Forum   1969

1969

(71 wyników)
  • 1969: Neil Armstrong, członek załogi Apollo 11, stanął jako pierwszy człowiek na powierzchni Księżyca.
  • Można poprosić o analizę pod kontem związku? Nazywam sie Joanna Siewierska Lwówek Śląski a mąż Waldemar Wnęk-Siewierski też lwówek Śląski.dziękuję
  • 16 lipca 1969 roku - w drogę na Księzyc wyruszył statek kosmiczny Apollo 11. "Apollo 11 – statek kosmiczny biorący udział w pierwszym lądowaniu człowieka na Księżycu. Lot Apollo 11 był elementem programu Apollo. W 1961 roku prezydent John Kennedy ogłosił, że Amerykanie wylądują na Księżycu przed upływem dekady. Naukowcy musieli zbudować rakietę na tyle silną, by doleciała do Księżyca, oraz statek kosmiczny zdolny odbyć tę podróż w obie strony. Pomocne przydały się doświadc...
  • Bardzo proszę o interpretację mojej daty urodzenia, niewiem wszystko mi się sypie i od lat walczę z wieloma przeciwnościami, tragediami, sama niewiem co mam myśleć. Z gory dziękuję jesli Pan znajdzie chwilę czasu , pozdrawiam. Data 11.11.1969
  • Tak to wtedy działo się! Ten rok rozkwitu i przełomu, w ktorym muzyka, historia i religia złączyły się w jedno. Największa potęga i początek końca Flower Power. Astronauci na Księżycu (wtedy pewnie wydawało się, że już niedługo ludzie będą lądować na Marsie), Nixon i "silent majority", ostateczne zdławienie Praskiej Wiosny. I Woodstock. A tuż przedtem przerażająca zbrodnia sekty Mansona, człowieka, który mógłby sie swoim wyglądem wtopić w tłum hippie w Woodstock (a może nawet ta...
  • 1969(33)

wspominamy lata 80-te, ale prawdziwie fascynujace rzeczy dzialy sie w rocku chyba nieco wczesniej, wezmy 1969: 1. The Beatles: Abbey Road 2. Captain Beefheart: Trout Mask Replica 3. MC5: Kick Out The Jams 4. Frank Zappa: Uncle Meat 5.King Crimson: In The Court Of The Crimson King 6. Led Zeppelin: II 7. Nick Drake: Five Leaves Left 8. Grateful Dead: Live Dead 9. Frank Zappa: Hot Rats 10. Led Zeppelin: I 11. Tim Buckley: Blue Afternoon (lub Happy, Sad) 12. The Rolling St...
  • ZAJEZDNIA TRAMWAJOWA NA ANNOPOLU Przy ul. Przemysłowej 12 na Pradze prawdopodobnie już w latach 1970 - 1971 rozpocznie się budowa nowoczesnej zajezdni tramwajowej (dla 270 jednostek), która w razie potrzeby może być rozbudowana tak, by pomieścić i obsłuzyć ilość wozów zwiększoną do 350 jednostek tramwajowych. Projekt wstępny opracowany w BPBK "Stolica" został już zatwierdzony, obecnie opracowuje się projekt techniczny, a koniec samej realizacji przewidziano na rok 1973. Powyżs...
  • Sława! www.rp.pl/artykul/480025_Sowieci_chcieli_zniszczyc_ChRL_.html Forum Słowiańskie gg 1728585
  • 20 lipca 1969 roku - amerykańscy astronauci z misji kosmicznej "Apollo 11" wylądowali na Księżyc. Wkrótce Neil Armstrong przekazał Ziemi radosna wiadomość – "Orzeł wylądował". "Kiedy Armstrong zszedł po drabinie i postawił stopę na pokrytej pyłem powierzchni Srebrnego Globu, wygłosił słowa, które przeszły do historii: "To jest mały krok człowieka, ale wielki krok ludzkości" *. Złośliwi zaznaczają, że przejęty Armstrong zapomniał o jednym słowie, przez co cała fraza stracił...
  • Poszukuje osob, ktore w 1969 roku ukonczyly Panstwowe Liceum Sztuk Plastycznych w Sedziszowie Malopolskim,prosze odezwijcie sie.
  • Kalisz, luty 2004 r. Maturzyści z roku 1969 I Liceum Ogólnokształcącego im.Adama Asnyka, II Liceum Ogólnokształcącego im.Tadeusza Kościuszki, III Liceum Ogólnokształcącego im Anny Jagiellonki, IV Liceum Ogólnokształcącego im.Stefanii Sempołowskiej organizują wspólnie z okazji 35-lecia ukończenia szkoły ZJAZD ROCZNIKOWY LICEÓW KALISKICH 19 i 20 czerwca 2004 roku pod namiotem na terenie Centrum Kultury i Sztuki ul.Łazienna 6 Chcielibyśmy spotkać się w jak największym gronie, ...
  • Kalisz, styczeń 2004 r. Maturzyści z roku 1969 I Liceum Ogólnokształcącego im.Adama Asnyka, II Liceum Ogólnokształcącego im.Tadeusza Kościuszki, III Liceum Ogólnokształcącego im Anny Jagiellonki, IV Liceum Ogólnokształcącego im.Stefanii Sempołowskiej organizują wspólnie z okazji 35-lecia ukończenia szkoły ZJAZD ROCZNIKOWY LICEÓW KALISKICH 19 i 20 czerwca 2004 roku pod namiotem na terenie Centrum Kultury i Sztuki ul.Łazienna 6 Chcielibyśmy spotkać się w jak największym groni...
  • Kalisz, styczeń 2004 r. Maturzyści z roku 1969 I Liceum Ogólnokształcącego im.Adama Asnyka, II Liceum Ogólnokształcącego im.Tadeusza Kościuszki, III Liceum Ogólnokształcącego im Anny Jagiellonki, IV Liceum Ogólnokształcącego im.Stefanii Sempołowskiej organizują wspólnie z okazji 35-lecia ukończenia szkoły ZJAZD ROCZNIKOWY LICEÓW KALISKICH 19 i 20 czerwca 2004 roku pod namiotem na terenie Centrum Kultury i Sztuki ul.Łazienna 6 Chcielibyśmy spotkać się w jak największym groni...
  • -- W najnowszej gazetce "Naszego Bródna" ukazało się zdjęcie Ul.Kondratowicza robione od strony parku w stronę prawdopodobnie bloków przy ul.Chodeckiej 10/12 i Suwalskiej.Czy ktos z szanownych forumowiczów może potwierdzic moje przypuszczenia? siula3
  • W moim komputerze za 4900 mam już technologię Nvidia Tesla 2, a wy jesteście żałośni.
  • Dawno mi się już nie zdarzyło słuchać jakiejś płyty kilka razy pod rząd. Dzisiaj tak się stało, a to za sprawą pierwszego albumu Rare Bird z 1969 roku. Może trafił na ten dzień i ten nastrój, ale myślę, że ta muzyka doskonale się broni po latach, jakie upłynęły od jej powstania. Czuję w niej zaczątki rocka progresywnego, ale jeszcze z domieszką psychodelii, a nawet soulu. Wciąż jednak są to „normalne” piosenki, najdłuższa trwa niecałe siedem minut. Na brzmienie zespo...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się