o tych modelach: Klimatyzat
      > or przenośny Gree GPCN12A2NK3AA albo Klimatyzator ścienny Hisense AS-09HR4SVNVG
      > . Z góry dzięki za odpowiedz.
    • Gość: Globo Re: Klimatyzator IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 12:50
      Przenośny żeby naprawdę był przenośny potrzebuje jeszcze przenośnej dziury w ścianie (nie ma jej w komplecie). Bo trzeba przez te dziurę wystawić na zewnątrz rurę odprowadzającą ciepłe powietrze. Na dodatek przenośne są hałaśliwe, bo agregat chłodzący znajduje się z oczywistych względów w obudowie czyli wewnątrz pomieszczenia które chłodzi. O konieczności okresowego wylewania wody z takiego klimatyzatora nie wspomnę. Dlatego zdecydowanie polecam klimatyzatory typu "split" gdzie cały agregat wisi na zewnątrz budynku a w mieszkaniu masz tylko parownik z wentylatorem. Dodatkowo spora ilość modeli ma możliwość odwrócenia cyklu pracy, czyli jesienią czy lekką zimą będą pracowały jako ekonomiczne grzejniki i dmuchały ciepłym powietrzem.
    • Gość: man Re: Klimatyzator IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 13:28
      ja sobie chcę kupić GREE Bee GWH12NB-K3NNB3A
    • Gość: Tergfs Re: Klimatyzator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 11:41
      Ja osobiście zgadzam się z poprzednikiem. Te klimatyzatory są naprawdę fajne.
      • Gość: kolo Re: Klimatyzator IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.13, 09:22
        następny ma rozdwojenie jaźni i sam ze sobą gada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka