Dodaj do ulubionych

problemy panele Classen seria Joy

20.01.13, 06:04
Witam. Mam problemy z panelami Classen seria Joy. Panele te mają zamki typu megaloc. Po ok 2 miesięcach we wszystkich pomieszczeniach ( trzy pokoje) pojawiły się objawy typy niewielkie podniesienie się paneli na krótszych bokach a w jednym pokoju mam szpary.
Oczywiście serwis gwarancyjny Classen napisla,ze to w wyniku błedów montażowych.
pod panelami jest paroizolacja i pianka, wokół ścian i przy listwach progowych dylatacje. Po ułożeni paneli oglądaliśmy podlogę i byla OK. Poprosze o informację czy ktoś mial takie problemy i co moz ebyc przyczyną. Pozdarwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawski-remont Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.centertel.pl 22.01.13, 14:43
      przy układaniu nie zostały odpowiednio mocno dobite jedne do drugich, źle zaklinowanie,wilgotność powietrza, mogły troszkę popuchnąć, . Powinien jednak przyjść przedstawiciel tej firmy i opisać powstałe usterki sprawdzić poprawność montażu i wystawić orzeczenie.
      • trombonosek Re: problemy panele Classen seria Joy 22.01.13, 21:06
        Dobijanie paneli ? Ludzie głupot nie wypisujcie....
    • jarecki_2 Re: problemy panele Classen seria Joy 22.01.13, 18:32
      Niech przyjedzie przedstawiciel producenta i jednocześnie wykonawca, spotkaj Panów ze sobą i niech ustalą czyja jest wina.
    • Gość: Marek Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 14:03
      Przyczyna jest prozaiczna -beznadziejna jakość wyrobów classena sprzedawanych w polsce.
      Ja mam położone 6 miesięcy i w jednym pokoju odgniotły się dołki pod nóżkami dziecięcego łóżka , a w drugim po 30 sekundach rozlania płynu do baniek mydlanych panele spuchły.
      Dziadostwo i wywalone pieniądze.
      • Gość: mixero2 Re: problemy panele Classen seria Joy IP: 193.107.11.* 11.06.13, 23:01
        Absolutna prawda, do tego gwarancji tak naprawdę nie dają żadnej bo po zgłoszeniu reklamacji nie przyjmują tego do wiadomości i zwalają winę na nieodpowiedni montaż, złe przechowywanie i pierdu pierdu. Kicha, nie kupujcie!!!!!!!!
        • Gość: panelowiec Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.eaw.com.pl 27.02.14, 11:56
          Witam. Mam u siebie panele tej firmy starego typu - jeszcze klejone AC3 wtedy kosztowały ok 39zł/m2 a było to 10 lat temu. Jedyne co to w miejscu łączeń paneli wzdłuż zaczął wycierać sie laminat tam gdzie nie było dywanów ale jak na 10 lat to i tak super ( w koncu panel nie drewno) ogólnie polecam
          • Gość: Rete Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.wave.com.pl 07.06.14, 12:26
            U mnie laminat zaczal sie wycierac po pol roku uzytkowania. Te panele to zwykly szajs.
      • Gość: KB Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.wave.com.pl 07.06.14, 12:24
        Te panele to tragedia - ostrzegam NIE KUPUJCIE!! Po pol roku uzytkowania wygladaja tragicnie!! A jesli chodzi o reklamacje to firma w odpowiedzi wypuszcza szablon, ktory nie ma sie jak do tematu. Wszystkim ODRADZAM!!!
    • naturelife Re: problemy panele Classen seria Joy 25.02.13, 11:43
      Dlatego lepiej troche doplacic i wziac panele np. z barlinka gdzie otrzymamy 20letnia gwarancję.
      • Gość: Morgan Re: problemy panele Classen seria Joy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 19:53
        Niestety ale takie jest ryzyko jak się kupuje laminowaną podłogę. Niby mniejszy wydatek a później się okazuje, że trzeba wymieniać i wychodzi 2 albo 3 razy drożej niż drewno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka