Gość: quark12 IP: 80.72.37.* 07.05.05, 10:01 Witam, Mam w nowym mieszkaniu tynki kategorii III. Co można z nimi zrobić? Czy opłaca sie slifować, czy kłasć gips. ______ Pozdr. quark12 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remontowiec Re: Tynk kategorii III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:06 jak to sie stalo ze dopusciles do tego aby tak ci zwalili robote masz teraz problem aby to wyciagnac trzeba sporo sie napracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 13:44 taki jest stan surowy wszystkich mieszkań. nie chodzi mi o krytyke ale o rzeczową poradę. Pozdr. quark12 Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Tynk kategorii III 07.05.05, 19:22 Hejka... Qarku,tynk o którym wspomniałeś jeżeli jest prawidłowo wykonany,nie wygląda źle,choć swoją drogą...,nie sądziłem że w dzisiejszym nowym budownictwie stosują takowe wykonczenie...?Zwłaszcza w mieszkaniu... Domyślać się jedynie, że teoretycznie masz tradycyjny tynk II kat.,być może żle wykonany i wciśięto Ci kit o III kat,a jak w umowie ? _______________ Cóż,szlifować nie masz szans,nie tynki,w zamian propozycje : - gładz tradycyjna (brrr,kurz ) - - gładz na mokro + - tapeta/y + - tapeta/y pod malowanie + - techniki przenikające sie +/- - tynki dekoracyjne +/- - inne... :) ___________ Życie to nic innego, jak szukanie właściwej odpowiedzi... :) Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 20:05 dzięki za podpowiedż W umowie jest III kategorii. Nie wiem czy wierzyć czy nie, ale wygladają dobrze. Rozmawiałem z adminstratorem na temat wykończenia, wg niego najlepiej i najzdrowiej (mam małe dziecko) troche wysiłku przeszlifować, pomalowac i już. W łazience jest już inaczej widac że jest inny tynk (grubsze ziarno)pod glazurę. Pozdr. qaurk12 Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: Tynk kategorii III 07.05.05, 21:48 Quark... >> Nie wiem czy wierzyć czy nie, ale wygladają dobrze.<, - wybacz,ale nie wiem o co Ci chodzi biorąc pod uwage wcześniejszy post,z którego wynika że Twoje tynki najwidoczniej Ci nie odpowiadają,czyż nie tak ? __________ >> Rozmawiałem z adminstratorem na temat wykończenia, wg niego najlepiej i najzdrowiej (mam małe dziecko) troche wysiłku przeszlifować, pomalowac i już<< - I Już ? Tylko tyle ? Zastanawiam się czy ta rozmowa nie mogła wyglądać następująco...: - Wie pan co,mam kiepskie tynki,nie wiem czy nie dałoby się z nimi coś zrobić...,moze zeszlifować ? -Hmm,wie pan,to tyni III kategori więc proszę nie oczekiwać cudów...,ale ma pan rację,wystarczy TYLKO zeszlifować... Wierzyć się nie chce. I by nie było nieporozumień,mówimy o tradycyjnych,wapiennych,wapienno - cementowych tynkach,prawda ? Ale się wkurzyłem #@$%&^*~... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Tynk kategorii III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:23 ja tez za miesiac odbieram mieszkanie i mam tynki III klasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 22:24 Nie jestem specem więc sie pytam. Znajomi nacięli się przy różnych 'fachowcach' więc lepiej wiedzieć co robia. Tak to tynki wapienno-cementowe. Co do rozmowy z adm. to chodzi o nowo wybudowane mieszknie w bloku. A pytanie było w stylu: "Jaką grubą warstwe gipsu trzeba na ten tynk położyć" no i był mały wykład o wadach gipsu.. Może sie nieprecyzyjnie wyraziłem ale czeka mnie duzo pracy ,więc lepiej nie robić dwa razy. Ja bym sie wkurzył.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tynk kategorii III IP: 212.160.211.* 09.05.05, 18:17 A ja będę miała w nowym mieszkaniu tynki kategorii IV, to lepiej niż kategoria III czy gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
kachasz11 Re: Tynk kategorii III 10.05.05, 08:48 zapomniałam zaznaczyć, że chodzi o tynki GIPSOWE IV kategorii, to jest ok, czy fatalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
toptynk Re: Tynk kategorii III 14.05.05, 08:09 Witam ! Tak ,4 klasa jest lepsza o 1 mm dopuszczalnej odchyłki na odcinku 2 m w dwoch dopuszczalnych miejscach - wizualnie bez przyrządu roznica między 3 i 4 klasa jest praktycznie niewidoczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Tynk kategorii III IP: 62.29.136.* 16.05.05, 12:04 w nowym mieszkaniu również miałam tynk cementowo-wapienny III kategorii - zaręczam ci, że dużo lepiej wyglądają gładzie gipsowe, przed położeniem gładzi fachowiec zeszlifował najpierw wszelkie nierówności na tynku, a dopiero później położył gładź - do zrobienia gładzi używał cekolu - wyszło super, właśnie mija rok i żadnych pęknięć. Odpowiedz Link Zgłoś