niedzwiadka 17.02.05, 19:29 Znacie może jakieś strony na temat szycia? Np. zawierające wykroje, opisy wykonania, itp...? Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regata7 Re: Szycie... 17.02.05, 20:59 niedzwiadka napisała: > Znacie może jakieś strony na temat szycia? Np. zawierające wykroje, opisy > wykonania, itp...? Z góry dzięki za pomoc sama szyję od lat, interesuję się "co w trawie piszczy", ale stron z wykrojami nie spotkałam. Może nie szukałam, ale nie sądzę, żeby takie były. Prędzej mogą pojawiać się schematy (miniatury), które dopiero trzeba by sobie przeliczyć na potrzebne wymiary. Sporo jest stron z projektami, zdjęciami, pokazami mody. Czasem korzystam z tych pomysłów, czasem sama projektuję, a czasem wykroje i opisy biorę z burdy. Odpowiedz Link
anek.anek Re: Szycie... 17.02.05, 22:34 ja też przegrzebałam internet i nic nigdy nie znalazłam Na codzień korzystam z Burdy - sama nie umiem obliczyć i zrobić formy, więc przerabiam te gotowe z Burdy. Odpowiedz Link
niedzwiadka Dziękuję bardzo... 18.02.05, 00:09 Sama też przeszukałam internet... Ale mogłam oczywiście coś przeoczyć. Dopiero zaczynam szyć, kupuję od pewnego czasu burdę, ale z każdego numeru podoba mi się tylko mała część strojów. Odpowiedz Link
aniel Re: Dziękuję bardzo... 18.02.05, 08:27 To jest ten problem z Burda Ja tez najcześciej kupuję ta gazete dla jednego-dwoch wykrojow Odpowiedz Link
mrouh dziewczyny... 18.02.05, 10:23 ... a spenetrowałyście grupę robótek ręcznych? Tam więcej dziewczyn szyje i na pewno jakieś linki podawały... usenet.gazeta.pl/usenet/0,1.html?group=pl.rec.robotki-reczne W tej chwili nie można się połączyć z serwerem 9przynajmniej ja nie mogę), ale spróbujcie później. Odpowiedz Link
regata7 burda i inne 18.02.05, 23:04 aniel napisała: > > To jest ten problem z Burda > Ja tez najcześciej kupuję ta gazete dla jednego-dwoch wykrojow bo to pewnie o to właśnie chodzi. Przecież przeciętna krawcowa-amatorka nie szyje i tak więcej niż jedną - dwie rzeczy w miesiącu U siebie zauważam jeszcze jedną rzecz: jak kupuję burde, to podoba mi się zwykle 1 - 3 modeli, a np. za rok zaczynają mi się podobać inne modele z tego numeru, albo żaden już mi się nie podoba. Odpowiedz Link
jotkal1 podaję adres www... 25.02.05, 00:31 ...co prawda po rosyjsku, ale są wykroje www.osinka.ru/Pattern/Free/01.html Odpowiedz Link
elenuke Re: Szycie... 25.02.05, 01:30 www.season.ru/kachat/ tez po rosyjsku ale jest na co popatrzec, jezeli z jezykiem problem moge pomoc Odpowiedz Link
a19a24 Mogę oddacccccc!!!!!! 25.02.05, 09:20 Mam zdaje się kilak całkiem nowych numerów burdy i mogę komuś oddać... wysłać poczta??? Kto chce??? Odpowiedz Link
anek.anek Re: Szycie... 25.02.05, 10:32 Hmmm, jestem pod wielkim wrażeniem rosyjskiego internetu Jak zaglądam na stronę "Robótek ręcznych", to tam praktycznie wszystkie linki są do ryosyjskich stron, a tutaj widzę, że jeszcze i coś dla mnie (szyjąca jestem) się znajdzie Szkoda, że nie ma nic ciekawego po polsku Odpowiedz Link
i-rena Re: Szycie... 25.02.05, 17:12 oprócz burdy jest jest jeszcze gazeta DIANA,moda i wykroje bardzo proste i sympatyczne,kupuję w kiosku z przecenionymi gazetami za 5 zł.Cena za aktualny numer ok. 10 zł,polecam. Odpowiedz Link