Dodaj do ulubionych

polcolorit

IP: *.compower.pl 16.11.03, 10:51
Kupiłam flizy polskiej firmy polcolorit , a teraz mam wątpliwości czy są
dobrej jakości. Czy ktos ma tej firmy? Jeszcze ich nie położyłam.
Nasłuchałam się opowieści o różnych flizach , które pekaja w pajączki po
położeniu na ścianę
Zdesperowana
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: polcolorit IP: 217.17.46.* 17.11.03, 12:57
      Ja z kolei widzialam bardzo ladne gresy na podloge tej firmy. Niestety nie
      wiem jak sie sprawuja po polozeniu. Moze ktos ma u siebie produkty tej firmy?
      • Gość: Grażyna Re: polcolorit IP: *.compower.pl 18.11.03, 08:09
        Położyłam już na ścianę, za miesiąc mogę ci napisać jak sie to zachowuje.
        Ale fliziarz nie przeklinał mnie przy kładzieniu
        • Gość: Agusia Re: polcolorit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 19:37
          Mam flizy Polcoloritu w łazience i są bardzo dnbrej jakości- równe, dobrze
          wykończone rogi, brak niespodzianek ( tzn zepsutych fliz) w pudełku,
          popękanych. Są na scianie od pół roku i nic się nie dzieje, a fliziarz je sobie
          chwalił jak kładł.
    • Gość: krzysztof Re: polcolorit IP: *.play-internet.pl 06.04.13, 18:08
      Polcolorit po pół roku zaczęły pękać na ścianie i pękają dalej. Producent uznał reklamację za bezzasadną. Szczerze odradzam.
      • Gość: Werasa Re: polcolorit IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 18:19
        Ale zaczęły pękać tak same z siebie? I gatunek? Jakie konkretnie płytki masz?
        • krasno-ludki Re: polcolorit 06.04.13, 23:22
          Przeczytajcie co ta firma pisze na kartonie z płytkami z boku małymi literami .
          Grubość warstwy kleju nie może przekroczyć 5 mm i nie dawać fugi kontrastowej .
          Porażka , jak można tak oszukiwać klientów ?!!!!!!
          Żaden inny producent płytek nie pisze takich bzdur .
          odpowiedzcie sobie sami co płytki tej firmy sa warte ?
          Szkoda że nie umieszczają tego napisu na płytkach , jak człowiek zastanawia się nad kupnem .
      • Gość: Marek Re: polcolorit IP: *.ghnet.pl 23.06.13, 20:20
        To nieco dziwna sytuacja kiedy płytki pękaja. Owszem zdarza się, że pękają źle położone płytki podłogowe, że sie wycierają lub odpryskują na brzegach ale żeby pękały na ścianie... Jakiego kleju użyłeś? Co to za budynek i jak długo stoi? Jaka jest fuga tzn. grubość i producent? Położyłem płytki Polkolorit ok. pięć lat temu w łazience (na ścianach i podłodze). Podczas szlifowania pekł jeden dekor więcej strat nie i zniszczeń nie było.
      • Gość: agusia Re: polcolorit dramat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 21:22
        Jeśli ktoś z Was ma zamiar kupić płytki tej firmy niech go nie zwiedzie cena, efekt, najważniejsza jest jakość! W przypadku płytek, które kupiłam (Versal) to totalny DRAMAT!!! Stanowczo odradzam.
    • Gość: gość Re: polcolorit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.13, 11:17
      Witam, u mnie te płytki leża w lazience już 5 lat i to w II gatunku i nic sie nie dzieje. Budynek nowy, w momencie wykańczania łazienki miał 5 miesięcy. Płytka eco. Na początku obawialiśmy sie II gatunku ale po ułożeniu jest ok. Jedyne co zauważylismy to ze dekory sie wycieraja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka