Forum   1990

1990

(247 wyników)
  • czy w 1990 roku mozna bylo miec wiecej niz jedna nieruchomosc? chodzi mi o dzialke. Czy majac dom mozna bylo kupic druga dzialke ?
  • Kilka pytań odnośnie tego, tajemniczego z dzisiejszej perspektywy okresu jak dla mnie. Piosenki z tamtych lat pamiętam w miarę dobrze, wiele z nich należy do moich ulubionych (PAnie B., Krucjata, Ciesz się z tego co masz, Balcerowicz, Pteromania, Dokolusienieczka lata siekiereczka itd.), natomiast samych programów już prawie w ogóle. Tak "świadomie" i w całości zacząłem oglądać kabarety od programu "Skumbrie w tomacie" z wiosny 1992. I pamiętam że właśnie ten program trochę sie ...
  • Mają po 18 lat, czy spełniły się wasze plany, jakie z nimi wiązaliście ? Jakie noszą imiona? Mama Piotra, urodzonego 16 września.
  • Witam, Na ile poprawna jest forma "w latach 1990-tych" lub budząca jeszcze większe wątpliwości "w latach 1980-90-tych"? To jakaś kalka angielskiego "1990s", nie wiem na ile u nas przyjęta. Chce uniknąć formy "w latach 90 XX wieku" (bo koszmarnie niezgrabne zdania przez to powstają), a forma "w latach 1990." jakoś totalnie mi nie leży i rzadko ją widuję. Sprawa jest o tyle poważna, że chodzi o użycie tej formy w pracy doktorskiej, więc nie mogę sobie pozwolić na błąd. Ewentualnie, może kt...
  • planowałem wypic pod pewien event ale nie wiem czy dotrzyma w dobrym zdrowiu...butelkowane ( a wlasciwie korkowane) w 2002.
  • "S'w Polsce zniszczyli Wałesa i liberałowie. Pozostała tylko forma bez tresci i polityczne mity III RP.
  • Pierwszy wątek z serii tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=33727792 Kontynuując, 1990: 1. Ride - Nowhere 2. Opposition - Blue Alice Blue 3. Happy Mondays - Pills 'n' Thrills And Bellyaches 4. The La's - The La's 5. Robert Forster - Danger In The Past 6. The Charlatans - Schubert Dip 7. Depeche Mode - Violator 8. The Sundays - Reading, Writing And Arithmetic 9. The House Of Love - The House Of Love 10. Crime & The City Solution - Paradise Discotheque Podsumowując,...
  • Witam. Chcialbym zobaczyc Wasze opinie najlepszych filmow po roku 1990 ... Moja krotka lista to: Uwierz w ducha, głupi i głupszy 1 i 2, tożsamość, zielona mila, azyl, jaś fasola nadciąga totalny kataklizm :), bez twarzy, pianista, piekny umysl, rekrut, smakosz 1 i 2, desperado 1 i 2, Droga Bez Powrotu (Wrong Turn), kłamca kłamca, raport mniejszości, the ring, dog soldiers, bruce wszechmogący, men in black 1 i 2, szeregowiec ryan, lista schindlera, forrest gump, skazani na shawsha...
  • To gdzieś w kwietniu 1990 r. było. I z głowy mi wyleciało. Szczególnie proszę tych, którzy w kółko mówią o tym, że piętnuje się TW, a UBecy i eSBecy mają się dobrze i dostają duże emerytury. Przestańcie odwracać kota ogonem. Autorytety Antylustracyjnego Frontu stanęły w karnym szeregu by bronić emerytur ubeckich i miena PZPR jak niepodległości. I druga rzecz. Tenże Front sfraternizował się z tymi, dla których pracowali bezpieczniacy. Z tymi, których obciąża każda niegodziwość pope...
  • 11 kwietnia 1990 sejm przyjął ustawę o zniesieniu cenzury. Cenzura wszelkich publikacji, widowisk itp, polegała na tym, że towarzysz cenzor otrzymywał tekst i czytał. I jak dopatrzył sie treści niezgodnych z obowiązującą w socjalistycznej ojczyźnie linią polityczną, albo zakazywał publikacj w ogóle, albo według własnego poglądu skracał treść. I zobaczcie, jak sprytnie cała sprawa była zorganizowana. Ustawa o cenzurze z roku 1981 mówiła tak: "Art. 1. 1. Polska Rzeczpospoli...
  • poza układem słonecznym. Za swoje osiągnięcia zostaje w 1996r. uhonorowany nagrodą Tinsley, staje się poważnym kandydatem do Nobla. Jeśli ktoś uważa, że było inaczej, to już IPN z nim pogada odpowiednio.
  • daty skrajne, bo na 326 osób z 1981 jest 1 osoba a z 1990 - 3. Większość to lata 1988-1989 (40 osób miało tylko jedno imię). Na szczycie listy plasują się: Katarzyna 28 Magdalena 21 Anna 19 Aleksandra 15 wśród męskich (ich mało, bo to "babski" kierunek): Michał 5 Aleksander 5 Marcin 4 Mateusz 4 pojedyncze są: Andrzej, Angelika, Anita, Anton, Artur, Bartłomiej, Bartosz, Dagmara, Dariusz, Elżbieta, Fabiola, Hanna, Irena, Iwona, Jan, Jonatan, Karina, Karol, Ksenia, Laureen,...
  • Do dzisiaj nikt się nie zweryfikował. Fajnie? no pewnie, mamy takie super wyroki - Nie PO lityczne, hehehe...
  • Antypolska uchwała krajowego prowidu Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów – 22.06.1990 Treść "uchwały", liczącej 60 stron maszynopisu została przesłana po przetłumaczeniu przez Agencję Konsularną RP we Lwowie, pismem z dnia 20 marca 1991 do Ministerstwa Spraw Zagranicznych departament Prasy i Informacji w Warszawie, do Instytutu Historii PAN w Warszawie oraz wydrukowana dnia 12-14 kwietnia 1991 w gazecie "Polska Zbrojna", organie Ministerstwa Obrony Narodowej. Najważni...
  • Czy na tym forum znajdę absolwentów Szkoły Podstawowej nr 25 w Olsztynie z roku 1990? Odezwijcie się.
  • nie ma co porównywać tamtego AZSu z tym co z niego zostało do dzisiaj.To Staszek Gościniak zbudował jego potęgę,zawodnicy młodzi trenowali parę lat i osiągnęli sukces.Siatkarze nie zarabiali takiej kasy to byli normalni ludzie z którymi można było pogadać nie gwiazdorzy jak dziś.Klub z Częstochowy to teraz prywatny folwark dyrektora sportowego który choduje w nim zawodników a prezesi klubu uwazają za sukces że AZS jeszcze gra w najwyższej klasie rozgrywkowej bo przecież mógłby niż...
  • Jako, że się trochę na tym znam. Pracuję w łodzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, jednej z najlepszych w Polsce. Jak można tym miastem rządzić i nie przygotować infrastruktury i terenów dla inwestorów i przyciągać dużych inwestorów, naprawdę klasowyc inwestorów. O ocenę poproszę wszystkich decydujacych od 1990 roku. Jaki tutaj jest duży inwestor oprócz Celsa? Pozdrawiam z SSE Łodz
  • Nie wiem czy ktos to przeczyta, czy odwiedzi to forum ale... (chyba robie sie sentymentalna na "stare lata") zatesknilam troche za postawowka. Bedzie mi b.milo jezeli ktos znajomy sie odezwie. Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się