tusior 02.10.07, 00:31 mam do sklejenia biedronkę z drewna i zapięcie, takie "przy uchu" ( www.mk-art.pl/bigle-sztyfty-zapieciem-p240-p-2379.html ). I pytanie brzmi czy mogę do sklejenia użyć kropelki? czy jest o bezpieczne dla ucha? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia104 Re: czy kropelka? 03.10.07, 14:38 kropelki nei polecam, bo moze cos tam sie stac z ta biedronka. nie powiem ci teraz, jaki klej bedzie dobry, bo ja nie kleje. jak przeszukam w tej sprawie inne forum (nie podam nazwy, zeby nie robic reklamy), to dam znac. Odpowiedz Link
xavierred Re: czy kropelka? 08.10.07, 10:12 klej UHU dwuskładnikowy, epoksydowy 5 minutowy (ten niebieski).o kropelce zapomnij. dla lepszego efektu błaszczyzny klejone lekko zetrzyj papierem Odpowiedz Link
buddhaforme Re: czy kropelka? 09.10.07, 22:40 ja używałam do tego kropelki i mmoge polecic :) Z uszami nic mi sie nie dzieje wiec powinno to być bezpieczne :D Odpowiedz Link
tusior Re: czy kropelka? 13.10.07, 00:44 użyłam kropelki-> odpadło uzyłam kleju UHU power ("polecany przez jubilerów" na opakowaniu widnieje)-> odpadło..:/ (w końcu koleżanka przebiła i zrobiła kolczyki wiszące..) Odpowiedz Link
monisia104 Re: czy kropelka? 14.10.07, 09:05 bo to trezba dac troszkę, nie dużo tego kleju i przytrzymać przez kilka minut... Odpowiedz Link
tusior Re: czy kropelka? 14.10.07, 17:46 ta kleiłam uhu za radami kolegi "złotej rączki" a kropelką mój tata, również osob wiedząca co sie robi :) i to i to sie rozwaliło. byc moze z kiepskiego materiału zapiecia Odpowiedz Link
joanna-wroc Re: czy kropelka? 27.09.08, 13:51 również polecam uhu, kleję perełki do drewna i trzyma Odpowiedz Link
olusia19 Pattex 26.09.08, 11:26 Witam! Najlepszy wg mnie jest klej Pattex w różnych opakowaniach, najlepiej takim malym wydłużonym, gdzie jakby igiełka z zakrętki wchodzi w dziurę od kleju. Klei kamienie do kamienia, metal,drewno - wszystko i w dodatku jest przezroczysty po zaschnieciu. Należy tylko np w imadle zabezpieczyć rzecz, żeby się nie przesuwała i nie ruszać kilka godzin. Trzyma na mur. Odpowiedz Link