Gość: marek IP: 5.2.* / *.kbn.gov.pl 16.11.04, 09:36 Interesują mnie Wasze doświadczenia z firmą Indeco. Moje są koszmarne, ale może wspólnie coś się da zrobić w sprawie olewania klientów. A może jestem odosobniony w swoich pretensjach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble Re: indeco IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 16:25 a wystarczylo poczytac wczesniej posty, w tym roku bylo sporo na ich temat, zreszta nie tylko, zreszta, jesli wiekszosc uwaza, ze negatywne wypowiedzi sa tendencyjne i pisane przez konkurencje ..... no coz teraz pzostaje odwolac sie do skladu desek, bo na sady maja sporo kasy i prawnikow, nie dasz rady solo ja wybieram male firmy, ktore nie maja ekspozycji i nie mam problemu, a wiesz dlaczego? bo im zalezy na kliencie, na poleceniu i dlatego chociazby robia dobrze, natomiast duze firmy w rodzaju Indeco, Wubil i podobne maja klienta w d....;bo i tak przyjda nastepne cmy i jesli zostawiles kase, to teraz Twoj problem, taka to ich zasada ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: indeco IP: 85.219.170.* 22.10.13, 16:55 Kilka miesięcy temu niefortunnie dałem się skusić na ofertę firmy Indeco - studio kuchni w salonie Black Red White w Łodzi. Projekt był bardzo dobry, a cena konkurencyjna. Niestety na tym się skończyło. Meble przyjechały spóźnione o 4tyg. Ekipa montażowa była solidna, choć nie obyło się bez problemów wynikających ze złej komunikacji. Szczęśliwie byłem w domu i w porę zareagowałem. W innym przypadku blat byłby do wyrzucenia. Musiałem także zrezygnować z jednego elementu (tzw. komin) ponieważ konstrukcja okazała się kompletnie niestabilna. UWAGA: zawsze pytajcie co producent rozumie pod pojęciem standard. Dla przykładu podam, że głębokość szafek stojących w standardzie to 55cm mimo, że blat ma głębokość 65cm. Ścianę boczne są wykonane ze zwykłej płyty (najczęściej białej) i widać wkręty mocujące - szczególnie ważne jeżeli ściany boczne są widoczne. Na domiar złego kilka frontów zostało uszkodzonych w czasie transportu. Zaraz po montażu złożyłem reklamację, która została przyjęta bez większych wyjaśnień. Niestety minęło już 8tyg. a ja nadal czekam na fronty. Osobiście odradzam firmę Indeco z uwagi na słabej jakości wykończenie, fatalne podejście do spraw reklamacyjnych oraz tragicznie długi czas realizacji zamówienia. TOTALNA PORAŻKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcie01 Re: indeco 11.12.13, 13:41 Ja skusiłem się dwa lata temu na kuchnię Indeco, spóźnienie to mały problem. W temacie reklamacji, wymieniono mi blat, szafki i fronty, trwało to dodatkowe 3 dni. W tym roku spuchł mi blat w łączeniu miedzy innymi przy narożnym zlewie, a Indeco System we Wrocławiu odrzucił reklamację uzasadniając niewłaściwym użytkowaniem - kontakt z wodą i wilgocią - nie biorąc pod uwagę niewłaściwego uszczelnienia w łączeniu. Jak mam używać zlew, bez wody? Nie dotarło do nich moje tłumaczenie, iż meble są użytkowane w sposób normalny, a na blacie nie zalega woda. Użytkowniku mebli Indeco, uważaj z wodą, najlepiej ją zakręć bo spotka Cię "zong" w przyszłości. Czy jest więcej takich przypadków? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaq1 Re: indeco 17.07.14, 11:34 Zamówiliśmy z mężem w firmie Indeco kuchnie pod wymiar. Niestety - współpraca z firmą to totalny koszmar - jesteśmy 9 tygodni po planowanym montażu i dalej kuchnia nie jest skończona. Zaczęło się od błędu w pomiarze kuchni o 20 cm!!! Szafki były o 20 cm węższe niż kuchnia. Za zamówienie szerszych szafek firma kazała nam dopłacić!!! (czego oczywiście nie zrobiliśmy). Hitem było zamontowanie szafki narożnej nie w rogu kuchni, tylko w ciągu szafek! (żeby ukryć błąd pomiaru - w rogu została dziura!). Później cały szereg kolejnych błędów, uszkodzeń, fuszerek. Za każdą wizytą "fachowców" połowę przywiezionych frontów musieli zabierać z powrotem, bo popsuli (przewiercili na wylot, upuścili na podłogę itd.) Oczywiście wszystko po naszym wytykaniu palcem każdego uszkodzenia, bo inaczej próbowali nam wciskać kit! Jestem załamana i już nigdy nie zdecyduję się na korzystanie z ich usług.... Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier12 Re: indeco 19.03.15, 15:11 Indeco z Wroclawia to jeden wielki koszmar i dziadostwo, standard obslugi klienta jak za komuny albo gorzej , jakosc wykonania porownywalna z socrealizmem Zamowilem u nich meble do lazienki, Za miesiac mija rok czasu od daty w ktorej mialy byc wykonane meble, jednak do dzis meble sa niekompletne. Podczas montazu zostaly uszkodzone kafelki, ktore musialy byc wymieniane. Dzien po czesciowym montazu mebli odpadly fronty bo byly przyklejone tylko na tasme klejaca., fronty zostaly uszkodzone i musialy byc malowane. Oczywiscie kolor nie pasowal do pozostalych, a wiec INDECO zabralo front by pomalowac na nowo i do dzis go nie zamontowali. Najlepszy numer to jest z platnosciami. Wg umowy placisz II-ga rate dzien przed dostarczeniem mebli, oczywiscie INDECO potwierdza termin montazu, nawet dzwoni do Ciebie i Ci przypomina ze trzeba wplacic kase. Na drugi dzien czekasz na meble i montazyste a panienka z INDECO dzwoni do i informuje Cie ze montaz z przyczyn technicznych odbedzie sie w poznijeszym terminie i nie jest w stanie powiedziec kiedy. W moim przypadku to termi te przesunol sie o 4 miesiace ! Podsumowujac , to wkrotce minie rok a meble dalej sa niegotowe. Wnioski wysuncie sami, czy warto kupowac w INDECO Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier12 Re: indeco 27.03.15, 09:50 Witam, chcialbym sie z Wami podzielic z moim doswiadczeniem z Firma INDECO SYTEM w Wroclawiu, ktore niestety zakwalifikowalbym jako jeden wielki koszmar rodem z PRL-u . Dokladnie, za miesiac minie rok czasu od terminu kiedy rozreklamowana w calym wroclawiu FIrma INDECO miala dostarczyc meble. Zgodnie z umowa zaplata kolejnej II-ej raty miala nastapic dzien przed montaze mebli. Zapobiegliwa Panienka z INDECO juz 3.dni wczesniej przed montazem wydzwaniala do mnie przypominajac o dniu montazu i wplaceniu II-ej raty. Oczywiscie kasa zostala przez mnie wplacona, nawet specjalnie wzielem urlop aby byc przy tym wielkim wydarzeniu . (Nie wspominajac o tym ze musialem pokonac 900 km samochodem chcac zobaczyc ten event). Rano w dniu montazu, montazysci sie nie pojawili w zamian za to dostalem telefon w ktorym beztroska panienka informuje mnie ze montaz jest odwolany i nie wiadomo kiedy nastapi, jednym slowem miedzy wierszami mozna bylo sobie doczytyc ze : "mamy Twoja kase i mamy Cie teraz w dupie, mozesz sobie czekac ile chcesz". Pozostalo mi tylko dzwonienie i przerzucanie sie eameilami i wyczekiwac az Indeco laskawie zamontuje meble. Minely z dwa miesiace dostalem wiadomosc ze bedzie pierw montowany blat kamienny i faktycznie pojawili sie fachowcy. Przyszli montowac blat granitowy, podczac montazu uszkodzili kafelki. Efekt byl taki ze blat musial byc zdemontowany i wymieniane kafle. Trwalo to nastepne dwa tygodnie. W nastepnym etapie byl montaz mebli , ktory odbywal sie na 3 etapy. Po drodze oczywiscie pelno usterke itd. Jedna z usterek to byla roznica w kolorach frontu, front tez zostal zdemontowany , montazysta obiecal sie zglosic za dwa dni z gotowym frontem . Nastepnego dnia dostaje telefon od panienki z INDECO ktora informuje mnie, ze front zostanie oddany dopiero po tym jak wplace III-a ostateczna rate za koncowy montaz mebli . Znajac "rzetelnosc" i bylejakosc INDECO to tego nie zrobilem, kase bym wplacil a frontu dalej by nie bylo. Podsumuwajc to INDECO WROCLAW jest jednym wielkim koszmarem , a standardy obslugi klienta rodem z socrealizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal83x83 Re: indeco 26.08.14, 13:16 Ja osobiście mam bardzo dobre - ceny zdecydowanie niższe niż u konkurencji, a wykonanie i terminowość na najwyższym poziomie. Może to zależy też od siedziby i wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś