Dodaj do ulubionych

Pytanie o szydełko

14.02.07, 13:01
Kto mi pomoże dobrać szydełko do włóczki? smile
Kupiłam sobie 100g Mimozy. Niestety na metce nie widnieje info dla amatorów takich jak ja. Jest tylko info z rozm. drutów 3 - 3,5.
Jaki rozmiar szydełka do niej dobrać? 3 to chyba za duże..?! 2 czy 2,5? A może jeszcze inny rozmiar? big_grin
Obserwuj wątek
    • sweetkate Re: Pytanie o szydełko 14.02.07, 13:06
      Zapomniałam dodać, że interesuje mnie rozmiar szydełka teflonowego - jeśli ma to jakieś znaczenie. smile
    • vivictoria Re: Pytanie o szydełko 14.02.07, 13:56
      Wszystko zależy od ręki, od wzoru, weź najpierw taki sam nr szydełka jak drutów
      i zrób próbki. To jest najlepsza droga zawsze. Zwykle na etykietach, jak dla
      mnie, podają zaniżone numery.
      • loriaan Re: Pytanie o szydełko 14.02.07, 14:09
        haha, a jak dla mnie zawsze są zawyżonesmilechyba najlepiej przejsć się do sklepu
        z nitkąsmile
    • tijgertje Re: Pytanie o szydełko 15.02.07, 00:35
      NAjlepiej wyprobowac szydelko do nitki. Mi nigdy nie pasowaly rozmiary podawane
      na niciach czy wloczkach. A jeszcze lepszy numer: Mialam zestaw polskich
      szydelek, potem kupilam zestaw holenderskich i mimo, ze numery maja te same, to
      grubosc jest inna. Gdzies widzialam tabele z rozmiarowkami szydelek, kilkunastu
      prodcentow i porownanie numerow. Kazdy inny, wiec lepiej zdac sie na wlasne
      paluszki, tym bardziej, ze kazdy robi inaczej, ja zawsze wybieram mozliwie
      najciensze szydelko.
    • j.piotrowska Re: Pytanie o szydełko 15.02.07, 21:45
      Nie wiem czy to prawda ale gdzieś wyczytałam że szydełko dopasowuje się tak żeby
      wielkość czubka (główki?) szydełka odpowiadała grubości włóczki. wink
      • sweetkate Re: Pytanie o szydełko 17.02.07, 11:37
        W razie czego kupiłam 2szt. - 2,5 i 2. 3 okazało się za grube. Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo ze zdolnościami u mnie nie bardzo. big_grin
        Dziękuję uprzejmie i pozdrawiam! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka