Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w ksiegowosci - zarobki?

03.12.08, 20:07
    5 lat pracy w państwowej firmie energetycznej: 2300,00zł(Brutto).Co myślcie o
    możliwościach rozwoju w takiej firmie?
    Obserwuj wątek
      • pewnie83 Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? 10.12.08, 10:35
        raczej słabe jak po 5 latach zarabiasz 2300. Ja po niecałym roku
        pracujac w kiegowosci mam troche ponad 2500zl brutto + co kwartał
        spore premie. Zalezy jeszcze w jakim miescie pracujesz.
        • Gość: kasia Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.12.08, 21:04
          W mojej firmie (szkolnictwo)młode księgowe mają około 2000 netto a księgowa 60
          lat 4000 netto
        • stefcia31 Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? 13.12.08, 11:50
          pracuję w krakowie
      • Gość: mysz Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:57
        jeśli po 5 latach masz 2300 brutto to albo jesteś wyjątkowo kiepska
        albo nie ma żadnych szans rozwoju w tej firmie. Oceń obiektywnie
        swoje możliwości i albo uznasz , że nic nie potrafisz i wtedy
        trzymaj sie kurczowo dotychczasowej posady albo stwierdzisz, ze
        jesteś dobra i zacznij szukać lepszej pracy. W mojej firmie
        (prywatna, W-wa) 2tys. na rękę dostają początkujący asystenci.
      • Gość: Joanna Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? IP: *.toya.net.pl 13.12.08, 12:49
        W moim zespole (od 1 roku do 10 lat doświadczenia w księgowości) zarobki wahają
        się od 2900 do 4000zł netto. Oczywiście nie mówimy o głównej księgowej lub
        stanowiskach kierowniczych.

Miasto to Łódź.
        • stefcia31 Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? 13.12.08, 16:06
          mój przypadek jest w pewnym sensie szczególny-pracuje w państwowym koncernie,
          gdzie doceniani i chwaleni są ludzie mający tzw."znajomości", to wynika z moich
          kilkuletnich obserwacji i opinii ludzi z poza tego kręgu. Moja sytuacja w tej
          chwili jest specyficzna(mam plany nie koniecznie zawodowe), wiec zmuszona jestem
          jakiś czas w tej firmie jeszcze popracować.
      • anna-praca-woj-slaskie Re: Praca w ksiegowosci - zarobki? 14.02.17, 13:59
        Przepraszam, ze sie wtrace .....ale intryguje mnie kwestia pracy w ksiegowosci w Polsce
        Od 10 lat jestem w Uk tutaj skonczylam studia o kierunku Finance and Accounting. Studia zwalniaja mnie z czesci egzaminow ACCA. Mam nie caly rok doswiadczenia na stanowisku asystenta ksiegowej lub jak ktos woli mlodszego ksiegowego. Oczywiscie znajomosc angielskiego na poziomie zaawansowanym plus znajomosc pakietow Office, Excel i SAP. Od pewnego czasu zastanawiam sie nad powrotem do Polski. Intersuje mnie jedynie kwestia znalezienia pracy z moimi kwalifikacjami, jak pracodawcy patrza na studia za granica, czy latwo z takim doswiadczeniem (8 mc) znalesc prace na poczatku jako mlodszy ksiegowy. Czy ktos mogl by mi odpowiedziec na te pytania, wszelkie wskazowki bede bezcenne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka