Dodaj do ulubionych

Wylewka samopoziomujaca

IP: *.com / *.u.mcnet.pl 25.02.05, 15:50
Jaki jest orientacyjny koszt zrobienia wylewki samopoziomujacej.
Mam jakas oferte firmy na 30 zl netto za metr, co przy metrazu do pokrycia
robi sie jakas horendalna kwota.
Czy ktos zna solidna firme, ktora zrobi to taniej w Warszawie.

Pozdrawiam,

M
Obserwuj wątek
    • marek_53 Re: Wylewka samopoziomujaca 25.02.05, 16:30
      Jeżeli to jest cena samej robocizny to rzeczywiście bardzo drogo nawet w W-wie.
      Jeśli przyjąć grub. wylewki 40 mm i zużycie masy samopoziomującej ok. 2 kg/m2
      i 1mm grubości todaje to zużycie ok.80 kg masy na 1m2. Więc jeśli cena byłaby
      z materiałem to o wiele za mało na pokrycie wartości samego materiału.
      Pzdr.

• Gość: M Re: Wylewka samopoziomujaca IP: *.com / *.u.mcnet.pl 25.02.05, 16:35
        Z tego co wiem to u mnie wchodzi w gre zrobienie wylewki 5 mm (szlichta jest
        krzywa, a parkiet jest juz gotowym i polakierowanym elementem i nie ma
        mozliwosci go cyklinowania teraz).
        Podobno jest to cena z materialem.
        Co sadzisz czy jest to duzo czy malo (cena z materialem?)
        • marek_53 Re: Wylewka samopoziomujaca 25.02.05, 17:20
          Jeśli będą to wykonywać ULTRAPLANEM firmy MAPEI to zużycie wynosi 1,6 kg/m2
          i 1mm grubości. 1 kg tej masy kosztuje ok. 6 zł. Resztę sobie pan wyliczy.
          Podejrzewam że nierówności są od 0 do 5mm a więc średnio ok. 3mm. Musi Pan to
          sprawdzić 2m łatą najlepiej aluminiową. Na tej dł. aksymalna odchyłka to 2mm.
          Ogólnie jeśli jest to cena z dobrym materiałem np jak wymieniony cena nie jest
          wygórowana szczególnie w Warszawie. Zaznaczam, że podłoże musi być dokładnie
          odpylone i w miare potrzeby odtłuszczone.
          Pozdrawiam.
          Mój adres : www.starbud.proponuje.pl
        • piotrsksw Re: Wylewka samopoziomujaca 26.02.05, 20:51
          jesli chodzi o cene stanowczo za mało.
          Jesli chodzi o materiał to polecam ultraplan z mapei.
          Jesli chodzi o koszt wylania metra kwadratowego to ok 12zł powinna zyczyc sobie
          porzadna firma.Przy układaniu parkietu odradzam oszczednośc bo poprawki moga byc
          o wiele kosztowniejsze.
          piotr
    • Gość: ulak Re: Wylewka samopoziomujaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:32
      koszt wylania 1 m masy to ok.10 zł w Wawie + materiały grunt i masa .Ja
      preferuję masę samopoziomującą UZIN NC 174 od 3-20 mm zużycie takie jak Mapei
      ale dwa razy tańsza ok.3 zł brutto za kg. Ważna jest wytrzymałość masy,wg.norm
      polskich wytrzymałośc pod parkiet musi mieć niee mniej niż 28 Mpa ,Masa Uzin ma
      38 Mpa co zresztą wynika z innych norm niemieckich/produkt jest niemiecki .Nie
      daj się,broń Boże wkręcić a masy Atlasu,może i dobre ale chyba tylko pod
      względem ceny,a napewno nie pod parkiet,są za słabe,pękają potem są głuche
      ogłosy i zaczyna się powolne odchodzenie parkietu razem z wylewką,oczywiście
      oczyszczenie i ponowne ułożenie takiego parkietu w sposób,który gwarantuje jego
      długie i spokojne leżenie to naprawdę duże pieniądze,więc lepiej zapłacić więcej
      za wylewkę o dobrych parametrach niż potem zapluć sobie całą brodę ze
      złości.Pamiętaj o gruncie pod masę . Powodzenia
    • Gość: nietoperek21 Re: Wylewka samopoziomujaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:03
      człowieku zapomnij ,za 30 zł z materiałem ,sam lepiej weź się za to. Jeśli ma
      to być dobrze zrobione to musi kosztować z 50 zł.
      • admar0 Re: Wylewka samopoziomujaca 27.02.05, 20:41
        jeżeli ta wylewka ma być pod parkiet to radziłbym sprawdzenie wilgotności
        podłoża (nie powinna przekraczać 3%),jeśli przekracza nieznacznie normy, to
        trzeba jeszcze zastosować grunt odcinający wilgoć (żywica dwuskładnikowa)
        Produkty f-my Uzin są do tego najlepsze.
        • Gość: ulak Re: Wylewka samopoziomujaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:09
          co prawda to prawda :))) UZIN ma grunt odcinający wilgoć do 5 % a wprowadza
          następny do 10 %

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka