Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV bez doświadczenia

25.01.11, 22:31
    Jak napisać CV bez konkretnego doświadczenia, troche w USA jako student, troche w Anglii, jakieś praktyki w Polsce, nic konkretnego a lata na karku i pracy brak. Jak się zabrać do tego żeby nie kłamać a zainteresować sobą mimo braku doświadczenia. Dzięki za podpowiedzi!
    Obserwuj wątek
      • rabart Re: CV bez doświadczenia 25.01.11, 22:53
        Nie da się niestety. Obecnie każda praca jest po znajomości(no chyba że quasi-niewolnictwo w rodzaju pracy na umowę zlecenie w supermarkecie 12godzin dziennie), więc twoje CV nie ma znaczenia.
        • Gość: ANTY-RABARTROLL Re: CV bez doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 23:09
          Tylko łajzy twojego pokroju nie są w stanie znaleźć dobrej pracy bez znajomości. Nie mierz wszystkich swoją miarą, żyjesz na dolnych szczebelkach drabiny społecznej. Ludzie z konkretnymi umiejętnościami merytorycznymi (nie należy do tego mówienie i pisanie w obcych językach) znajdą dobrą pracę z ogłoszenia, choć i tak są wyłapywani wśród znajomych w branży.
          • rabart Cześć Wieśniak! 27.01.11, 02:53
            ylko łajzy twojego pokroju

No jak zawsze, wspomnienia dojenia krówek się śnią to trzeba odreagować obrażaniem innych :)
            Ludzie z konkretnymi umiejętnościami merytorycznymi (nie należy
            > do tego mówienie i pisanie w obcych językach)

Nie usprawiedliwiaj się :) To całkiem rzadka merytoryczna zdolność umieć komunikować się w innych językach.To że ty tego nie potrafisz nie zmieni tego faktu.

tak są wyłapywani wśród znajomych w branży.
            Wiedziałem, żeś wieśniaczek co tylko potrafi myśleć o kombinowaniu na znajomościach :) Nie zawiodłem się.

• Gość: ANTY-RABARTROLL Aleś tępy i prosty.Być wyłapanym to nie kombinacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 06:37
              Siedzisz sobie w firmie, nagle dzwoni telefon, proponują ci pracę na tym samym stanowisku w innej firmie za dobrą kasę i zapraszają na spotkanie. Miałem tak 2 razy. Ty nigdy nie doświadczysz tego uczucia, ponieważ jesteś warty 0,- brutto. Zrozum to wreszcie, twoja przyszłość to bezrobocie i śmietnik.
              • rabart Tak a potem łapią cię kosmici. 27.01.11, 11:19
                Haha, a potem łapią cię kosmici.Koleś, nikt w twoje fantazje nie wierzy :)
      • annajustyna Re: CV bez doświadczenia 26.01.11, 09:29
        Sprzedaj praktyki i pobyt za granica jako dosw.
      • antos.realista Re: CV bez doświadczenia 26.01.11, 11:36
        Recepta jest prosta
        • Gość: nana que???? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 21:41
          co? jakaś totalna bzdura! Annajustyna ma racje- zrobić z praktyk doświadczenie. Duzo osób tak zaczynało i jako doradca zawodowy/rekruter itd chcę podkreślić, że praktyki są cenne i na to się patrzy, zwraca uwagę.
          • antos.realista Re: que???? 27.01.11, 11:02
            jestes rekruterem-zerem? ludzie, nie bojcie sie klamac w cv to i tak nie wyjdzie, jesli macie troche oleju w glowie. a rekruterzy to w znakomitej wiekszosci ludzie, ktorzy w dupie byli i g*wno widzieli, wiec.... byl znakomity watek o rekruterach kiedys na tym forum.

to w znakomitej wiekszosci panny po historii itp. chcę podkreślić, że rekruterzy to barany i tak na to patrzę, na to zwracam uwagę.
            • Gość: nana Re: que???? IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 22:46
              Fiu, fiu, ależ się popisał. Ach co za złośc, jak kipi. No no. Ciekawe co można o tobie napisać. Zapewne lepiej nic, bo po prostu szkoda słów.
              Good night and good luck ;)
      • Gość: nana Re: CV bez doświadczenia IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 21:39
        pisz o tych praktykach, o zainteresowaniach, osiągnięciach na studiach, może byłeś w jakiś organizacjach np. studenckich, ajkie tam funkcje miales. Musisz sie oprzeć na tym co masz
      • menti81 Re: CV bez doświadczenia 28.01.11, 12:45
        kasiaada napisała:

> Jak napisać CV bez konkretnego doświadczenia, troche w USA jako student, troche
        > w Anglii, jakieś praktyki w Polsce, nic konkretnego a lata na karku i pracy br
        > ak. Jak się zabrać do tego żeby nie kłamać a zainteresować sobą mimo braku dośw
        > iadczenia. Dzięki za podpowiedzi!

Hej, jak nie wiesz jak, to zlec to ludziom, którzy sie na tym znają. Ja tak zrobiłem i miałem sporo telefonów zaraz po wysłaniu cv..firma corson, polecam ....
      • Gość: doradca zawodowy zamieść w CV fotę z cycami prawie na wierzchu IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 13:35
        to przyciągnie uwagę rekruterów na bank

o chyba, że rekruterka będzie, to lipa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka