anikavonboger 29.07.09, 21:42 dach jest prosty - naczółkowy, dwie lukarny, ma być deskowanie. Chodzi mi o koszty samej robocizny. Będę ogromnie wdzięczna za informację, sparawa jest pilna. Z góry dziękuję za informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.herbapol.com.pl 30.07.09, 10:05 mam bez deskowania, dach o powierzchni ok 270 metrów, czterospadowy, dwie lukarny, bez okien dachowych - więźba plus krycie dachówką cementowa 18500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
anikavonboger Re: koszt budowy dachu - PILNE 01.08.09, 22:55 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - mam teraz przynajmniej jakieś pojęcie na temat kosztówzw związanych z robocizną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.13, 18:37 Witam A Czym ma ten dach być pokryty, to jest ważne do wyceny Szacunkowo około 50 zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
pimpu.rdan Re: koszt budowy dachu - PILNE 22.04.13, 12:11 U mnie za krycie dachówką ceramiczną Koramic wyszło w granicach 50 zł/m2. Ale to wszystko zależy od stopnia skomplikowania całego pokrycia i regionu Polski... Słyszałem, że w warszafce ekipy potrafią sobie życzyć nawet w granicach 70 zł :/ A dach jest piękny, ceramika daje radę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto-marek Re: koszt budowy dachu - PILNE 08.05.14, 17:11 To nie zależy od Warszafki, czy innej lokalizacji tylko od fachowców. Ja chciałem tanio, a potem nikt nie chciał się podjąć poprawek. Mogę polecić www.dachy-ebos.pl. Nuie wybierajcie najtańszych ofert fachórów z odległych rejonów polski. Potem nie ma gdzie ich szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
garyz Re: koszt budowy dachu - PILNE 02.10.14, 19:40 Dlatego warto rozeznać rynek. Popytaj ludzi, którzy siedzą w tej branży. Mnie w znalezieniu solidnych i trochę tańszych wykonawców pomógł gość z Warszawy, który notabene sprzedaje dachówki. Kładliśmy staroklasztorną na nieskomplikowany, dwuspadowy dach. Dachówka wygląda super swoją drogą, a kontakty zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.rev.masterkom.pl 02.04.14, 10:31 Co region to inna cena, najlepiej daj ogłoszenie: zlecę budowę dachu np. na oferia.pl, a firmy same się zlecą i możesz wybierać. -------------------------------- Altanki ogrodowe Układanie kostki brukowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold_pz Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.14, 10:47 Dobrą sprawą jest danie ogłoszenia. Trzeba też uwzględnić podobczne koszty, ja np. mam dom dość wysoki i musiałem do remontu dachu wynajać podnośnik koszowy. Wynająłem od www.lisowski.net.pl i fakt, że sie przydał bardzo. Określ specyfikację i poszukaj wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sto-marek Re: koszt budowy dachu - PILNE 08.05.14, 17:13 A ja wiem od firm, że na oferii nie warto się umawiać z klientem. Tam klienci szukają dużych okazji, a zdesperowana firma, która mocno obniża cenę, to firma nierzetelna i bez zleceń. Od kilku porządnych firm słyszałem, że nawet już tam nie zaglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo32 Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.14, 13:18 Koszt budowy dachu bardzo zależy od ekipy ktora to zrobi i od pokrycia tego dachu... Moge polecic firmę Top Dach i ich swietne dachówki - maja super pokrycia w bardzo rozsadnej cenie. Na pewno pomoze to obnizyc koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elyzka Re: koszt budowy dachu - PILNE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.14, 09:42 Popytaj lepiej znajomych – to pewne źródło informacji, ja tak zrobilam i natkelam się na firmę www.bauder.pl/ sprawdzili się w 100% -tak jak znajomi byli zadowoleni, tak i ja byłam. Koszt budowy dachu , wiadomo,zalezy od materialu od wielkości domu –ale na pewno siega kilku tys ? Lepiej zapłacić drożej za lepsza i staranna robote i dobry amterial, nie zmieniac luib remontowac co jakis czas dach :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamstecki Re: koszt budowy dachu - PILNE 11.10.14, 20:29 Szukaj, szukaj, szukaj. My dostaliśmy namiary na rzetelnych wykonawców u gościa ze składów dachowych w Warszawie. Kolo znał się na rzeczy, więc nie narzekamy i nie zapłaciliśmy zbyt wiele. Udało nam się oszczędzić również na dachówce. U tego właśnie kola w warszawskich składach dachowych kupiliśmy dachówkę staroklasztorną w cenie porównywalnej do blachodachówki. Mija parę lat i nic się nie dzieje, a mamy kilkadziesiąt lat gwarancji. Trzeba po prostu szukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mtrrr Re: koszt budowy dachu - PILNE 21.10.14, 11:18 Wszystko zależy od tego ile materiału potrzebujesz, jakiej jakości drewna, jaką ekipę wynajmujesz, ciezko jest określi ostateczny koszt buddowy dachu, jeśli chcesz zaoszczedzic to mogę polecić ci www.tartak-drewpat.pl/ z których sam korzystałem jakies kilka lat temu, jest tanio a materiał solidny Odpowiedz Link Zgłoś