Dodaj do ulubionych

moje kolczyki są rozchwytywane!!!

20.01.05, 21:28
Galeria wylęgarnia do mnie nie napisała ale nic to,poszłam na uczelnię i
pokazałam kolczyki kolezankom.
Opchnęłam prawie wszystkosmile))
będę mieć na nowy drut i zabieram się do roboty!!!
Nie ma to jak nałóg...
Mam już zamówienia na następne...konkretne kolory i formy.Klient nasz
pan,więc zawsze zrobię jak mi każąsmile))
Jestem naprawdę happy i chciałam się podzielić radością z Wami!!!
Obserwuj wątek
    • a19a24 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 20.01.05, 22:06
      Gratuluję!!!! To już wielki sukces. Ja swoich prac nie pokazuję na uczelni, bo
      tak się troche wstydzęwink Może jak będę troche lepsza...
      • inezja21 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 20.01.05, 22:10
        No to ja ciebie nie rozumiem...przeciez naprawdę super rzeczy robisz...
        Tak z ciekawości: ile czekałaś na wystawienie w wylęgarni i ile marży ci dała?
        Twoje kolczyki sa tam po 35 zł...a ile napisałaś żeby były?
        Bo ja czekam,czekam i nic a jednak chciałabym tam zaistnieć...
        Prosiłam nawet o odpowiedź w razie gdyby się nie spodobało ale takowej nie
        dostałam.Nic w ogóle...
        Ale musze czekać dalej,tylko że moje kolczyki nie chcą czekacsmile
        • loriaan Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 20.01.05, 22:21
          moje gratulacjesmile u mnie znajome też złozyły zamówienia,ponoc w lecie ma byc
          modna bizuteria "torebkowa" czyli koralki przypinane do torebek to wieści z
          niemiec, własnie będe robic takie cuś. tylko czekam na koraliki od koleżanki z
          pragismile
          • qlka_79 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 20.01.05, 22:50
            O, to dzięki za info - uszyję sobie taką na lato, chociaż znowu nie mam
            kobiecych sandałówuncertain No to dam siostrze!

Inezja - super! Wiem, jak to ponosi na duchusmile

Ania - robisz bardzo fajne kolczyki i u Ciebie też by się cieszyły
            zainteresowaniem. Nie masz powodów do obaw!
            • sigrun Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 21.01.05, 08:33
              Droga Inezjo, nie bój nic. Twoje dziełka widziałam tutaj na forum i bardzo mi
              się podobają, jak na zrobione przez muzyka-zawodowca i plastyka-po godzinach -
              słowo plastyka-zawodowca i muzyka-po godzinach;-P
              Nie miej pretensji do Wylęgarni. Po pierwsze pani Joanna nie siada często do
              klawiatury a pocztę odbiera też od czasu do czasu (z wyjątkiem zamówień - ale
              to dzieje się automatycznie). Po drugie już mają full kolczyków. Wiem po
              ostatniej wymianie maili. Obecnie to jakaś mania. Hmmm...Sama jej uległam;-P
              Spróbuj np. z bransoletkami, a kolczyki sprzedaj inna drogąsmile Możesz robić np.
              wisiorki w formie zawieszek. To prawie jak skręcanie kolczyków, tyle że w
              pojedynczym egzemplarzu i bez biglasmile
              A teraz małe słówko do Pani Moderatorki. Proszę na przyszłość na swojej stronie
              oraz na aukcjach w Allegro dokładnie opisywać materiał kolczyków. Otóż
              kupiłabym kolczyki z błękitnymi motylkami i nawet bym się o nie biła do
              ostatniej kropli krwi, ale nie wiedziedziałam czy to szkło czy plastik, taka
              juz ze mnie szklana fetyszystka;-P
              Dzisiaj będę walczyła zaciekle o pastelowe gwiazdki (z nadzieją iż są szklane).
              Tak, wiem że trochę to głupie jak rycząca trzydziestka, mężata i dzieciata bije
              się z hordą nastolatek o takie "słodkie pierdółki". Ale co ja poradzę jak mam
              słabość do "słodkich pierdółek" - notabene bardzo ładnych?
              Pozdrawiam serdeczniebig_grin
              • loriaan Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 21.01.05, 08:52
                ah racja, teraz w wylegarni szukają własnie bransoletek, na szyje ozdób i
                broszek ,więc może w tym kierunku pójdź jesli chcesz tam zaistniecsmile)
              • magdalczyk Te niebieskie motylki / MNoderatorki są teraz dost 21.01.05, 09:46
                Te niebieskie motylki / MNoderatorki są teraz dostępne w WYLĘGARNI
                • sigrun Re: Te niebieskie motylki / MNoderatorki są teraz 21.01.05, 10:06
                  To akurat wiem, ale czy kupilibyście w kiosku pismo z którego redakcją
                  współpracujecie od lat, mając na dodatek możliwość dostania numeru autorskiego?
                  Kupuję w Wylęgarni ale głównie od tych artystów, którzy poza Wylęgarnią nie
                  sprzedają, jak np. biżuteria właścicielki tejże galerii. Niestety marże są w
                  niektórych przypadkach moim skromnym zdaniem przesadzone, ale
                  przysłowiowe "psińco mi do tego", bo każda galeria ustala sobie marże jakie
                  chce. W przypadku biżuterii Ani, jeśli mogę nabyć bezpośrednio u niej bez
                  cudzej marży, wolę skorzystać z okazji. W przypadku w/w motylków różnica w
                  cenie jest niemal dwukrotna, porównując w/w galerię i Allegro. Dochodzą do tego
                  jeszcze koszty przesyłki i całe przedsięwzięcie robi się nieopłacalne. Pieniądz
                  nie śmierdzi. Swoją drogą nic nie stoi na przeszkodzie abym dalej kupowała w
                  Wylęgarni, tyle że najpierw dokładnie rozgladam się dookoła czy przypadkiem nie
                  przepłacamsmile
              • inezja21 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 21.01.05, 15:31
                Dzeki,na razie nie mam kiedy spróbować z zawieszkami i
                bransoletkami,zresztą,szczerze mówiąc, z moich obserwacji wynika,że kolczyki
                schodzą najczęściej...najszybciej.wylęg arnię obserwuję od blisko roku.
                Dziewczyny wolą kupować kolczyki,tak wynika z moich obserwacji.
                Ja sprzedałam cztery pary i mam zamówienia na kolejne,konkretne modele,kilka
                zrobiłam dla siebie naprawdę odjechanych i nie sprzedamsmile)) a resztę wrzucam na
                allegro.Za jakiśtydzień,będę luźniejsza w sesjismile))
                • bruja_moni Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 22.01.05, 14:05
                  Hej inezja, co z tą Twoją stronką? Wchodzę na nią, ale tam nic nie ma... sad
                  albo ja mam coś nie tak z przeglądarką... gdzie można zobaczyć Twoje prace?
                  Pozdrawiam
                  • inezja21 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 22.01.05, 20:14
                    Moje prace są na forum nasze ozdoby-zdjęcia,po wklikaniu mojego nicka do
                    wyszukiwarki,poza tym jutro o 11 będą do nabycia na allegrosmile))
                    • inezja21 Aha,jeszcze jedno:) 22.01.05, 20:41
                      Na mojej stronce na razie nie ma nic o kolczykach.Dotyczy czego innego ale
                      niedługo utworzę nową stronę.
        • a19a24 Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 21.01.05, 10:09
          Nie pamietam ile czekałam, ale trochę to trwało. Myślę, że Pani Joanna chciała
          poczekać i zobaczyć jak mi idzie na allegro, czy jestem uczciwa, może moje
          prace się polepszyły.. to mogło trwać koło 2 miesięcywink
          Marża nie jest stała. Pewnie Pani Joanna uznała jakąś cenę za próg, że
          naprzykład kolczyki w Wylegarni nie mogą kosztpwać mniej niż 30zł i wówczas
          dolicza większą swą marżę, gdy artysta chce za nie mało. Za te co teraz są mam
          22zł.
          • sigrun Re: moje kolczyki są rozchwytywane!!! 21.01.05, 10:21
            Marzę o takiej sytuacji finansowej, gdzie róznica 10-15 złociszy byłaby jak
            bułka z masłem. Jednak porównując wylęgarniane ceny z tym co się dzieje na
            rynku sztuki użytkowej, Wylęgarnia wygrywa w przedbiegach, no i Filiżanka, of
            course.
    • magdalczyk do loriaan 21.01.05, 00:45
      Czy koleżanka Ci je kupi może w Jablonexie?
      poszukuję od nich konkretnego koralika?
      czy mogłabyś jakoś go załatwić ?
      • loriaan Re: do loriaan 21.01.05, 08:49
        niestety nie w jablonexie, jeszcze nie zczaiłysmy czy mają w pradze jakis
        sklepik firmowy , bo w fabryce niestety trzeba większe ilosci kupowac a na
        razie mnie niestac. koleżanka jakis sklep z koralikami znalazła w pradze..
        • kati_p Re: do loriaan 21.01.05, 09:23
          to się zrzućmy loriaan, i kupmy hurtem smile
          w końcu trochę nas jest smile
          • maja281 Re: do loriaan 21.01.05, 11:40
            To ja się też dopisuję do tego hurtu jakby cosmile
            • a19a24 Re: do loriaan 21.01.05, 11:42
              Kasiu, będziesz ostro w rynek wchodzićwink??
              • loriaan Re: do loriaan 21.01.05, 11:58
                na razie zamówiłam na próbe pare woreczków , ma mi przywieźć w tym tygodniu ,
                ale pomolestuje ją o tłumaczenie bo ona tłumaczka czeskiegosmile to moze zamówimy
                prosto z fabrykibig_grinbig_grinbig_grin
                • joasiiik25 Re: do loriaan 21.01.05, 12:06
                  jak cos to ja tez jestem chetna na zrzutke i zakup hurtowy!!!!!
                  • principessa11 Re: do loriaan 21.01.05, 12:47
                    JA TEŻ!!!!!!!!!!!
                    Jeżeli oczywiście będzie to możliwe, bo to może być kłopot, prawda? Ale gdyby nie było problemu, to ja jestem chętna.
                    A wiesz może czy jest jakaś strona internetowa tej hurtowni czeskiej, że by można było zobaczyć wzory koralików?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka