17.02.05, 19:29
Znacie może jakieś strony na temat szycia? Np. zawierające wykroje, opisy
wykonania, itp...? Z góry dzięki za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • ajlii Re: Szycie... 17.02.05, 20:57
      niestety nie, sama szukałam...
    • regata7 Re: Szycie... 17.02.05, 20:59
      niedzwiadka napisała:

> Znacie może jakieś strony na temat szycia? Np. zawierające wykroje, opisy
      > wykonania, itp...? Z góry dzięki za pomocsmile

sama szyję od lat, interesuję się "co w trawie piszczy", ale stron z wykrojami
      nie spotkałam. Może nie szukałam, ale nie sądzę, żeby takie były. Prędzej mogą
      pojawiać się schematy (miniatury), które dopiero trzeba by sobie przeliczyć na
      potrzebne wymiary. Sporo jest stron z projektami, zdjęciami, pokazami mody.
      Czasem korzystam z tych pomysłów, czasem sama projektuję, a czasem wykroje i
      opisy biorę z burdy.
    • anek.anek Re: Szycie... 17.02.05, 22:34
      ja też przegrzebałam internet i nic nigdy nie znalazłamsad Na codzień korzystam
      z Burdy - sama nie umiem obliczyć i zrobić formy, więc przerabiam te gotowe z
      Burdy.
      • niedzwiadka Dziękuję bardzo... 18.02.05, 00:09
        Sama też przeszukałam internet... Ale mogłam oczywiście coś przeoczyć. Dopiero
        zaczynam szyć, kupuję od pewnego czasu burdę, ale z każdego numeru podoba mi się
        tylko mała część strojów.
        • aniel Re: Dziękuję bardzo... 18.02.05, 08:27

To jest ten problem z Burda smile
          Ja tez najcześciej kupuję ta gazete dla jednego-dwoch wykrojow sad
          • mrouh dziewczyny... 18.02.05, 10:23
            ... a spenetrowałyście grupę robótek ręcznych? Tam więcej dziewczyn szyje i na
            pewno jakieś linki podawały...
            usenet.gazeta.pl/usenet/0,1.html?group=pl.rec.robotki-reczne
            W tej chwili nie można się połączyć z serwerem 9przynajmniej ja nie mogęsad),
            ale spróbujcie później.
          • regata7 burda i inne 18.02.05, 23:04
            aniel napisała:
            >
            > To jest ten problem z Burda smile
            > Ja tez najcześciej kupuję ta gazete dla jednego-dwoch wykrojow sad

bo to pewnie o to właśnie chodzi. Przecież przeciętna krawcowa-amatorka nie
            szyje i tak więcej niż jedną - dwie rzeczy w miesiącu smile
            U siebie zauważam jeszcze jedną rzecz: jak kupuję burde, to podoba mi się
            zwykle 1 - 3 modeli, a np. za rok zaczynają mi się podobać inne modele z tego
            numeru, albo żaden już mi się nie podoba. smile
    • jotkal1 podaję adres www... 25.02.05, 00:31
      ...co prawda po rosyjsku, ale są wykroje
      www.osinka.ru/Pattern/Free/01.html
    • elenuke Re: Szycie... 25.02.05, 01:30
      www.season.ru/kachat/
      tez po rosyjsku ale jest na co popatrzec,
      jezeli z jezykiem problem moge pomoc smile
      • a19a24 Mogę oddacccccc!!!!!! 25.02.05, 09:20
        Mam zdaje się kilak całkiem nowych numerów burdy i mogę komuś oddać... wysłać
        poczta??? Kto chce???
    • anek.anek Re: Szycie... 25.02.05, 10:32
      Hmmm, jestem pod wielkim wrażeniem rosyjskiego internetusmile Jak zaglądam na
      stronę "Robótek ręcznych", to tam praktycznie wszystkie linki są do ryosyjskich
      stron, a tutaj widzę, że jeszcze i coś dla mnie (szyjąca jestem) się znajdziesmile
      Szkoda, że nie ma nic ciekawego po polskusad
      • i-rena Re: Szycie... 25.02.05, 17:12
        oprócz burdy jest jest jeszcze gazeta DIANA,moda i wykroje bardzo proste i
        sympatyczne,kupuję w kiosku z przecenionymi gazetami za 5 zł.Cena za aktualny
        numer ok. 10 zł,polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka