Dodaj do ulubionych

co pod deskę barlinecką?

09.01.02, 12:05
Witam,
Co radzicie położyć pod deskę barlinecką:
- gąbkę (słyszałem że najlepiej 5mm)
- tekturę (trochę mnie to zdziwiło, ale sam Barlinek robi taką specjalną),
ponoć terktura nie sprężynuje tak jak gąbka, ale jeśli coś się wyleje na
podłogę i tektura zacznie gnić pod spodem???
- takie specjalne zielone płyty (dość drogie...)

Deskę kładł na wylewkę betonową w rocznym bloku.
Dzięki,
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: co pod deskę barlinecką? IP: *.siemens.pl 09.01.02, 16:16
      Zielona plyte!
      Dosc drogo? Raptem ok 7zl/m2 wychodzi, no niby dwa razy drozej niz gabka, ale
      przynajmniej chodzi sie po stabilnej podlodze a nie po "ksiezycowym gruncie".
      Gabka jest tania i latwo sie kladzie, pozatym ma same wady. O tekturze nic nie
      wiem, widzialem ja w sklepach, ale mam watpliwosci. W kazdym razie ja dalem
      zielona plyte i jest OK
      • Gość: krob Re: co pod deskę barlinecką? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 20:01
        Cześć.
        Ja pod deski (panele) położyłem specjalną piankę, do kupienia w sklepach razem
        z panelami. Bzdura, że chodzi się po "księżycowym gruncie", wszystko zależy od
        równości podłoża, w przypadku dużych krzywizn, wypukłości, trudno trzeba
        zastosować wylewkę samopoziomującą się.
        • Gość: Jarek Re: co pod deskę barlinecką? IP: *.siemens.pl 22.01.02, 13:41
          Moze z tym ksiezycowym gruntem to przesada, ale panele na piance dudnia,
          zielona plyta to dosc znacznie niweluje.
          • golababa Re: co pod deskę barlinecką? 30.01.02, 11:24
            Pod deskę barlinecka proponuję albo płytę albo folię i korek (produkcji
            barlinek).
            Płyta bardzo dobrze izoluje i wycisza, zwłaszcza gdy pod nami jest nieogrzewane
            pomieszczenie np. garaż. Korek+folia to równie dobre zabezpieczenie. Nie
            kładżcie jednak tektury. Bardzo dużo fachowców nie poleca!Jutro zamierzam kupić
            deskę Barlinecką "badi"- jest teraz promocja. Nie jestem do końca pewna czy to
            dobry wybór.(?)
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka