leda16
02.11.13, 22:47
Z polecenia generalnego Wykonawcy (świętej uczciwości człowieka) wzięłam, zresztą wcześniej robił u mnie parę rzeczy i spisał się elegancko. Stargowaliśmy 40 zł. od metra. Myślę, że to przyzwoita cena. Kończy terakotę w piwnicy ale tutaj za cokolik policzył 7 zł./m. bieżący i 50 zł od schoda, bo do piwnicy 9 i 1/2 schodu prowadzi. Przełknęłam dodatkową cenę i umawiamy się na łazienkę. Tu znowu niemiła niespodzianka, bo co prawda cena m2. została utrzymana, natomiast pan liczy dodatkowo kilkaset zł. za zabezpieczenie przeciwwilgociowe czyli taśma i jakaś "guma". Nie żebym skąpa była, ale przy generalnym remoncie człowiek się z każdą setką liczy, żeby kosztorysu nie przekroczyć i nie brakło na dalsze prace. Poza tym za m2 mozaiki policzył 90 zł. listwę górną kończącą glazurę też osobno liczy. Na tą mozaikę ja się użarłam, bo nie dać jej, to po prostu zepsuć b. ładny projekt oferowany gratisowo przy zakupie fliz. W akcie rozpaczy postanowiliśmy sami zabezpieczyć malutką łazieneczkę przed wilgocią, a za oszczędzoną kasę dać te 2 m.mozaiki. Ale, czy takie są ceny u fliziarzy, czy po prostu facet babę widzi? ;).