IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 09:36
Czy okna 5-komorowe sa duzo lepsze od 3-komorowych. Czy warto wydac wieej
pieniedzy?
Obserwuj wątek
    • Gość: okna Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 09:45
      nie warto
      poszukaj oferty producenta który sprzeda ci okna 5 komorowe w cenie 3 komorowych
      u nie takie sa
      0 506 435 747
      • Gość: Agnieszka Re: okna IP: *.hel.org.pl / *.hel.org.pl 16.02.06, 15:26
        Ostrzegam przed firmą URZEDOWSKI.Najpierw czekałam na okna 16 tyg. zamiast6 do9
        tyg.Pierwsza reklamacje zlozylam na drugi dzien po montazu.Miedzy szybami jest
        brud..Trzeciego dnia zlamal sie zawias potem w nastepnym oknie to samo.Przy
        lamaniu zawiasow ramy okien zostaly zadrapane.Okna sa zle wstawione miedzy
        sciana a rama okna jest przewiew.Pierwsza reklamacje zlozylam 12 stycznia .I nic
        w dalszym ciagu nie wiem co firma zamierza zrobic.Rozmowa z pracownikami dzialu
        reklamacji to paranoja.Mieszkam na parteze przy glownej ulicy a okna trzymaja
        sie na jednym zawiasie.Przypuszczam ,ze sprawa bedzie musiala zakonczyc sie w sadzie
    • Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 11:50
      Czy w takim razie jeszcze w ogole montuje sie okna 3-komorowe, skoro 5-komorowe
      mozna dostac w tej samej cenie?
      • andrzej.sawa Re: okna 14.02.06, 12:36
        Nie wszędzie i nie zawsze.
        • Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 12:57
          nie rozumiem, buduje budynek parterowy o powierzchni 250mq. Wg umowy z
          wykonawca maja byc wstawione okna 3-komorowe. Wykonawca powiedzial mi, ze moze
          dostac po okazyjnej cenie okna 5-komorowe i zebym podjela decyzje, czy za
          nieduza doplata chce miec okna 5-komorwe. Ja sie w ogole nie znam, nie wiem na
          czym polega roznica. Dlatego myslalam, ze ktos z was mo doradzi.
          • andrzej.sawa Re: okna 14.02.06, 13:06
            Naprawdę,to chyba bajer,że okazja,że za małą dopłatą.To jednak jest już prawie
            norma,że te różnice maleją.Różnica polega na tym,że w tej chwili zestawy szybowe
            są wysokoizolacyjne,a całościowa izlolacyjność okna zależy w pewnym stopniu od
            profili użytych do produkcji ram.
            Najprościej jak wejdziesz na google,poszukasz na polskich stronach producentów
            okien pcv i po 10 min będziesz wiedzieć w czym problem.Zwykle producenci
            pokazują profile z których robią,czasami też ceny.
            Niestety nie mam teraz czasu,żeby samemu szukać.A gdzie ta budowa?
            • Gość: m Re: okna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 13:15
              w Zachodniopomorskim. Dzieki za odpowiedz!
              • Gość: malkontent Re: okna IP: *.outsourcing.atman.pl 14.02.06, 15:02
                czytałem o tym sporo i chaos mam w głowie niemały, ale wybrałem 5-cio komorowe,
                szerokość ramy 76mm, podobno mają być sztywniejsze i cieplejsze... choć
                niektórzy uważają, że to mit.
                • pyot Re: okna 14.02.06, 15:56
                  Hej...
                  :)
                  --
                  Pozwolę sobie na...:
                  Kupując "mercedesy" wsród okien,min pięciokomorowe,z niesłychanym
                  uszczelnieniem,absorbującym wszelakie przeciągi,przepuszczanie powietrza
                  zapominamy o jednym -->
                  wentylacji.
                  A wentylacja jest regulowana poprzez okna,otwory kominowe,drzwi...
                  Nie raz spotkałem się z sytuacją ( wystarczy poczytac tu na forum ),że
                  zadowolony człowieczek cieszący się niezmiernie z nowego,elitarnego wręcz
                  zakupu,po pewnym czasie zatroskany zauważył w rogach pomieszczenia wykwity
                  alg,nalotu...,grzybków :)
                  Dzwiękoszczelnośc -tak.
                  Niekoniecznie...
                  Pozdrawiam.
                  P.
              • andrzej.sawa Re: okna 14.02.06, 23:30
                Przepraszam,ale to absolutnie za daleko i tylko ogólne rady z mojej strony.
                Powodzenia w budowie i może przy okazji zobaczymy się na grilu
    • Gość: dekaskow Re: okna IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 14.02.06, 22:37
      musisz sobie odpowiedzieć na kilka pytań zanim wybierzesz okna. pamiętaj że w
      punkcie handlowym powinni ci przede wszystkim doradzić- ty nie musisz tam
      kupić.Jeżeli dobrze trafisz to taki DORADCA dostosuje ofertę indywidualnie dla
      ciebie tak, abyś osiągnęła jak najwięcej korzyści. sprzedaję stolarkę okienną
      od kilku lat i jak nie znajdziesz doradcy to chętnie pomogę.
      pozdrawiam Dorota 604185299
      • pyot Re: okna 14.02.06, 23:05
        Naturalnie.
        Obawiam się,że czasami doradzcy niestety robią to,na czym znają się najlepiej w
        danej sytuacji ; czyli sprzedaniu danego asortyyymentu ,w tym wypadku okna.
        Rozumiem i wierzę w dobre intencje,ale niestety nie zawsze są one wygodne i
        sprawdzone dla klienta,a on tu jest najważniejszy :)
        Trzeba być nieco ostrożnym i to nie ulega wątpliwości.
        Pozdrawiam.
        • Gość: DEKASKOW Re: okna IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 15.02.06, 21:01
          WIDZISZ CAŁY PIKUŚ POLEGA NA TYM ABY DORADZIĆ. TEN, KTÓRY ZNA SWOJĄ ROLĘ NIE
          MUSI SPRZEDAĆ. JA MAM NAJWIĘCEJ SATYSFAKCJI JAK KLIENT MÓWI MI,ŻE MIŁO MU SIĘ
          ZE MNĄ ROZMAWIAŁO. NIEKTÓRZY Z NICH WRACAJĄ I KORZYSTAJĄ Z MOICH USŁUG. A CI
          KTÓRZY NIESKORZYSTALI Z MOJEJ OFERTY NIE ODWRACAJĄ SIĘ ODE MNIE NA ULICY.
          POZDR. DOROTA (DEKASKOW@GAZETA.PL)
          • Gość: ruina dorota zastanów sie co ty gadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 05:59
            dorota powiedziała
            WIDZISZ CAŁY PIKUŚ POLEGA NA TYM ABY DORADZIĆ. TEN, KTÓRY ZNA SWOJĄ ROLĘ NIE
            > MUSI SPRZEDAĆ

takie podejście sprzedawcy doprowadza ten kraj do ruiny
            sprzedawca jest jak d....od srania
            ma sprzedawać
            na tym polega jego rola
            nie na tym zeby byc miły
            ma byc profesjonalny (i nie gadaj mi ze jedno nie wyklucza drugiego bo nie o
            to chodzi)

jak sprzedawca dojdzie do wniosku ze nie o to chodzi zeby sprzedawać tylko zeby
            było miło to
            wypad z formy
            niech szuka pracy w agencji towzarzyskiej tam jest miło
            tam moze miec satysfakcje

cytat,,JA MAM NAJWIĘCEJ SATYSFAKCJI JAK KLIENT MÓWI MI,ŻE MIŁO MU SIĘ
            > ZE MNĄ ROZMAWIAŁO. NIEKTÓRZY Z NICH WRACAJĄ I KORZYSTAJĄ Z MOICH USŁUG. A

typowy tekst w agencji tow.
            ja osobiście wole zeby np leczył mnie cham który robi to dodrze
            niz dupalek multo simpattico
            z długimi nogami i własami do pasa
            ale taka która wpędzi mnie do grobu
            i to samo z zakładem pogrzebowym
            ma byc profesjonalnie a nie miło
            ja tam juz nie chcę drugi raz wracać
            • andrzej.sawa Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? 16.02.06, 10:49
              Większość inwestorów to ludzie zieloni i zdolny sprzedawca wszystko im
              wciśnie,ale trzeba się starać sprzedawać pod konkretne potrzeby.Nie jest tak,że
              jest tylko jeden producent do dyspozycji,można znależć coś co bardziej odpowiada
              potrzebom klienta i to chyba napisała Dorota.
              • Gość: dekaskow Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 14:27
                Dzięki andrzej.sawa. Widzisz właśnie o to mi chodziło. Ja współpracuje z trzema-
                czterema producentami okien i mam "przekrój". Być może osoba która pisała
                przed tobą- dąży tylko do nabijania portfela, ale taki sposób działania jest na
                krótką metę. Ci, którzy są zadowoleni z kontaktu ze mną (a nie z seksu- bo
                takich usług ja nie świadczę) jeśli nie wrócą do mnie, to mnie polecą
                następnemu. w dłuższej perspektywie czasu ja sprzedam więcej a nie on. Myślę że
                ty to rozumniesz. Pewnie jak bym była w sklepie u ciebie i u tamtego to większą
                satysfakcje osiągnęłabym u ciebie- a ty co za tym idzie zarobiłbyś.
                Dzięki

PS napisz czym się zajmujesz bo zaczęłam budowę i może będę korzystała z
                twoich "usług"(bez podtekstów)oczywiście
                • andrzej.sawa Re: dorota zastanów sie co ty gadasz? 16.02.06, 16:57
                  Dorota pisz na skrzynkę.Pogadamy.
    • Gość: eszi uważaj żebyś czsem nie zapłaciła IP: *.ktm.net.pl 16.02.06, 14:12
      za 5-komorowe i otrzymała 3 komorowe - producenci często tak robią - tak że
      nawet sprzedawca nie wie i też płaci za 5
      • Gość: malkontent Re: uważaj żebyś czsem nie zapłaciła IP: *.outsourcing.atman.pl 16.02.06, 14:30
        coś nie tak.... przecież ramy okien 5-cio komorowych są grubsze. Jeśli ktoś ma
        wątpliwości może ramę zmierzyć linijką :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka