marek.jar 21.05.15, 09:55 Jaki może być koszt wybudowania hali magazynowej o lekkiej konstrukcji stalowej. W hali będą trzymane maszyny budowlane. Chciałbym uzyskać powierzchnię około 800 m kw. Jaki może być koszt - pytam o orientacyjne kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxlenkos Re: Hala magazynowa 22.05.15, 08:58 Nie da sie konkretnie odpowiedzieć na to pytanie. Nie napisałeś w jakiej technologii chcesz wybudować tę halę. Poza tym bardzo wiele zależy od projektu. Różne projekty różne ceny. Sam proponuję zastanowić sie nad budowa hali stalowej. Obecnie jest to najczęściej stosowana technologia. Odsyłam do firmy, ktora ma duże doświadczenie w tym zakresie : www.cobouw.pl/hale-stalowe - na strone CoBouw znajdziesz kontakt. Dobrze będzie się ich dopytać. Powinni zrobić wycenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kakarolala Re: Hala magazynowa 18.11.16, 09:17 Hey, hey? I co postawiłeś te hale? Odpowiedz Link Zgłoś
kaziuolala Re: Hala magazynowa 29.11.16, 09:14 Ja będę stawiać :) Jeśli o koszty chodzi, to skorzystałem z konfiguratowa ceny dostępnego na stronie Protan Elmark. Wycenili mi co do grosza ile za nią zapłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
danej Re: Hala magazynowa 02.12.16, 12:56 Podobno to teraz intratny interes -postawić halę na własnym gruncie i wynajmować.Czy ta hala będzie murowana czy też ze stalowych elementów? Odpowiedz Link Zgłoś
kapusta12tron Re: Hala magazynowa 23.12.16, 10:36 tutaj możesz uzyskać informacje w zakresie wyceny, lub kosztorysu - www.nieruchomosci-wycena.com/s10,Nieruchomosci-komercyjne Odpowiedz Link Zgłoś
danej Re: Hala magazynowa 05.01.17, 16:15 Koszty budowy hali o konstrukcji stalowej są zdecydowanie niższe od kosztów wybudowania murowanej.Takie nowoczesne stalowe hale widziałem na terenie firmy Bth import stal w Krakowie,gdy zawoziłem blachę nierdzewną do obróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel62bi Re: Hala magazynowa 16.01.17, 17:34 Interesujące to rozwiązanie typu lego.Lecz ja zdecydowanie wolę konstrukcje ze stali,bo w miarę łatwo je rozebrać i zmontować w innym miejscu.Widziałem ostatnio taką małą halę zbudowaną przez młodego człowieka ,który dopiero rozkręca produkcję i nie stać go na wynajęcie profesjonalnej firmy budującej takie hale.Sam zaprojektował,zamówił stalowe elementy w bth import stal i postawił z pomocą kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni436 Re: Hala magazynowa 09.02.17, 13:42 Według mnie hala o konstrukcji stalowej, to najlepsze rozwiązanie. Stalowe profile i elementy są trwalsze niż inne. Wystarczy rozejrzeć się za firmą wyspecjalizowaną w obróbce stali i zamówić materiał. Montaż takiej hali jest tani, łatwy. Też zamawiałem w bth Import Stal. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty_skrzat Re: Hala magazynowa 28.01.17, 19:17 dla mnie budowała halę stalową firma z pod siedlec , która współpracuje z adz robi dla nich dachy grupaluaksiuk polecam fajne iw miarę tanie rozwiązanie a przy tym szybko Odpowiedz Link Zgłoś
marcel62bi Re: Hala magazynowa 03.11.17, 12:20 takie polecenia warte są rozważenia,jakkolwiek i tak trzeba sprawdzić firmę.Poczytać i popytać o nią.Dla nas ważne jest,aby była to firma " ze stażem " i aby pochodzenie stali nierdzenwnej,z której wykonane są elementy konstrukcyjne była dobrej jakości i wiadomego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.badzinska Re: Hala magazynowa 23.01.19, 10:51 Ja także kiedyś stałem przed takim samym problemem jak chciałem postawić nową halę magazynową, najpierw myślałem o murowanej, potem o innej takiej lżejszej, te materiały budowlane są teraz ogólnie nowocześniejsze i bardziej wytrzymałe. Też liczyłem co będzie taniej i tak wkoło. Stwierdziłem, że to nie ma sensu takie liczenie w tą i z powrotem postanowiłem zatrudnić profesjonalną firmę, która ma doświadczenie, skorzystałem z usług sezup.com.pl/hale-magazynowe-pila. jestem zadowolony z ich usług to po prostu profesjonaliści, szybko mi tą halę magazynową postawili. Koszt wcale nie był taki kosmiczny. Jakbym kombinował żeby taniej wyszło to by było odwrotnie. Tak zadzwoniłem do firmy umówiłem termin i mam to co chciałem a nawet jeszcze lepszą ponieważ mi dużo podpowiedziano. Grzegorz Tomkowski Odpowiedz Link Zgłoś
krystian2302 Re: Hala magazynowa 26.01.19, 14:11 Szukasz najlepszych ofert bankowych takich jak darmowe konta , korzystne kredyty pożyczki??? Zapraszam na ten link gdzie znaleźć można dużo ofert . Zobacz sam co jeszcze możesz tam znaleźć.. krystian0201.oferty-kredytowe.pl Odpowiedz Link Zgłoś