Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

________________Praca w oświacie

IP: *.it-net.pl 09.05.07, 09:33
    Jesli są tu osoby, które pracują w szkole lub innych placówkach oświatowych,
    proszę Was, napiszcie jak znaleźliście tę pracę. Jakie sposoby są
    najlepsze...jak wiadomo, ogłoszeń w tej kategori nie ma ani w necie ani w
    prasie...ja przynajmniej nie znalazłam nic. Jestem pedagogiem - zgodnie ze
    swoimi specjalizacjami mogę być wychowawcą w świetlicy, w domu dziecka itp,
    również pedagogiem szkolnym...hmmm...podpowiedzcie coś;)
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: ________________Praca w oświacie 09.05.07, 10:00
        SZkoly i inne instytucje edukacyjne, wydzialy edukacji urzedow miejskich,
        kuratorium, swietlice srodowiskowe.
        • Gość: Qwerty Re: ________________Praca w oświacie IP: *.it-net.pl 09.05.07, 10:10
          No tak...to są miejsca, w których niewątpliwie mogę pracować;) Ale pytam
          głównie o to, jakim sposobem tę pracę znaleźliście...czy chodziliście po owych
          instytucjach, czy dzwoniliście, czy poprostu wysyłaliście swoie cv, wszedzie,
          jak leci???
          A może jest jakies miejsce, gdzie można się dowiedzieć o wolnych etatach w
          szkołach itp
          • 0tdr0 Re: ________________Praca w oświacie 09.05.07, 10:25
            Sa to miejsca do ktorych nalezy chodzic z CV bo albo one same szukaja
            pracownikow albo posiadaja na temat zapotrzebowania informacje- to sie chyba
            rozumie samo przez siebie.

Tak swoja droga nawet na moim roku polowa osob przed obrona pracy magisterskiej
            nie wiedziala podstaw na temat tego gdzie i jak sie szuka pracy w swoim
            zawodzie- przerazajace. I niestety nie tylko studia pedagogiczne nie
            przygotowuja uczniow/studentow do znalezienia sie na rynku pracy.
      • co-linka Prosze odpowiedzcie 09.05.07, 11:21
        Poniewaz równiesz poszukuję pracy w szkole i nie wszędzie mogę być osobiście by
        złożyć cv, będę zmuszona parę listów wysłać i teraz mam dylemat, jak
        adresować??? Do dyrekcji, do kadr? czy jeszcze gdzieś indziej. Kiedy chodzę
        osobiście, czasem udaje mi się rozmawiac z dyrektorem, jesli go nie ma z
        sekretarką i tam zostawić cv, zaś w czasem tez kierują do kadr...
        • 0tdr0 Re: Prosze odpowiedzcie 09.05.07, 11:34
          Nie ma reguly. Kazda szkola ma innego dyrektora i kadry. W jednej dyrektor
          bedzie chcial miec swiety spokoj a w innej bedzie chcial osobiscie poznac
          kandydata do pracy. NA zdrowy rozsadek wynika z tego, ze w duzych skzolach
          lepiej adresowac do kadr a w mniejszych od razu do dyrekcji. Choc wielkiego
          znaczenia to nie ma bo jesli zle zaadresujesz to i tak pismo powinno byc
          przekazane do odpowiedniej osoby.
      • barbarella88 Re: ________________Praca w oświacie 09.05.07, 12:32
        Daj sobie spokój z szukaniem pracy w zawodzie. Ja szukałam pracy jako pedagog
        przez dwa lata. W tym czasie koleżanka skończyła socjologię i wskoczyła na
        stanowisko pedagoga szkolnego - przez znajomości , bez stosownych uprawnień i
        kwalifikacji...Szkoła nie ogłaszała że szuka kogoś na to miejsce...Innym razem
        dowiedziałam się ze pani pracująca na świelicy odchodzi na macierzyński , więc
        poszłam do szkoły złożyć dokumenty - nie zdążyłam , pani w ciązy żle się
        poczuła , poszła na chorobowe a na następny dzień była już zatrudniona kolejna
        pani ( bez prowadzenia rekrutacji ). Gdy ubiegałam się o stanowisko
        świetliczanki w innej szkole dowiedziałam sie ze nie mam kwalifikacji...Pani
        dyrektor tłumaczyła mi: "wymagana jest pedagogika opiekuńczo-wychowawcza a pani
        ma społeczno -opiekuńczą"
        • Gość: Radząca Re: ________________Praca w oświacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:50
          Jest na stronie kuratorium (przynajmniej warszawskiego) podstrona z aktualnymi
          ofertami. Ja tak znalazłam.
          www.kuratorium.waw.pl/pl/nauczyciele/mbopdn
        • Gość: Kamilla Re: ________________Praca w oświacie IP: *.it-net.pl 09.05.07, 12:53
          No właśnie...chyba masz rację...wszystkie stanowiska obstawione z góry. Żaden
          dyrektor nie podaje ogłoszeń, ale szuka wśród swoich;(
          Ostatnio znajoma (nauczycielka biologii)powiedział mi, ze w jej szkole odchodzi
          pedagog od września...zadzwoniłam do dyr. i się dowiedziałam, że nie potrzebują
          pedagoga;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka