Dodaj do ulubionych

otwory w gresie

18.01.07, 08:50
prosze o rade czym wywiercic otwory w plytkach gresowych polerowanych,
wiercilismy wiertarką udarową i marny efekt, moze ktos zna szybszy i
skuteczniejszy sposób?
Obserwuj wątek
    • halev Re: otwory w gresie 18.01.07, 09:23
      Zanieść gdzieś, gdzie wycinają dziury laserowo?
      • joannabh Re: otwory w gresie 18.01.07, 09:51
        mam zaniesc calą podloge i sciany? :)), bo plytki są juz przyklejone, w sumie
        otowrów do wywiercenia jest 10- na muszle klozetową,postument pod
        umywalke,grzejnik i lustro....
        • d_mostowski Re: otwory w gresie 18.01.07, 10:26
          Końcówki do wiertarki do wiercenia otworów może. Maja zakres 3-9cm. A jeśli bez końcówki to bez udaru!!!

Pozdrawiam
          • Gość: wojtek651 Re: otwory w gresie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:21
            Kup specjalne wiertło do gresu z osypem diamentowym max średnica 10 mm.Wiertło
            kosztuje ca 60,-.Podczas wiercenia bez udaru koniecznie często chłodzić wiertło
            wodą.Jedno wiertło wystarcza na ca 5 otworów.Jeżeli potrzebujesz większy otwór
            niż 10mm to musisz rozwiercić większym wiertłem dobrej jakości(najlepiej SDS).
            Pozdrawiam i zapraszam na stronę www.remonty.ltd.pl
            • Gość: rfv Re: otwory w gresie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:14
              A SDS to jakość? Jakoś tak się składa że w gresie wywierciłem setki otworów
              zwykłym wiertłem do betonu oczywiście bez udaru, z dobrym chłodzeniem i na
              bardzo wolnych obrotach.
    • rudi6969 Re: otwory w gresie 19.01.07, 19:55
      Witam.Myśle ze najszybciej to idzie szlifierką katową z tarczą
      diamentowa,Zresztą i tak musi być do wycinania. Ja nie używam wiertarki do tego
      celu , wszystko robię szlifierką katową jednoręczną.Pozdr.
      • Gość: Tomek-Dortmund Re: otwory w gresie IP: *.versanet.de 19.01.07, 20:03
        potwierdzam rudika, moze to nie wyglada profesjonalnie ale skuteczne.
        • Gość: wojtek651 Re: otwory w gresie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:18
          Czy wyście pogłupieli. Jak ma wyciąć otwór 8 lub 10 mm w płytkach przyklejonych na
          ścianie i podłodze.A może Wy nie potraficie czytać.Żenada!!!
    • rudi6969 Re: otwory w gresie 20.01.07, 11:03
      Witam powtórnie. Istotnie nie pomyślałem o małych otworach pod dible tylko o
      płytkach przed przyklejeniem. Pod dible(kolki rozporowe) wierce jak przedmówca
      wiertłem diam. bez udaru przez płytkę, póżniej zależnie od materiału.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka