Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.igloonet.pl 25.07.14, 23:54
    Czy ktoś wie jak się pracuje w firmie Ecolab w Krakowie? Czy istnieje tam możliwość pracy z domu np. na stanowiskach księgowych?Czy zarobki są na porównywalnym poziomie jak insourcingu/outsourcingu?
    Obserwuj wątek
      • kate.kate Re: Ecolab 17.11.14, 19:14
        Moja znajoma pracowala w tej firmie, a wlasciwie jeszcze pracuje- ale juz niedlugo. Z jej opowiesci wynikalo, ze firma jest super, ciagle imprezy integracyjne, wyjscia, zabawy. Zastanawialam sie nawet czy tam nie aplikowac na stanowisko do ksiegowosci, ale ostatnio zmienilam zdanie. W ostatnio tygodniu zwolnili chyba z 10 osob, bez podania powodu, ostrzerzenia, generalnie masakra. Podobno zwolnienie odbylo sie w super kiepskim stylu, grupie paru osob wreczyl;i poprostu wypowiedzenia. Generalnie na tej podstawie to nie polecam . Raczej nie rokuje to za dobrze na przyszlosc.

Na stabilna firme to mi to nie wyglada, a szkoda bo wydawala sie zajebista.
        • yosemitesam Re: Ecolab 08.12.14, 00:11
          @kate.kate
          O ile mi wiadomo, nie można zwolnić pracownika bez podania powodu. Może to być dyscyplinarka (ale tak czy inaczej powód dyscyplinarki musi być jasny), może być likwidacja stanowiska, może być grupowe zwolnienie w ramach restrukturyzacji - ale coś tam musi być napisane. Chyba że się jakoś dogadali na "porozumienie stron".
          Ale jeśli zwalniają starych doświadczonych pracowników tylko po to by za chwilę zatrudnić nowych - to chodzi tylko o doraźne cięcia w budżecie płacowym. Do tak krótkowzrocznie działającej firmy też bym się nie pchał.
          • snajper55 Re: Ecolab 08.12.14, 12:12
            yosemitesam napisał:

> @kate.kate
            > O ile mi wiadomo, nie można zwolnić pracownika bez podania powodu.

Jeśli pracownik pracuje na czas określony, to można. Jeśli ma umowę na czas nieokreślony wystarczy jako "powód" podać redukcję stanowisk.

S.
          • agii-ii Re: Ecolab 12.12.14, 13:48
            Cześć, chyba znam sytuacje...moja kumpela też pracowała w Ecolabie i w ostatnim czasie dostała wypowiedzenie. Ale z tego co wiem miała umowę na czas określony, a projekt na którym pracowała szybciej sie zakończył więc mogli wypowiedzieć.
            A jeszcze dostała odprawe chociaz wcale nie musieli jej dawać.
            fakt, troszkę się podłamała tą sytuacją ale jak z nią rozmawiałam to nic nie mówiła, że została źle potraktowana.
      • catwalk01 Re: Ecolab 06.12.14, 23:16
        A czy ktoś aplikował na stanowisko stażysty w ECOLAB w Krakowie (Finance Development Program), był na rozmowie kwalifikacyjnej i dostał już jakąś odpowiedź? Program rozpoczyna się podobno w styczniu, ale już w grudniu ma być jakieś spotkanie, więc jestem ciekawa, czy ktoś już się zakwalifikował.
        Bardzo proszę o odpowiedź :)
        • ala6813 Re: Ecolab 13.03.15, 13:43
          Hej, ja aplikowałam na staż. Proces rekrutacyjny był mega profesjonalny, wszystko dopięte na ostatni guzik. Pracuje się bardzo fajnie, ludzie spoko, elastyczne godziny pracy - idealnie dla studenta :) Z tego co wiem właśnie rusza druga tura programu ?
        • ala6813 Re: Ecolab 13.03.15, 14:57
          Hej, ja aplikowałam na staż. Proces rekrutacyjny był mega profesjonalny, wszystko dopięte na ostatni guzik. Pracuje się bardzo fajnie, ludzie spoko, elastyczne godziny pracy - idealnie dla studenta :) Z tego co wiem właśnie rusza druga tura programu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka