Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Termin skończenia studiów a data obrony w cv

IP: *.icpnet.pl 04.11.08, 21:18
    Obroniłem niedawno pracę magisterską na politechnice, problem polega
    na tym, że studia skończyłem 3 lata temu. Kiedy nie zmieściłem się w
    terminie musiałem znów zapisać się na 5 rok. Nie wiem co wpisać w
    cv. Chciałbym podać datę pierwszego skończenia, a nie datę obrony i
    ewentualnie będę tłumaczył to na rozmowie ale nie wiem co mnie
    bardziej pogrąży w oczach rekrutera - wpisanie 8 lat studiów, czy
    zarzut kłamstwa...?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Menel Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:40
        Lepiej napisac ze studia skonczyles w 5 lat, a ewentualne
        niescislosci wyjasnic na rozmowie kwalifikacyjnej (jezeli w ogole
        kogos to zainteresuje) , niz napisac ze studiowales 8 i w ogole nie
        byc zaproszonym
        • annajustyna Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 11:49
          Ukonczenie studiow to data obrony.
          • annajustyna Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 11:50
            Dlatego ja bym podala studia od do (5 lat), obrona pracy magisterskiej (data).
            • mijo81 Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 07.11.08, 22:43
              A po co datę obrony wpisywać ????
              • annajustyna Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 08.11.08, 08:38
                A co, uzyskanie stopnia zawodowego to wstyd?
                • mijo81 Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 08.11.08, 11:35
                  No ale skoro ma to tak głupio wyglądać więc po co to wpiswać :)
      • diamondbeach Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 13:21
        podaj datę skończenia studiów czyli uzyskania absolutorium. Masz wyższe
        wykształcenie i to jest najwazniejsze. Jesli ktoś cię zapyta o datę obrony to
        powiedz prawdę i tyle. Prawdopodobnie jesli cię przyjma to dyplom przyniesiesz
        do działu kadr czy jak to się tam nazywa w tej firmie i nikt nie będzie dat
        porównywał.
        • Gość: kuba Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv IP: *.icpnet.pl 05.11.08, 14:40
          ok, dzięki Wam, tak zrobię
        • annajustyna Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 15:08
          Absolutorium nie oznacza ukonczenia studiow.
          • diamondbeach Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 15:34
            To można nie pisać słowa: ukończenie. Tylko wpisac studia w latach od - do,
            praca magisterska temat: ......
            W ten sposób nie ma kłamstwa, sama prawda:)
            • annajustyna Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv 05.11.08, 15:48
              Fakt, w pewnym sensie bedzie to 100% prawda:D.
      • Gość: magister Re: Termin skończenia studiów a data obrony w cv IP: *.tms.pl 23.04.13, 13:44
        ja uzyskałem absolutorim w 2010 a obroniłem się w 2012. w cv w rubryczce okres studiów pisze 2005 - 2010. jest to pewna nieścisłość ale pisanie 2005 -2012, wygląda jakbym studiował również przez te dwa ostatnie lata, a w tym okresie praktycznie ani razu nie pojawiłem się na wydziale. Pisząc w ten sposób w cv nie mam żadnych wyrzutów sumienia, obaw o zarzut kłamstwa lub tym podobnych :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka