Gość: m IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 09:36 Czy okna 5-komorowe sa duzo lepsze od 3-komorowych. Czy warto wydac wieej pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: okna Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 09:45 nie warto poszukaj oferty producenta który sprzeda ci okna 5 komorowe w cenie 3 komorowych u nie takie sa 0 506 435 747 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: okna IP: *.hel.org.pl / *.hel.org.pl 16.02.06, 15:26 Ostrzegam przed firmą URZEDOWSKI.Najpierw czekałam na okna 16 tyg. zamiast6 do9 tyg.Pierwsza reklamacje zlozylam na drugi dzien po montazu.Miedzy szybami jest brud..Trzeciego dnia zlamal sie zawias potem w nastepnym oknie to samo.Przy lamaniu zawiasow ramy okien zostaly zadrapane.Okna sa zle wstawione miedzy sciana a rama okna jest przewiew.Pierwsza reklamacje zlozylam 12 stycznia .I nic w dalszym ciagu nie wiem co firma zamierza zrobic.Rozmowa z pracownikami dzialu reklamacji to paranoja.Mieszkam na parteze przy glownej ulicy a okna trzymaja sie na jednym zawiasie.Przypuszczam ,ze sprawa bedzie musiala zakonczyc sie w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 11:50 Czy w takim razie jeszcze w ogole montuje sie okna 3-komorowe, skoro 5-komorowe mozna dostac w tej samej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 12:57 nie rozumiem, buduje budynek parterowy o powierzchni 250mq. Wg umowy z wykonawca maja byc wstawione okna 3-komorowe. Wykonawca powiedzial mi, ze moze dostac po okazyjnej cenie okna 5-komorowe i zebym podjela decyzje, czy za nieduza doplata chce miec okna 5-komorwe. Ja sie w ogole nie znam, nie wiem na czym polega roznica. Dlatego myslalam, ze ktos z was mo doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: okna 14.02.06, 13:06 Naprawdę,to chyba bajer,że okazja,że za małą dopłatą.To jednak jest już prawie norma,że te różnice maleją.Różnica polega na tym,że w tej chwili zestawy szybowe są wysokoizolacyjne,a całościowa izlolacyjność okna zależy w pewnym stopniu od profili użytych do produkcji ram. Najprościej jak wejdziesz na google,poszukasz na polskich stronach producentów okien pcv i po 10 min będziesz wiedzieć w czym problem.Zwykle producenci pokazują profile z których robią,czasami też ceny. Niestety nie mam teraz czasu,żeby samemu szukać.A gdzie ta budowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 13:15 w Zachodniopomorskim. Dzieki za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: okna IP: *.outsourcing.atman.pl 14.02.06, 15:02 czytałem o tym sporo i chaos mam w głowie niemały, ale wybrałem 5-cio komorowe, szerokość ramy 76mm, podobno mają być sztywniejsze i cieplejsze... choć niektórzy uważają, że to mit. Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: okna 14.02.06, 15:56 Hej... :) -- Pozwolę sobie na...: Kupując "mercedesy" wsród okien,min pięciokomorowe,z niesłychanym uszczelnieniem,absorbującym wszelakie przeciągi,przepuszczanie powietrza zapominamy o jednym --> wentylacji. A wentylacja jest regulowana poprzez okna,otwory kominowe,drzwi... Nie raz spotkałem się z sytuacją ( wystarczy poczytac tu na forum ),że zadowolony człowieczek cieszący się niezmiernie z nowego,elitarnego wręcz zakupu,po pewnym czasie zatroskany zauważył w rogach pomieszczenia wykwity alg,nalotu...,grzybków :) Dzwiękoszczelnośc -tak. Niekoniecznie... Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: okna 14.02.06, 23:30 Przepraszam,ale to absolutnie za daleko i tylko ogólne rady z mojej strony. Powodzenia w budowie i może przy okazji zobaczymy się na grilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekaskow Re: okna IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 14.02.06, 22:37 musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań zanim wybierzesz okna. pamiętaj że w punkcie handlowym powinni ci przede wszystkim doradzić- ty nie musisz tam kupić.Jeżeli dobrze trafisz to taki DORADCA dostosuje ofertę indywidualnie dla ciebie tak, abyś osiągnęła jak najwięcej korzyści. sprzedaję stolarkę okienną od kilku lat i jak nie znajdziesz doradcy to chętnie pomogę. pozdrawiam Dorota 604185299 Odpowiedz Link Zgłoś
pyot Re: okna 14.02.06, 23:05 Naturalnie. Obawiam się,że czasami doradzcy niestety robią to,na czym znają się najlepiej w danej sytuacji ; czyli sprzedaniu danego asortyyymentu ,w tym wypadku okna. Rozumiem i wierzę w dobre intencje,ale niestety nie zawsze są one wygodne i sprawdzone dla klienta,a on tu jest najważniejszy :) Trzeba być nieco ostrożnym i to nie ulega wątpliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEKASKOW Re: okna IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 15.02.06, 21:01 WIDZISZ CAŁY PIKUŚ POLEGA NA TYM ABY DORADZIĆ. TEN, KTÓRY ZNA SWOJĄ ROLĘ NIE MUSI SPRZEDAĆ. JA MAM NAJWIĘCEJ SATYSFAKCJI JAK KLIENT MÓWI MI,ŻE MIŁO MU SIĘ ZE MNĄ ROZMAWIAŁO. NIEKTÓRZY Z NICH WRACAJĄ I KORZYSTAJĄ Z MOICH USŁUG. A CI KTÓRZY NIESKORZYSTALI Z MOJEJ OFERTY NIE ODWRACAJĄ SIĘ ODE MNIE NA ULICY. POZDR. DOROTA (DEKASKOW@GAZETA.PL) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruina dorota zastanów sie co ty gadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 05:59 dorota powiedziała WIDZISZ CAŁY PIKUŚ POLEGA NA TYM ABY DORADZIĆ. TEN, KTÓRY ZNA SWOJĄ ROLĘ NIE > MUSI SPRZEDAĆ takie podejście sprzedawcy doprowadza ten kraj do ruiny sprzedawca jest jak d....od srania ma sprzedawać na tym polega jego rola nie na tym zeby byc miły ma byc profesjonalny (i nie gadaj mi ze jedno nie wyklucza drugiego bo nie o to chodzi) jak sprzedawca dojdzie do wniosku ze nie o to chodzi zeby sprzedawać tylko zeby było miło to wypad z formy niech szuka pracy w agencji towzarzyskiej tam jest miło tam moze miec satysfakcje cytat,,JA MAM NAJWIĘCEJ SATYSFAKCJI JAK KLIENT MÓWI MI,ŻE MIŁO MU SIĘ > ZE MNĄ ROZMAWIAŁO. NIEKTÓRZY Z NICH WRACAJĄ I KORZYSTAJĄ Z MOICH USŁUG. A typowy tekst w agencji tow. ja osobiście wole zeby np leczył mnie cham który robi to dodrze niz dupalek multo simpattico z długimi nogami i własami do pasa ale taka która wpędzi mnie do grobu i to samo z zakładem pogrzebowym ma byc profesjonalnie a nie miło ja tam juz nie chcę drugi raz wracać Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? 16.02.06, 10:49 Większość inwestorów to ludzie zieloni i zdolny sprzedawca wszystko im wciśnie,ale trzeba się starać sprzedawać pod konkretne potrzeby.Nie jest tak,że jest tylko jeden producent do dyspozycji,można znależć coś co bardziej odpowiada potrzebom klienta i to chyba napisała Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekaskow Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 14:27 Dzięki andrzej.sawa. Widzisz właśnie o to mi chodziło. Ja współpracuje z trzema- czterema producentami okien i mam "przekrój". Być może osoba która pisała przed tobą- dąży tylko do nabijania portfela, ale taki sposób działania jest na krótką metę. Ci, którzy są zadowoleni z kontaktu ze mną (a nie z seksu- bo takich usług ja nie świadczę) jeśli nie wrócą do mnie, to mnie polecą następnemu. w dłuższej perspektywie czasu ja sprzedam więcej a nie on. Myślę że ty to rozumniesz. Pewnie jak bym była w sklepie u ciebie i u tamtego to większą satysfakcje osiągnęłabym u ciebie- a ty co za tym idzie zarobiłbyś. Dzięki PS napisz czym się zajmujesz bo zaczęłam budowę i może będę korzystała z twoich "usług"(bez podtekstów)oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? 16.02.06, 16:57 Dorota pisz na skrzynkę.Pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszi uważaj żebyś czsem nie zapłaciła IP: *.ktm.net.pl 16.02.06, 14:12 za 5-komorowe i otrzymała 3 komorowe - producenci często tak robią - tak że nawet sprzedawca nie wie i też płaci za 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: uważaj żebyś czsem nie zapłaciła IP: *.outsourcing.atman.pl 16.02.06, 14:30 coś nie tak.... przecież ramy okien 5-cio komorowych są grubsze. Jeśli ktoś ma wątpliwości może ramę zmierzyć linijką :) Odpowiedz Link Zgłoś