Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie !

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.09, 10:50
    Witam od dwoch miesiecy szukam pracy we Wroclawiu proponuje by w moim temacie
    wpisywali sie ludzie z Wroclawia i okolic ktorzy podobnie jak ja nie moga
    znalesc pracy chcialbym zebysmy razem sie wspierali pomagali i doradzali
    sobie. Wysylam mnostwo CV z czego tylko z kilku firm odezwali sie do mnie
    bylem na rozmowach i kazali czekac na tel ale oczywiscie nie oddzwonili moje
    wymagania co do pracy sa bliskie zeru chodzi o rodzaj pracy i zarobki nie mam
    nikogo na utrzymaniu ale mam sporo kredytow i sytuacje mam nieciekawa w radiu
    mowili ze w duzych miastach nie ma wogole kryzysu ze sytuacja na rynku pracy
    jest taka sama jak przed kryzysem ja uwazam ze to bzdura bo jak szukalem pracy
    we Wroclawiu 2 lata temu na wyslanych 10 CV odezwalo sie do mnie z 7firm
    mialem po 3 rozmowy kwal. dziennie a teraz jak mam jedna na tydzien to cud a
    wyslalem juz ponad 100 CV oczywiscie zarobki teraz proponuja 1200 na reke ale
    juz nie patrze na to chcialbym chociaz taka prace znalesc ...bardzo ciezko
    teraz znalesc prace bez znajomosci bylem nawet w Tesco pytac sie o prace i nie
    ma szans:( nie wiem juz co robic trace pomysly gdzie we Wroclawiu znalesc
    prace gdzie wy szukacie pracy ...czasem wydaje mi sie ze kryzysu nie ma bo
    codziennie tylu ludzi wychodzi do pracy a ja zostaje w domu i wszystko mnie
    przytlacza chwilami czuje sie do niczego walcze ze soba nie poddaje sie ale ta
    walka nie jest łatwa ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: marta Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 194.140.107.* 27.04.09, 11:12
        to we wroclawiu sa bezrobotni? a co ma powiedziec szczecin?
      • grey-eye Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 27.04.09, 11:17
        Witam..., też od pewnego czasu szukam pracy we Wro i fakt, jest ciężko. Ofert niby jest dużo ale podobnie jak Ty, wysyłam dużo CV i cisza. Zero odzewu.
        Możesz podać swój profil zawodowy? Tylko ogólnie, wykształcenie, doświadczenie..., gdzie szukasz?
        Pozdrawiam
        • Gość: szukacz Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.09, 11:28
          mam wyksztalcenie średnie ogólne, prawo jazdy kat B, uprawnienia na wozki
          widlowe wszystkich rodzajow, obsluga komputera, podstawowy angielski
          ...doswiadczenie przemysl drzewny(1 rok), operator wozka widlowego(1 rok),
          magazynier(1,5 roku) szukam pracy w gazecie wyborczej portale, gazetapraca,
          money, gumtree wysylam wysylam i nic cisza ........a Ty gdzie szukasz pracy?
          • grey-eye Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 27.04.09, 12:00
            Ja podobnie szukam głównie przez Internet i Wyborczą. Mam wykształcenie średnie ale studiuję zaocznie, doświadczenie w handlu ponad rok, średni angielski, pracowałem przez parę miesięcy w Anglii to się poduczyłem, teraz szukam głównie w handlu, sprzedaży.
            Najbardziej denerwuje mnie to, że we Wro to głównie robotę się ma po znajomości. Też trochę pytałem znajomych... więc może coś w końcu...
            • Gość: szukacz Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.09, 10:53
              widze ze tylko 2 osoby sa bezrobotne we Wroclawiu nono brawo tylko dziwne ze tak
              ciezko tu znalesc prace...
              • Gość: kandydat Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 79.110.195.* 28.04.09, 14:33
                Osob jest troche wiecej.
                Ale chyba kazdy ma juz serdecznie dosc walkowania tematu .
                Gdzie by sie nie poszlo , z kim nie rozmawialo bezrobocie i kryzys
                na tapacie.
                Jestem bezrobotna od 3 miesiecy .
                W 2004 szukalem pracy 6 tygodni , teraz zanosi sie na nieco
                dluzsze postojowe.
                Rozmiar Gazety Wyborczej , dodatek praca mnie przeraza,
                ilosc ogloszen w netcie przyprawia o bol glowy ...
                Mam wyzsze wyksztalcenie,
                wladam plynnie niemieckim i kumunikuje sie po angielsku ,
                do tej pory pracowalam glownie w logistyce i obsludze klienta ,
                teraz zastanawiam sie z czego splace kolejne raty kredytu
                mieszkaniowego. I powoli zaczyna brakowac mi sil .
                Jestem zarjestrowania na kilku portalach, pracy szukam na kazdej
                stronie , ktora wyskoczy po wklepaniu slowa praca w google..

Powodzenia
                • Gość: s Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.09, 15:13
                  no ja juz bylem pytac sie o prace nawet w tesco, biedronka czy mcdonalds i nic
                  cisza:( kazdy mowi ze jka cos to sie odezwiemy ...:(
                • grey-eye Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 29.04.09, 11:26
                  No ja tak samo to widzę.... dodatek Praca z Gazety Wyborczej jest cienki jak żyletka w porównaniu z tym co było rok temu. Na portalach internetowych wszędzie powtarzają się oferty.... to jakiś nonsens... Oferty z pracuj.pl znajdziesz na money.pl, jobrapido.pl, szybkopraca.pl itd... W dodatku jak sobie pomyślę, ilu ludzi teraz szuka pracy we Wrocławiu na te oferty co się pojawiają to bierze mnie załamka
              • Gość: dorka Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 82.160.135.* 05.05.09, 12:14
                witaj, zaciekawił mnie Twój wątek ponieważ przeżywam podobną sytuację. Szukam
                pracy od dwóch miesięcy i codziennie wysyłam kilka ofert, teraz to już uzbiera
                się pewnie setki.Byłam na około 20 rozmowach i jedno co zauważyłam to totalna
                olewka. Wrocław niby duże miasto i dużo firm a tu jakaś katastrofa ze
                znalezieniem pracy, juz nie mówię wymarzonej ale jakiejkolwiek pracy.Mam
                wykształcenie wyższe ale juz dałam sobie spokój z pracą za biurkiem, szukam w
                sklepach jako opiekunka itp.ale nawet tu cisza.Czasami nawet zastanwaiam sie czy
                ci boscy pracodawcy szukają czy sciemniają bo ich oferty powtarzają sie co jakis
                czas.
                • Gość: szukacz Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 12:53
                  uff kamien spadl mi z serca bo juz myslalem ze to tylko ja tak dlugo nie moge
                  znalesc pracy ja juz nerwowo nie daje rady jak na poczatku wybrzydzalem w
                  ofertach tak teraz wysylam gdzie popadnie ja mam tylko srednie ale nie wiem czy
                  teraz wazne jest kto jakie ma wyksztalcenie bo gdzie nie wyslesz to cisza to jak
                  jakbym bil glowa w mur nikt sie nie odzywa pomimo tego ze spelniam wymagania
                  danej oferty a najdziwniejsze jest to ze oferty co tydzien sie powtarzaja juz
                  nie mam pomyslow jak i gdzie szukac pracy....Wroclaw takie miasto a wydaje mi
                  sie ze latwiej prace znalesc w mniejszej miasteczku gdzie moze i ofert jest
                  mniej ale i chetnych jest mniej a tu w miescie to nie dosc ze samych
                  Wroclawiakow bez pracy jest mnostwo to jeszcze jest masa bezrobotnych w okolic
                  Wroclawia i oni tez tu szukaja pracy wiadomo ze ludzi z pobliskich miejscowosci
                  ciagnie do miasta bo mysla ze tu lepiej lepsza praca i lepsze zarobki a to nie
                  prawda to jest tylko mit
                • Gość: Dorka Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 193.59.73.* 05.05.09, 13:06
                  Tez szukam od dwoch miesiecy, chociaz bezrobotna jestem od tygodnia.
                  Chcialam zmienic prace i nie zdazylam. Wylali mnie, "bo trzeba bylo
                  kogoś zwolnic i padlo na pania" (slowa szefa). Moj chlopak zle nie
                  zarabia, ale jak wiadomo mieszkanie koszyuje i to sporo, jesc tez
                  trzeba. W grudniu pracy szukalam dwa tygodnie, ale mialam
                  zaladowanie konto tel. Teraz nawet nie mam z czego zadzwonic, trzeba
                  przetrwac do wyplaty ktora sie spoznia. Gdyby nie karta kredytowa w
                  lodowce byloby tylko swiatlo.
                  Brak pieniedzy jeszcze bardziej dobija bezrobotnego i to ze ludzie
                  rano spiesza sie do pracy, a ty nie masz gdzie sie spieszyc... To
                  jest przerazajace, brak jakichkolwiek obowiazkow przytlacza, z tego
                  wszystkiego nawet nie chce mi sie umyc podlogi, zmuszam sie, zeby
                  ugotowac obiad, bo przeciez Misiek wroci glodny po 12h w pracy.
                  Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych wroclawiakow (i nie tylko) i
                  powodzenia! Jeszcze im wszystkim pokazemy!!!!!!!
                  • Gość: ewa Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.chello.pl 05.05.09, 13:36
                    Z Waszych wypowiedzi wywnioskowałam,że jesteście ludźmi młodymi, ja mam 54 lata
                    i to dopiero jest koszmar.Jestem bezrobotna od 6 miesięcy. Co z tego, że mam
                    wykształcenie i doświadczenie. Owszem na moje ogłoszenia dostałam parę ofert,
                    ale pracodawcy myślą, że w moim wieku to można tylko sprzątać klatki schodowe.
                    Ostatnio gdy zadzwoniłam pod nr telefonu usłyszałam : a czego pani się
                    spodziewa??? Ja wiem,że żadna praca nie hańbi, ale bez przesady!
          • Gość: kolorowy71 Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.media4.pl 05.05.09, 13:28
            do szukacz zajrzyj do firmy work service
            • Gość: Dorka Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 193.59.73.* 05.05.09, 13:35
              Wor Service to banda zlodziei. Moj chlopak pracowal tam rok czasu.
              Nie polecam!
              • kalam07 Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 05.05.09, 15:59
                hehe czyli praca, jest ale widać jaśniepaństwu nie pasuje (bo złodzieje) ... a
                piszecie że weźmiecie każdą ... robotników do supermarketów czy do magazynów
                właśnie tego typu firmy załatwiają, procodawca juz sie od dawna sam nie bawi w
                szukanie pracownika
                więc jak ktoś ma ''papiery'' na taka robotę niech pokornie schyli kark i bierze
                co dają.
                • Gość: szukacz Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 16:05
                  do kalam07 jak chcesz pracowac przez agencje to powodzenia ja dziekuje moze i
                  jestem w ciezkiej sytuacji ale mam swoja godnosc
              • Gość: szukacz Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 16:03
                jak domyslam sie to agencja ktroa znajduje dla mnei prace tak? hehe ja dziekuje
                za takie agnecje ja szukajac pracy wogole nie patrze na oferty przez agencje a
                jest ich troche szczegolnie na infopraca wkurza mnei to gry widze taka oferte bo
                zabieraja mi sprzed nosa prace moja dziewczyna pracowala kiedys przez agencje i
                to banda wyzyskiwaczy wiem ze jakbym do nich poszedl to od razu znalezli by mi
                prace ale za najnizsza krajowa i na kiepskich warunkach:(
                • Gość: Dorka Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! IP: 193.59.73.* 05.05.09, 16:12
                  Swieta racja szukacz. To, ze nie mamy pracy wcale nie musi oznaczac,
                  ze mamy brac cokolwiek. Pare godzin temu dostalam zaproszenie na
                  rozmowe do Eniro, ale po tym wszystkim co przeczytalam na forum o
                  pracy u nich zaczelam sie gleboko zastanawiac, czy w ogole tam sie
                  pojawie. Szkoda zycia...
                  • kalam07 Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 05.05.09, 16:19
                    a mnie to dziwi, macie nieposplacane kredyty, nie macie za co telefonu doladowac
                    i nie chcecie sie nigdzie zaczepic, przeciez mozna sie zachaczyc u
                    'wyzyskiwacza' i szukac dalej ! zamiast siedziec na bezrobociu, to da sie
                    przeciepriec 2-3 miechy , dostajac mimo wszytsko kase i szukajac dalej
                    godnosc polecilbym odlozyc na bok, ja przez jakis czas zawodowo wciskalem
                    ludziom kit i robilem z nich debili (pracowalem w banowosci), ale wyjscia nie
                    bylo, potrzebowalem pieniazkow, ale jednoczesnie szukalem dalej
                    • meti84 To ja, Dorka 05.05.09, 16:29
                      Wiesz co? Jak masz ochote pracowac u wyzyskiwacza to prosze bardzo,
                      mnie to nie bawi. Przerabialam to juz kilka razy, otarlam sie o
                      nerwice, bylam w poczatkowej fazie depresji. Nie mam ochoty
                      przechodzic przez to jeszcze raz. Poza tym moj chlopak nie ma ochoty
                      codziennie patrzec jak sie mecze. Rozmawialismy o tym, i wolimy
                      przez jakis czas jesc dzem zamiast szynki niz pozarci przez stres
                      budzic sie rano i myslec jak przetrwac kolejny dzien.
                      • kalam07 Re: To ja, Dorka 05.05.09, 16:36
                        skoro tak, skoro bezrobocie to świadomy wybór ... to po co te lamentacje na
                        forum ?
                        • Gość: szukacz Re: To ja, Dorka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 16:42
                          po to ze sytuacja na rynku pracy jest niespotykanie beznadziejna nie pamietam
                          zeby tak ciezko bylo o prace od 5 lat !!!!!Dorka ja tez powaznie zastanawialem
                          sie nad praca w Eniro ale dziewczyna mi to stanowczo odradzilo ponoc placa
                          najnizsza srednia i heroiczna walka o kielnta masa stresu ja dalem sobie spokoj
                          podobna firma we Wrocku ktora caly czas sie oglasza to Cotel na Kuzniczej tez
                          odradzam
                          • meti84 Re: To ja, Dorka 05.05.09, 16:45
                            Dzieki za rade i poparcie szukacz
                          • kalam07 Re: To ja, Dorka 05.05.09, 16:52
                            szukacz a w LG probowales ? moj kumpel tam pracuje na magazynie, ma 1,6tys na
                            reke, mowi ze caly czas szukaja ludzi, bo zwiekszaja zatrudnienie
                        • meti84 Re: To ja, Dorka 05.05.09, 16:43
                          jakie lamentacje, o co ci biega? Nie wybieram bezrobocia tylko nie
                          chce sie wpakowac w bagno, ktore zezre resztki mojej rownowagi
                          psychicznej - wiesz co to takiego? Chce w koncu znalezc prace na
                          stale, a nie na trzy miesiace.
                          • Gość: szukacz Re: To ja, Dorka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 17:20
                            to Twoj kolega chyba tam jest brygadzista ja mam znajmoego ktory tam pracuje i
                            ma 1200 duzo zlego sie nasluchalem o tych koreanskich firmach w kobierzycach
                            ponoc to obozy pracy ale wiesz moze i bym sie skusil na te Kobierzyce ale
                            mialbym bardzo daleko a dodac koszty i czas dojazdu to zarabialbymbym najnizsza
                            srednia krajowa
                            • kalam07 Re: To ja, Dorka 05.05.09, 17:48
                              konkretnie nie wiem kim jest, ale pracuje tam (LG Hesung) od początku (zaczynał
                              mając 1.1 tys na rękę), 4 lata będzie pewnie
                              na prace nie narzeka, z tego co mówi na magazynie specjalnie się nie
                              przepracowują, spokojnie można się nawet przekimać w czasie pracy , jemu praca
                              odpowiada .... duży zapieprz jest na liniach produkcyjnych
                              co do dojazdu , to jest on zorganizowany przez Hesunga, pracownicy są zbierani z
                              kilku punktów Wrocławia dowożeni i potem odwożeni do miasta po pracy
                              • Gość: ccc Re: To ja, Dorka IP: *.chello.pl 05.05.09, 17:59
                                ej dziady z wrocławia . a ile u was narkomanów bedzie też tylu co
                                tych leni?( jak już o marginesie społecznym rozmawiamy )
                          • grey-eye Macie sporo racji 05.05.09, 19:04
                            Witam. Śledzę ten wątek i sobie myślę, że Racje mają ludzie, którzy piszą aby nie brać co popadnie. Łatwo jest powiedzieć znajdź sobie cokolwiek i szukaj dalej. Ale prawda jest taka, że jak już wejdziesz w jakąś firmę i zaczniesz pracować to już tak łatwo nie jest zmienić pracę. Później na rozmowach kwalifikacyjnych słyszysz pytania w stylu a dlaczego chce Pan/Pani zmienić pracę po 3 miesiącach albo po pół roku? Co było nie tak? A może się Pan/Pani nie sprawdził/a? Później seryjnie trudno jest się wymotać na takiej rozmowie.
                            Ponadto, każdy kto obecnie szuka pracy to się na pewno wkurza tym, że najwięcej ofert jest do telemarketingu albo sprzedaży w bankach tudzież firmach typu Finamo, Money Expert, Doradcy24.pl albo w ogóle Commercial Union i w ogóle w ubezpieczeniach. Ale spójrzmy prawdzie w oczy i każdy to wie - nie każdy się nadaje do tej pracy. To bardzo specyficzna praca na granicy akwizycji. To nie jest praca, która da Ci jakikolwiek rozwój. No przecież każdy wie, że chodzi tylko o target, zysk, pieniądze. I od razu apeluję do potencjalnych forumowiczów co by chcieli mi odpowiedzieć, że jestem leniem, nierobem, że jak mi nie pasuję to niech siedzę w domu na bezrobotnym. Ja wcale nie gardzę tą pracą i tymi pracodawcami. Poprostu uważam, że nie ma sensu pakować się w to skoro masz zamiar szuakać innej pracy bo to jest krok wstecz. Jeśli ktoś chce pracować w firmie typu Eniro, Cotel, IPT, Avista Media to proszę bardzo, ich wybór i podziwiam, serio, szczególnie w odniesieniu do tej pierwszej firmy bo np. o PKT.pl słyszałem dużo dobrego.
                            Pozdrawiam wszystkich poszukujących pracy we Wro. Bez załamki.
                            • Gość: szukacz to nie takie proste IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.09, 19:36
                              piszecie zeby zlapac sie byle czego i szukac innej pracy a wlasnie ze to tak nie
                              jest bo jak chwycisz sie bylejakiej pracy to niby kiedy masz szukac nowej
                              ??owszem znajdziesz czas na wysylanie Cv i dzwonienei po firmach ale kiedy
                              chodzic na rozmowy i tu jest caly kruczek przeciez w nowej pracy nikt Nam nie da
                              wolnego a zwolnic to sie mozna raz wczesniej ale tez zalezy od szefa czy bedzie
                              laskawy...
      • faguinek Re: bezrobotni z Wroclawia zgloscie sie ! 05.05.09, 19:38
        Kiedyś uznałem za dobrą domenę doświadczenie w kilku zawodach i staż
        pracowniczy. I okazało się, że jestem w błędzie. Doświadczony
        kandydat to zły materiał... czyli nie da się zrobić w jajo!
        Pracodawca poszukuje po prostu zielonego jelenia po to, żeby go
        skroić. Taki z doświadczeniem się nie da.
        Później postanowiłem nie przyznawac sie do moich kwalifikacji... i o
        dziwo szło lepiej ze znalezieniem pracy. Tylko, że zawsze za 900-
        1000 na rękę.
        Na taką "gażę" się nue zgadzam bo pracodawca-oszust w rezultacie da
        mniej... a konkretny pracodawca pomyśli, że ma do czynienia z
        debilem i też mnie nie przyjmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka