tenar 23.09.02, 13:37 Co trzeba skończyc żeby zostać trenerem-szkoleniowcem? czy np. NLP Practicioner daje taka mozliwość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emmilka Re: trener 23.09.02, 20:48 tenar napisała: > Co trzeba skończyc żeby zostać trenerem-szkoleniowcem? czy np. NLP > Practicioner daje taka mozliwość? Witam, podzielę się własnym doświadczeniem - prowadziłam szkolenia w 3. sektorze (organizacje pozarządowe), skończyłam szkołę trenerów i krótki kurs trenerski w Wielkiej Brytanii, z wykształcenia jestem nauczycielką. NIe znam się na NLP aż tak dobrze, uzywam tego typu technik w znikomym stopniu, ze względu na brak uprawnień. Ogólnie sadzę, że trener to ktos orientujący sie w dynamice grupy, relacjach, potrafiący stworzyć sytuację edukacyjną, potrafiący samodzielnie zaplanować i przeprowadzić szkolenie korzystając z rozmaitych metod etc. - to z punktu widzenia warsztatu trenera, druga ważna płaszczyzna to umiejętności merytoryczne - ja najlepiej sprawdzam się w szkoleniach ze znanych mi dziedzin, gdy sama mam praktyczne a nie tylko książkowe doświadczenie. Pozdrawiam Em. Odpowiedz Link Zgłoś
tenar Re: trener 24.09.02, 08:21 emmilko, dzieki za odpowiedź Czy mozesz mi jeszcze pomóc i podpowiedzieć jaką to szkołę trenerów skończyłaś? bede wdzięczna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
emmilka Re: trener 27.09.02, 19:18 odpowiem bezposrednio na Twój adres pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś