Dodaj do ulubionych

Tynk kategorii III

IP: 80.72.37.* 07.05.05, 10:01
Witam,

Mam w nowym mieszkaniu tynki kategorii III.
Co można z nimi zrobić?
Czy opłaca sie slifować, czy kłasć gips.
______
Pozdr.
quark12
Obserwuj wątek
    • Gość: remontowiec Re: Tynk kategorii III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:06
      jak to sie stalo ze dopusciles do tego aby tak ci zwalili robote masz teraz
      problem aby to wyciagnac trzeba sporo sie napracowac

• Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 13:44
        taki jest stan surowy wszystkich mieszkań.
        nie chodzi mi o krytyke ale o rzeczową poradę.

Pozdr.
        quark12
        • pyot Re: Tynk kategorii III 07.05.05, 19:22
          Hejka...
          Qarku,tynk o którym wspomniałeś jeżeli jest prawidłowo wykonany,nie wygląda źle,choć swoją drogą...,nie sądziłem że w dzisiejszym nowym budownictwie stosują takowe wykonczenie...?Zwłaszcza w mieszkaniu...
          Domyślać się jedynie, że teoretycznie masz tradycyjny tynk II kat.,być może żle wykonany i wciśięto Ci kit o III kat,a jak w umowie ?
          - tapeta/y +
          - tapeta/y pod malowanie +
          - techniki przenikające sie +/-
          - tynki dekoracyjne +/-
          - inne... :)
          P.
          • Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 20:05
            dzięki za podpowiedż

W umowie jest III kategorii.
            Nie wiem czy wierzyć czy nie, ale wygladają dobrze.
            Rozmawiałem z adminstratorem na temat wykończenia, wg niego najlepiej i
            najzdrowiej (mam małe dziecko) troche wysiłku przeszlifować, pomalowac i już.
            W łazience jest już inaczej widac że jest inny tynk (grubsze ziarno)pod glazurę.

Pozdr.
            qaurk12
            • pyot Re: Tynk kategorii III 07.05.05, 21:48
              Quark...
              >> Nie wiem czy wierzyć czy nie, ale wygladają dobrze.<,
              - wybacz,ale nie wiem o co Ci chodzi biorąc pod uwage wcześniejszy post,z którego wynika że Twoje tynki najwidoczniej Ci nie odpowiadają,czyż nie tak ?
              Zastanawiam się czy ta rozmowa nie mogła wyglądać następująco...:
              - Wie pan co,mam kiepskie tynki,nie wiem czy nie dałoby się z nimi coś zrobić...,moze zeszlifować ?
              -Hmm,wie pan,to tyni III kategori więc proszę nie oczekiwać cudów...,ale ma pan rację,wystarczy TYLKO zeszlifować...
              Wierzyć się nie chce.
              I by nie było nieporozumień,mówimy o tradycyjnych,wapiennych,wapienno - cementowych tynkach,prawda ?

Ale się wkurzyłem #@$%&^*~...
              • Gość: Ada Re: Tynk kategorii III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:23
                ja tez za miesiac odbieram mieszkanie i mam tynki III klasy :(
              • Gość: quark12 Re: Tynk kategorii III IP: 80.72.37.* 07.05.05, 22:24
                Nie jestem specem więc sie pytam.
                Znajomi nacięli się przy różnych 'fachowcach' więc lepiej wiedzieć co robia.

Tak to tynki wapienno-cementowe.
                Co do rozmowy z adm. to chodzi o nowo wybudowane mieszknie w bloku.
                A pytanie było w stylu: "Jaką grubą warstwe gipsu trzeba na ten tynk położyć"
                no i był mały wykład o wadach gipsu..

Może sie nieprecyzyjnie wyraziłem ale czeka mnie duzo pracy ,więc lepiej nie
                robić dwa razy.

Ja bym sie wkurzył.. :)
                • Gość: kasia Re: Tynk kategorii III IP: 212.160.211.* 09.05.05, 18:17
                  A ja będę miała w nowym mieszkaniu tynki kategorii IV, to lepiej niż kategoria
                  III czy gorzej?
                  • kachasz11 Re: Tynk kategorii III 10.05.05, 08:48
                    zapomniałam zaznaczyć, że chodzi o tynki GIPSOWE IV kategorii, to jest ok, czy
                    fatalnie?
                  • toptynk Re: Tynk kategorii III 14.05.05, 08:09
                    Witam !

Tak ,4 klasa jest lepsza o 1 mm dopuszczalnej odchyłki na odcinku 2 m w dwoch
                    dopuszczalnych miejscach - wizualnie bez przyrządu roznica między 3 i 4 klasa
                    jest praktycznie niewidoczna.

pozdrawiam
    • Gość: Bea Re: Tynk kategorii III IP: 62.29.136.* 16.05.05, 12:04
      w nowym mieszkaniu również miałam tynk cementowo-wapienny III kategorii -
      zaręczam ci, że dużo lepiej wyglądają gładzie gipsowe, przed położeniem gładzi
      fachowiec zeszlifował najpierw wszelkie nierówności na tynku, a dopiero później
      położył gładź - do zrobienia gładzi używał cekolu - wyszło super, właśnie mija
      rok i żadnych pęknięć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka