Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne

IP: *.crowley.pl 05.10.04, 18:37
    Hey. Mam ważne pytanko: Czy kotś wie ile można zarobić przy obsłudze
    rachunków klientów w tej firmie (lub innej o charakterze finansowo-
    ubezpieczeniowej)?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gosc Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:44
        Nie radzilabym Ci sie w to angazowac. Kilkoro moich znajomych bardzo sie na tej
        firmie przejechalo. Maja opinie naciagaczy i w sumie nimi sa.
      • stropss Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne 10.10.04, 14:19
        Czy ktoś z was moze coś więcej powiedzieć o tej firmie ???
      • stropss Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne 13.10.04, 10:07
        Czy ktoś z was moze coś więcej powiedzieć o tej firmie ???
        • tagosia Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne 13.10.04, 10:38
          Hej!
          Pracowałam w DSA, wygląda to tak że twoje główne i w zasadzie jedyne zadanie to
          szukanie klientów i przepisywanie ich do funduszu emerytalnego(II filar) z
          którym DSA ma podpisaną umowę. Liczy się tylko ilość transwerów i za to Ci
          płacą. Jak zaczynasz pracę nastaw się na to że najpierw będą szkolenia, musisz
          zdobyć licencję za którą płacisz, musisz zdobyć listę najlepiej 100 osób z
          telefonami do których Ty albo telemarketerka z firmy będą dzwonić i umawiać na
          spotkanie. Ja byłam właśnie telemarketerką, nie jest łatwo umówic spotkanie i
          nie przyznać się że naszym jedynym celem jest przepisanie delikwenta do innego
          funduszu, trzeba nieżle naściemniać. Jedziesz na umówione spotkanie i tu
          wykazujesz się swoimi handlowo-akwizytorskimi zdolnościami. Pierwszych
          pieniędzy nie spodziewaj się wcześniej niż za dwa miesiące, najpierw musisz
          zainwestować w licencje, w telefony, w dojazdy do klientów. Niektórzy agenci,
          ci co już długo pracują, nieżle zarabiają. Dużo nowych się wykrusza po
          pierwszym miesiącu, trzeba wykazać sie determinacją. Pracujesz na umowę
          zlecenie i dostajesz 200 zł brutto (czyli 165 na ręke) od jednego transweru,
          chyba że ostatnio coś się zmieniło. Pozdrawiam wszystkich, na pytania chętnie
          odpowiem. Aha ta firma jest z rodzaju "sekciarskich", czyli np.na tablicy
          wiszą postanowienia na każdy tydzień itp.
          • druhroman Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne 13.10.04, 10:59
            pojebana firma za przeproszeniem;
          • Gość: ja Re: Zarobki w DSA Financial Group SA - pilne IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.12.04, 11:53
            zgadzam się tylko ze po zmianie systemu prowizyjnego dostajesz 160 brutto a 40
            po kolejnym transferze (pół roku!). Jeśli DSA jest twoim jedynym płatnikiem ZUS
            dostajesz na rękę 106 PLN z umowy (z tych 200)!. 165 dostaje student, który nie
            placi ZUS. Jeśli klient nie pracuje i nie ma odpowiednio wysokich składek te
            160 pln trzeba oddac!

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka