Dodaj do ulubionych

Duży, a oszczędny

24.11.06, 18:01
Piekny dom!

Z checia zobaczylbym wiecej zdjec, nawet wnetrza, bo ktos kto mial wyobraznie
na taki ogrod itp. musi miec cudowne wnetrze, ale rozumiem, ze to prywatna
sprawa i w pelni to akceptuje:-D

Niemniej gratuluje mieszkancom tego domu, jest piekny, az chcialoby sie tam
mieszkac.
Obserwuj wątek
    • kodem_pl Re: Duży, a oszczędny 24.11.06, 18:03
      No tak, pod wplywem impulsu zapomnialem o reszcie oprocz wygladu. A wiec dom
      jest nie tylko piekny, ale i sprytnie zaprojektowany. Sam zawsze myslalem o
      pompach ciepla, slonecznym podgrzewaniu wody itp wiec znowu nie pozostaje nic
      innego jak gratulowac rozsadnych rozwiazan!

Ja obecnie jestem na etapie studiow, wiec tylko sobie marze, ale dzieki wam, gdy
      juz przyjdzie co do czego i zaczne budowac dom ceny owych rozwiazan beda nizsze:-D
      • Gość: Tomek-Dortmund Re: Duży, a oszczędny IP: *.versanet.de 25.11.06, 21:37
        chyba ci sie artykuly pomylily, ja tam nic ciekawego nie widze....serio zero.
        co do inwestorow to cih tez bym nie chcial znac blizej, jakies snoby, behhhh
        • magdajeden Re: Duży, a oszczędny 25.11.06, 23:29
          Gość portalu: Tomek-Dortmund napisał(a):

> chyba ci sie artykuly pomylily, ja tam nic ciekawego nie widze....serio zero.
          > co do inwestorow to cih tez bym nie chcial znac blizej, jakies snoby, behhhh

to chyba inny artykuł czytalismy. w którym momencie widać ten snobizm?
    • Gość: woland1980 Re: Duży, a oszczędny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:45
      witam,

Kolejny artykuł z serii KUPUJMY POMPY CIEPŁA bo WARTO WYDAĆ 40tys. ŻEBY
      ZAOSZCZĘDZIĆ! Ludzie opanujcie się z pisaniem artykułów sponsorowanych!

Dom śliczny faktycznie i cudownie że właściciele mysleli o oszczędnościach, ale
      na Boga! STOP propagandzie. Jeśli ktoś próbuje mi wmówić że wkładając np. 70tys
      w pompę ciepła, solary, rekuperator i dodatkowe ocieplenie OSZCZĘDZAM!??? to
      chyba jesteśmy z innej bajki. Jeszcze raz podzielmy to przez 5 i może w całym
      pomysle oszczędzania pojawi się trochę logiki.
      Pamiętajcie czym więcej urządzeń tym częściej coś się psuje.. a technologie
      starzeją się a na ich miejsce wchodzą nowe.

Koniec kropka. ja tych bzdur nie łykam:-)
      • magdajeden Re: Duży, a oszczędny 25.11.06, 23:31
        no jassssne, to w takim razie najlepiej sobie ulep gliniankę, opalaj ją weglem a
        oswietlaj kagankiem
        • Gość: gość55 Re: Duży, a oszczędny IP: *.magma-net.pl 26.11.06, 22:31
          faktycznie dom dla snobów koszty utrzymania rocznie-10600 zł,przy zamontowanej
          pompie ciepła i instalacji solarnej,koszty pompy 65000 zł i jeszcze inne
          koszty,a niech mi ktoś da gwarancję,że nic się nie zepsuje zanim pompa się
          zamortyzyje i jaki on oszczędny, w którym miejscu jest ta oszczędność
    • Gość: ad Duży, a oszczędny IP: *.zurich.pl 01.12.06, 13:07
      trzeba jednak uwazac na super energoszczedne technologie, np. solary sloneczne
      w naszym klimacie praktycznie sie nie zwroca. Z odsetek wydanych na solary i
      pompe mozna by spokojnie ogrzac sie komfortowo gazem. No chyba ze ceny beda
      rosly... Koszty serwisowania tez sa raczej spore (wymiana glikolu). Dziwi
      troche oszczednosc na pozbyciu sie przylacza wody, hydrofor troche
      kosztuje,halasuje, moze sie popsuc no i woda w okolicy nie bardzo
      skanalizowanej ma rozna jakosc. Dom wizualnie super (zwlaszcza podcien) moze
      tylko zamiast basenu staw?
    • Gość: toja Duży, a oszczędny IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.01.07, 22:47
      szukam dobrego wykonawcy domu z gotowych elementow, wlasciciele juz wiedza jak
      budowac, moze podadza sprawdzona firme,pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka