poprostu3 17.10.11, 13:51 Hej, Jestem ciekawa jakie macie doświadczenie z pracą w serwisach zakupów grupowych, takich jak: Groupon, Gruper, MyDeal... Opłaca się finansowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwonka Re: Praca w serwisach zakupów grupowych IP: *.home.aster.pl 17.10.11, 20:25 > Opłaca się finansowo? Raczej nie... Byłam na dwóch etapach rekrutacji do Groupona. Oferują 1500 zł brutto plus prowizje od "złapanego dila". Premia może wynieść nawet 1000 zł. Tylko że trzeba co najmniej jedną firmę dziennie złapać. Trzeba dzwonić, dzwonić, dzwonić, i szukać firm zainteresowanych współpracą. Jeśli ktoś to lubi to pewnie zarobi duuuużo kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancy75 Re: Praca w serwisach zakupów grupowych 17.01.12, 10:46 Podbijam wątek. a inen stanowiska w grouponie? jak to wygląda finansowo, tak mniej więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
balotelli Praca w Groupon 11.06.12, 13:03 Praca w Grouponie: wyzysk, mobbing, controling, ciągłe nękanie, straszenie, karanie, itp. Pracowałem w Grouponie i NIE POLECAM! Pieniądze kiepskie, 10-12h/dziennie w pracy to norma, do tego cały czas telefony, smsy, maile od przełożonych: gdzie jestem? co robię? dlaczego nie tu? dlaczego nie tam? dlaczego jeszcze nie wypełniłem? MASAKRA! Traktują pracownika jak tępego 13-latka. Nie wolno myśleć w pracy. Masz jeździć po firmach, dzwonić, robić z siebie idiotę a kontrahentów robić w ch#ja i załatwiać umowy dla Groupona. Lepiej zastanów się 10 razy i idź pracować w piekarni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Praca w serwisach zakupów grupowych 11.06.12, 15:39 Co tydzień szukają nowych pracowników. To już coś mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Praca w serwisach zakupów grupowych IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.13, 22:28 Niestety, to co napisali poprzednicy to prawda... teoretycznie jest możliwość zarobienia pieniędzy...w praktyce również mogą zdarzyć się miesiące, gdzie finanse rekompensują 10-12 h dzień pracy. Nie mniej jednak docelowo każdy system prowizyjny jest tak obmyślony, aby maksymalnie " wycisnąć pracownika" a w 95 % nie ma to przełożenia na kwestie finansowe. Kolejna kwestia to bezpośredni przełożony, który lubi nie powiedzieć wszystkich szczegółów, ma coś doprecyzować i temat znika, deklaruje chęć pomocy, a gdy przychodzi co do czego to masz liczyć na siebie, bo za to Ci płacą. Codziennym elementem pracy jest szantaż, nie dostaniesz urlopu jak czegoś nie zrobisz, stwarzanie atmosfery jakbyś co najmniej uczestniczył w światowej misji, mówienie, że jesteś częścią zespołu itp. Niby wszyscy w zespole są równi, ale pod warunkiem, że są mężczyznami i za dodatkowe profity nie komentują tzw. niewygodnych sytuacji. Pracować można wszędzie, ale z ludźmi na poziomie. Dopiero gdy firma zainwestuje w kadrę menagerską z odpowiednimi kwalifikacjami, uda się stworzyć coś fajnego. Sama praca ciekawa, można poznać wiele rodzajów działalności i rozszerzyć swoją wiedzę - bezpośredni przełożeni- poziom niżej niż 0, brak ogłady, kwalifikacji i realnego postrzegania rzeczywistości. CI z Menagerów, którzy reprezentowali poziom, już dawno zrezygnowali, bo z pustego i Salomon nie naleje. Szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś