itl62 08.02.05, 18:34 Dzien Dobry! W tym roku nie mam absolutnie pomyslu, co moglabym prostego zrobic z dziecmi ( mam takie od 2 do 6 lat) na walentynki. Dziekuje za pomoc ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashaa Re: prosba o pomoc - walentynki w przedszkolu 08.02.05, 20:09 a moze ozdobne serduszka z masy solnej? dzieci moglyby przyklejac do nich koraliki, cekiny itp. potem pomalowac farbami, a na koncu zawiesic wstazeczke. Odpowiedz Link
toxicloki Re: prosba o pomoc - walentynki w przedszkolu 08.02.05, 20:25 ladnie wygladaja takie powycinane serduszka pomalowane na rozne kolory i zawieszone na sznurku -albo dziurki i sznurek w srodek, albo przeciagnac sznurek przez sale, wzdluz firanki itp i poprzypinac na klamerki/spinacze - naprawde ladna dekoracja, do tego dzieci same moga wycinac(starsze) i malowac (mlodsze) Odpowiedz Link
itl62 Re: prosba o pomoc - walentynki w przedszkolu 08.02.05, 20:35 wielkie dzieki za idee!! mam jeszcze jedno pytanie - co moga dzieci, szybkiego, bo walentynki za pasem - zrobic dla swoich rodzicow? w poprzednich latach mialam miedzy innymi: serduszka na patyczkach i do zawieszenia- malowane, z "falbankami" z bibulki, z kartonu, z naklejonymi kuleczkami z bibuki... jeszcze raz dziekuje za pomoc ) Odpowiedz Link
toxicloki Re: prosba o pomoc - walentynki w przedszkolu 09.02.05, 20:18 a karteczki walentynkowe juz robily? rozdac kartki na pol zlozone, szablony albo wyciete serduszka,kwiatki etc, do tego kredski, farby, klej... i niech tworza Odpowiedz Link
mmartaa walentynki 09.02.05, 12:35 ciekawy pomysł na serduszka: www.craftcreations.co.uk/pages/magazines/issues/pdf/issue8/quilligree.pdf Odpowiedz Link
jotkal1 Serduszka... 09.02.05, 21:50 Moja córeczka w przedszkolu zrobiła na dzień Babci i Dziadka bardzo fajne obrazki. Wydrukowany motyw (format A4) aniołka i bałwanka smarowały klejem i gęsto nalepiały na nie kuleczki zwinięte (ugniecione) z bibuły. Myślę, że to samo mozna byłoby zrobić z dużym sercem - niby taki sam motyw, a każdy wyjdzie inny. No i dzieci się tak nie pobrudzą. W kazdym razie ja pokuszę się o wykonanie razem z dzieckiem wielobarwnych pisanek (a właściwie wyklejanek) - K Odpowiedz Link