Dodaj do ulubionych

Jak ozdobić stół???

15.02.06, 10:45
Hej, za niedługo mam małą imprezę w domku i jak nigdy nie mam żadnych pomysłów
na ozdobienie stołu... Może macie jakieś sprawdzone pomysły? Byłabym wdzięcznatongue_out
Jesli chodzi o techniki - mogą być dowolne, na codzień wymyślam różne
dziwactwa, tyle że jakoś na ten stół nie potrafię...sad Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • olusia19 Re: Jak ozdobić stół??? 15.02.06, 11:24
      Witam!
      Do zasiadanego przyjęcia, jeśli jest dość miejsca można na różne sposoby:
      1. Na obrus właściwy położyć materiał cienki, nawet tiul i podpiąć na brzegu,
      zrobią się takie wiszące fale, jednocześnie wyznaczające miejsca gości. W
      miejscu podpięcia kokarda pasująca do zastawy.Troszkę ponizej brzegu stołu,
      żeby goście rękoma nie zaczepiali o dekorację. Kokardy sprawdzają się zawsze.
      Kupić trzeba w związku z tym w hurtowni obręcze wstążek pasujących do obrusa i
      reszty i w przypadku przyjęcia jest do czego sięgnąć. Są wstążki z usztywnionym
      brzegiem, dodać do kokardy można także z jakiejś super okazji kwiaty, albo
      jodłę na Wigilię itd.
      2. Przy kazdym nakryciu u góry krótką jakby część wianka przyszyć do obrusa, a
      w małych wazonikach ustawić co jakiś czas kwiaty na stole.
      3. Przy każdym nakryciu małe kwiatki w wazonikach "wężykach". Zawsze się
      sprawdza na stole tzw. "plimozis" - asparagus w kształcie płaskiej paprotki,
      nie oblatuje, nie więdnie (jeśli jest świeży). Dobrze też wygląda zwykły
      asparagus łaczony z kwiatami. Niby "starej daty", ale się zawsze sprawdza w
      połączeniu z kwiatami. Róże zdecydowanie się nie nadają do takich ozdób, bo
      dekoracja ma wytrwać do końca przyjęcia.
      Wszystko zależy, z jakiej to ma być okazji, na ile osób itd.
      Dekoracja musi być w miarę płaska i zajmowac nie wiele miejsca, bo zawsze go na
      stole mało.
      Pozdrawiam
      OLUSIA
      • dikande Re: Jak ozdobić stół??? 15.02.06, 13:29
        Dziękujętongue_out Koleżanka zasugerowała mi, że nożnaby ozdobić stół wiosennymi
        dodatkamismile Będę musiała się nad tym zastanowić, a z żywymi kwiatami masz rację.
        Najlepiej sprawdzają się drobne kwiatuszki, w szczególności te, które dłużej
        utrzymują swoją świeżość. Pomyślęsmile Pozdrawiam!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka