Dodaj do ulubionych

Nitownica...

31.05.06, 12:37
Dziewczyny kochane, podpowiedzcie mi, proszę, gdzie kupić nitownicę (?)
Obserwuj wątek
    • haika Re: Nitownica... 31.05.06, 15:17
      A np. na Allegro (z zestawem nitów / oczek) albo w sklepie tzw. budowlanym smile,
      szukaj na allegro np. pod hasłem " zaciskarka do oczek", termin "nity"
      przystosowany dla "oczek" - to takie nasze polskie słowotwórstwo smile na pewno w
      dużych sklepach typu obi, leroy merlin znajdziesz to narzędzie bez trudu.
      • teq3 Re: Nitownica... 31.05.06, 18:20
        Nitownice w kompletach z nitami na pewno są w OBI, cena od ok.15 zł. w górę,
        zależy od producenta.
    • 17dota Re: Nitownica... 02.06.06, 00:35
      Ślicznie dziękuję!

Myślałam, że nitownice ze sklepów budowlanych są poprostu inne - wielkie
      jakieś, bardziej profesjonalne. Nigdy na żywo ich nie oglądałam, bo wcześniej
      nie byłam nimi zainteresowana (oglądałam je sobie w jakimś sklepie internetowym
      i stąd moje wrażenia). Myślałam, że te, wykorzystywane do robienia kartek czy w
      scrapbookingu są mniejsze, sama nie wiem... Tak to jest jak się nie ma o czymś
      zielonego pojęcia...

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi smile
      • tiggera Re: Nitownica... 02.06.06, 15:07
        nity do scrapbookingu mogą być mniejsze i te napowszechniej używane są (np.
        srednica oczka 3-4 mm), do nich standardowa nitownica się nie nadaje. tak samo
        gdy chcesz umiescić nit gdzieś na środku kartki i nitownica nie sięga.
        • 17dota Do Tiggery... 02.06.06, 23:39
          tiggera napisała:

> nity do scrapbookingu mogą być mniejsze i te napowszechniej używane są (np.
          > srednica oczka 3-4 mm), do nich standardowa nitownica się nie nadaje. tak samo
          > gdy chcesz umiescić nit gdzieś na środku kartki i nitownica nie sięga.

No i co wtedy? Skąd wziąć nitownicę o której mówisz?
          • tiggera Re: Do Tiggery... 03.06.06, 00:29
            wtedy trzeba albo zakupić gotowy nabijak do takich nitów, albo poprosić jakąś
            złotą rączkę, żeby cos takiego wytoczył na tokarce, albo samemu próbowac nabić
            nita za pomocą śrubokręta albo grubego gwoździa i młotka. takie nity do scrapów
            sa z aluminium, więc nabija sie je stosunkowo łatwo. trzeba tylko nabrac wprawysmile
    • makoz14 Re: Nitownica... 02.06.06, 09:09
      Ja kupowałam niedawno już drugą nitownicę z nitami w Praktikerze.
      Nadaje się tylko do oczek od kompletu. Kosztuje ok.6 zł
      Rozsypuje się po 100 oczkachsad
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=24630922&a=24630922
      • 17dota Re: Nitownica... 02.06.06, 10:12
        To znaczy, że w Praktikerze nie wszystko takie praktyczne. Dobrze wiedzieć... ;0
        • saba871 Re: Nitownica... 03.06.06, 14:22
          a ja robie to tak...smile
          w linku nizej zrobilam mini kurs obrazkowysmile
          pozdrawiam
    • morska-ton Re: Nitownica... 05.08.22, 13:18
      O matko, ja to się nie znam na nitownicach, przed zakupem sprawdziłabym na co zwrócić uwagę przy wyborze nitownicy i jaka jest dobra, tutaj masz poradnik www.bmrmistrzostwa.pl/blog/jak-dobrze-wybrac-nitownice-kiedy-nitownica-elektryczna-reczna-pneumatyczna/ dowiesz się czy lepsza będzie nitownica ręczna czy pneumatyczna wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka