Gość: Łukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:28 Witam. Poradźcie Czy 160 000 zł wystarczy na wybudowanie prostego domu pod klucz o pow uż 120m + garaż 20m2 Dodam że nie w Warszawie tylko w woj łódzkim Z gory dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fachowiec Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 17.02.06, 12:35 Gość portalu: Łukasz napisał(a): > Witam. Poradźcie Czy 160 000 zł wystarczy na wybudowanie prostego domu pod > klucz o pow uż 120m + garaż 20m2 > Dodam że nie w Warszawie tylko w woj łódzkim > Z gory dzięki tyle to na materiały wydasz Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 12:43 Wszystko zależy od standardu i od tego kim to będziesz budował. Suma nie jest zbyt duża i delikatnie mówiąc mogą być problemy.Jeżeli jesteś zielony w budownictwie,to masz problem,bo musisz znależć kogoś,kto pomoże Ci uniknąć złych wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: koszt budowy domuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:26 Dodam że wszystkie prace wykończeniowe wykonam sam. Czy starczy chociać na wykończenie parteru Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 13:42 Łukasz napisz gdzie budujesz albo napisz do mnie o konkretnym projekcie.Ogólne gadanie nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: koszt budowy domuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:45 www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-125,136,61,opis.html Budowa w okolicach Sieradza Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 14:04 Nie mam w tej chwili wiele czasu,więc nie mogę szczegółowo.Może narażę się wielu,ale szansa jest.Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach.Trzeba popatrzeć na materiały. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 17.02.06, 18:58 Tu jest kosztorys za zlepienie dzisiatrk ton pustaów zaprawąz piasku i wapna www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-125,136,61,opis.html Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 13:38 Lenistwo niektórych nie zna granic. Jest na forum coś takiego jak wyszukiwarka (podpowiadam - u góry), wpisujesz tam hasło "koszt budowy" po czym wyskakuje grubo ponad 200 postów na ten temat i to tylko za ostatni rok. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: koszt budowy domuu IP: *.131.rev.vline.pl 17.02.06, 14:29 Ico mu po postach,naczyta się czły dzień a mętlik w głowie jeszcze większy.Mogę się założyć na tym forum,że to wystarczy.Zakładamy że dom bez podpiwniczenia.Jeżeli chcesz to podaj meila to można zrobić kosztorys wstępny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 16:36 Dlatego pisałem,że ogólnych uwag dosyć,może jeszcze konsultacja w terenie,ale nie wiemy gdzie i to już chyba na skrzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ekipa.wwa Re: koszt budowy domuu 17.02.06, 16:33 my wybudujemy,jeszcze reszta zostanie na party (wiecha) szczególowy cennik w folderze www.voila.3499 metodami maszynowymi i tonami gipsu a nie jak za krola ćwieczka tyśionce ton zaprawy i pustaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 17.02.06, 18:54 Toś tu robisobie kpiny z nicku ekipa.wawa Ciekawi mnie jalk rozgryzłeś chasło do skrzynki Ale ,,tchórz,, nic nie odpowie . Bo nie ma j.j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: koszt budowy domuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:09 Ślepy idiota Odpowiedz Link Zgłoś
cinkciarzyna Re: koszt budowy domuu 20.02.06, 08:10 ekipa.wwa napisał: > my wybudujemy,jeszcze reszta zostanie na party (wiecha) szczególowy cennik w > folderze www.voila.3499 metodami maszynowymi i tonami gipsu a nie jak za krola > ćwieczka tyśionce ton zaprawy i pustaków Jak u ciebie matole z budowaniem tak jak z ortografią to współczuję tym co cie najmują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: koszt budowy domuu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.06, 14:32 da się, a jakże, tylko potrzebny dobrzy: architekt i spece od budowlanki. my stawiamy, w połowie drogi między łodzią a warszawą, dom ok. 140 m2 powierzchni użytkowej i wszystko wskazuje na to, że zamkniemy się w 140 tys. zł (bez ceny działki!)pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 20.02.06, 08:34 Kto zbuduje za tak korzystne pieniądze ok.1250 m2 pod klucz tylko z wawą Musisz jeszcze mieć ,,trochę,, oszczędności z kłopot z budową domu z głowy . oferta tu otworzysz folder w 3 min. ( skąd na dom w załączniku. ) voila.pl/hxg8v/?1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: koszt budowy domuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:32 A może napiszesz coś bliżej na temat tych kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: koszt budowy domuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:35 To była oczywiście prośba do EVITY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: koszt budowy domuu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 01:15 panie wawa, myślę, że więcej mam z budową wspólnego niż pan (wystarczy poobserwować bzdury jakie drogi panie wypisujesz-szkoda gadać fanie betonowych kloców). dom mamy drewniano-murowany. część drewniana jest z ok. 20 cm (średnica) bali,część murowana z podwójnych pustaków (ale to tylko ok. 40 m2) dach kryty balchodachówką, okna drewniane sprowadzone z podhala (tam jest duzo taniej)konstrukcja, czyli dom w stanie surowym otwartym stawiany przez górali, reszta przez firmę spod warszawy. i pewnie ku ogromnemu zdziwieniu i niewątpliwej frustracji pana ekipa.wawa (nie wątpię w jego "przeinteligentne" komentarze)można budować naprawdę dobrze i tanio. musisz wziąć pod uwagę łukaszu, że na tym forum jest sporo malkontentów i poszukiwaczy pracy, więc straszą kosmicznymi cenami.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 22.02.06, 07:15 Swietnie panie Gośiu portalu: evita opatentuj ten swój wynalazek jak piszesz dom drewniano-murowany z podhala . Za śmiesznie niskie pieniądze ( nie piszesz za ile tylko ze można tanio ) Statystyki GIUS wyakazują zapotrzebowanie na około 1,5 mln , mieszkań będziesz bogaty. A i gorale zamiast do Germaniii i innych krajów zaczną w końcu pracowqć dla dobra własego kraju. Jestem za . Przeinteligentny Gościu portalu: evita do dzieła czy, nie chcesz być obrzydliwie bogaty.Bzdury drogi panie wypisujesz-szkoda gadać fanie domow murowano-drewnianych za psie pieniądze i prawie darmową pracę gorali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: koszt budowy domuu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 11:16 czytaj uwaznie: dom nie jest z podhala, a koszt był podany wcześniej 140 tys. zł. rozumiem, że twoja frustracja spowodowana jet brakiem pracy. no cóż, można tylko powiedzieć, że trzeba sie kształcić. a co do opatentowania wynalazku, to troche za późno, wszak nie jest to mój wynalazek, a poza tym na brak pracy i perspektyw nie narzekam.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 22.02.06, 11:32 Gość portalu: evita napisał(a): 140 m2 powierzchni użytkowej i wszystko wskazuje na to, że zamkniemy się w 140 tys. zł (bez ceny działki!)pozdrawiam i życzę powodzenia ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, I czyn się tu chwalić skorupa chałupy za kupę kasy. Nic nie wskazuje że zamkniesz się w planowanej kwocie 140 tyś zł. Nawet jeśli robolem będziesz mało płacić , za robotę i tak nic to nieda zrejterują , a ręczne robórki są , praco i czaso chłonne . Kup już dziś dobrą gaśnicę , a najlepiej kilka , dom z bali , pali się jak zapałka trzy godziny po nieostrożnym zapruszeniu ognia i będzie popiół z twego domeczku nie daj Boże . Żadne konserwacje przeciwogniową chemią nie pomogą . Powodzenia Ewito niech Ci się wspaniale mieszka w chacie z bali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: koszt budowy domuu IP: *.chello.pl 22.02.06, 11:56 a ten: voila.pl/xch1z Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: koszt budowy domuu 22.02.06, 11:47 Evito! wyluzuj :) Szkoda Twojego czasu i poświęcenia. Jakbyś grochem o ścianę rzucała. Odpowiedz Link Zgłoś