bajaz 26.05.09, 15:30 Stosowanie klimatyzatorów uprzyjemnia życie codzienne w domu, pracy czy sklepie. Jak wybrać dobry klimatyzator, jakiej marki? Jakie ma to znaczenie w użytku późniejszym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: Klimatyzatory 26.05.09, 20:14 www.info-klimatyzacja.pl/artykul,id_m-62,t-kupujemy_klimatyzator.html poza tym co napisali w linku powyżej, warto było by na pewno, żeby urządzenie było popularnej firmy, nie koniecznie najtańsze, co wiąże się z dostępnością serwisu i ewentualnych części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko2 Re: Klimatyzatory IP: *.jjs-isp.pl 28.05.09, 23:35 Chiński w zależności od producenta pochodzi 3-7 lat ale zdarzają się wyjątki (do 10 lat). Większość markowych to też China w lepszym wydaniu. Ważniejsze jest tu dobór mocy powinien być 2-3 razy większy np.na pokój 10-15 m2 moc klimatyzacji 2,5 nawet do 4 KW. Im większy zapas (oczywiście nie do przesady) tym chłodziarka jest mniej wysilona jak w lodówkach i dłużej pochodzi. Ważne jest też aby był montowany z jednostką zewnętrzną typu split, bo te przenośne raczej się nie sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.ss Re: Klimatyzatory 02.06.09, 19:46 Wentylacja wymuszona czy nie nie da takich efektów jak dobry klimatyzator. Ja kupiłam w tym sklepie świetny klimatyzator Jestem z niego bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Klimatyzatory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 19:58 Są to bardzo wygodne i pożyteczne urządzenia które od lat są stosowane w krajach z cieplejszym klimatem i są powszechnie stosowane.Stosowanie klimatyzatorów w naszym klimacie być może i jest sensowne ale raczej tylko w cieplnym i szczelnym domu ponieważ mogą ogrzewać powietrze do 24 lub 25 stopni co nie każdemu użytkownikowi może odpowiadać przy naszym klimacie i izolacji domu lub budynku.Ale wiem z doświadczenia są to znakomite urządzenia które uprzyjemniają życie codzienne w domu.Jestem monterem tego typu urządzeń i szczerze polecam lecz dotychczas nie miałem okazji montażu w Polsce ponieważ pracuje za granica ale myśle że mogło by się sprawdzić i u nas w kraju.Dziękuje i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Klimatyzatory IP: *.dynamic.mm.pl 23.05.14, 00:10 Ja na Twoim miejscu nie pytałbym od tak ludzi, tylko od razu napisał do znawców, czyli na przyklad do firmy Apeco Odpowiedz Link Zgłoś