Gość: Krakauer IP: *.ghnet.pl 28.01.05, 14:06 www.filmnorthflorida.com/locations/Pensacola-Beach:-Ariola-Drive-Art-Deco-House/ najmodniejsze jest ArtDeco, to dom moich marzeń i chyba niedługo go zrealizuję w Krakowie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michalak obrzydliwy IP: *.m2studio / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:33 jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy ale w krakowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:34 ...nie ma morza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorek Re: A może modny dom IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 16:08 Było modne w latach 20-tych XX w a teraz widac wraca ta moda echem, troche to eklektyczne...zwłąszcza wnetrza, ale architektura ciekawa...tyle, ze w Karkowie nie macie oceanu :( Odpowiedz Link Zgłoś
sand_nigger Re: A może modny dom 28.01.05, 18:16 zal mi na zapas wlascicieli domu na skarpie (zdjecie #1), tego oblozonego horyzontalnie drzewem, zal mi na zapas wlascicieli domu oblozonego gontem od gory do dolu (zdjecie #2). Ludzie - z torbami pomaszerujecie, gdy przyjdzie wam wylozyc kase na odnowienie tego typu elewacji. fakt, ze wyplowiale drzewo ma swoj urok, ale nie nie na budach z zalaczonych obrazkow, tylko na uroczych, acz kosztownych domach z cape cod czy z hamptons, tych w stylu "dyskretny urok burzuazji/starych pieniedzy". wyplowiale drzewo na "maszynach do mieszkania" daje im wyglad slumsow do rozbiorki. moj dom ma elewacje z malowanego cedrowego gontu. polnocna strona wyglada po 48 latach prawie jak nowa, poludniowa wyglada nieciekawie. zastanawiam sie co dalej - najbardziej pasuje mi cegla, ale tu w stanach kosztuje ona majatek, tak wiec chyba przyjdzie pojsc po linii najmniejszego oporu czyli: vinylowy siding. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL do sand_...coś tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 02:19 Używając słów obraźliwych na forum dajesz świadectwo swojego wysokiego poziomu - gartuluję . Nie tobie oceniać czy coś jest budą czy nie ! Obrażasz nie tylo projektantów ale i ludzi którzy te domy wybudowali. Poza tym nie mierz wszystkich swoją miarą. To że ciebie sand_...coś tam , stać tylko na siding to nie znaczy ,że tak mają wszyscy. Zapewniam cię ,że ludzie którzy zdecydowali się na takie okładziny podjęli ten wybór świadomie i stać ich będzie na ewentualne odnowienie NIE BÓJ SIĘ ! mimo wszystko pozdrawiam PS. Zamontuj sobie ten siding także wewnątrz domu - super efekt !!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sand_nigger Re: 29.01.05, 04:10 nie bardzo pojmuje dlaczego tak bulwersujesz sie. chalupy #1 & #2 nie pasuja mi i tyle. jako ze zycze przewaznie ludziom dobrze, dlatego tez zycze ci bys mial tyle kasy, ze gdy przyjdzie ci wybierac wykonczenie zewnetrzne swego domu nie musial brac pod uwage plastikowego sidingu - najtanszego za wielka woda sposobu na wykonczenie chalupy z zewnatrz. do wydawania sadow w temacie architektura daje sobie takie samo prawo jak ty dla siebie. to, ze nie wpasowalem sie w ogolny zachwyt i cmokanie nad "maszynami do mieszkania" nie powinno ci zbytnio psuc dnia. Ps. masz bardzo cienka skore, pracuj nad tym, by byla grubsza. bedziesz mial latwiej w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:08 Nie chodziło mi o to ,że wszyscy powinni się zachwycać nad tymi domami - szanuję odmienne zdanie , ale nie musiałeś używać określenia o tak pejoratywnym znaczeniu. Wystarczyło napisać ,że Ci się nie podoba , a technologię obicia ścian uważasz za nieudaną I WTEDY zaczęlibyśmy dyskusję rzeczową na argumenty ( bo chyba poto jest to forum , nie?) Nie odbieram Ci możliwości wydawania sądów w temacie architektura , ani tobie ani nikomu innemu , ani w tym temacie ani w żadnym innym , ale można takie opinie wyrażać w sposób bardziej kulturalny. Najłatwiej oceniać i krytykować - zawsze można się do czegoś przyczepić - szczególnie w architekturze ! Co do cienkiej skóry to może wolę mieć ją właśnie taką - bardziej czuję - ale masz rację że z grubszą byłoby mi łatwiej :) A jeżeli chodzi o złośliwości w temacie sidingu to ja też Ci życzę żebyś nie musiał go stosować - naprawdę. pzdr AL Ps. Jak bys chciał to poślij jakieś fotki , może Ci coś mógłbym doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
sand_nigger drzewo.... 29.01.05, 15:48 wykanczanie zewnetrznych elewacji drzewem nie ganie, uwazam jednak, ze zaniedbane/nieimpregnowane drzewo na domu takim jak #1 czy #2 odbiera duzo z zamierzonego przez architekta efektu estetycznego. domy o bardziej tradycyjnej stylizacji nie traca tak wiele w podobnym przypadku. nie jestem swoja droga zbyt duzym zwolennikiem tzw. nowoczesnej architektury, stad moje zlosliwosci na jej temat. ja sam, gdybym mial kasy nie do przekopaniania mala lopatka, oblozylbym wlasny dom niemalowanym, cedrowym gontem liczac sie z tym, ze co dwa, trzy lata musialbym organizowac malowanie impregnatem. zdjec zadnych nie mam, ale wejdz na te strone i zobacz, jak dodaje sie w ameryce pietro do nieduzego domku: geocities.com/th3p7n1sh3r/index.html. jest troche zdjec, strona laduje sie nie za szybko, nawet przy kablowym polaczeniu, jesli masz wiec modem, badz cierpliwy. jeszcze o twojej cienkiej skorze: pokonwersuj sobie na forum swiat. terapia jest szokowa, ale gruba skora gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
sand_nigger link raz jeszcze: 29.01.05, 15:54 geocities.com/th3p7n1sh3r/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh krawoskie art deco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:20 zbyt ciemne okulary nosisz to art deco to tylko z nazwy, bo z wygladu to wyglada jak zlepek zdjec z jakis niemieckich pism o wnetrzach dla gospodyn domu, bezstylowosc i bezguscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk ładne te domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:48 to w naszym kraju tak się projektuje, jest chyba postęp w porównaniu do projektu jaki zamówiłem 20 lat temu. Ale to chyba nie są wzieci architekci od tych domów, bo te nazwy takie dziwne... studenci czy co Odpowiedz Link Zgłoś
joal Re: A może modny dom 29.01.05, 02:56 A może dom Twoich marzeń jeszcze nie istnieje ? Może warto mieć coś niepowtarzalnego ? Jak wybudujesz tak samo to bedzie plagiat :) pomyśl pozdrawiam joAL Odpowiedz Link Zgłoś
rr1976 Re: A może modny dom 03.02.05, 13:54 ludzie, skąd Wy bierzecie pieniądze na realizację takich marzeń ??? Odpowiedz Link Zgłoś