Dodaj do ulubionych

Ale tu cicho...

10.07.06, 17:46
Jak w temacie. Na prawde nikt z przyszlych mieszkancow nie zaglada na to forum? Rozumiem, ze ci z pierwszych etapow (zazdroszcze) juz mysla o wykonczeniu, ale moze ktos z Panstwa jednak bedzie mial ochote podzielic sie wrazeniami? Zapewne byli juz Panstwo w swoich mieszkaniach, ja niestety moglam obejrzec dopiero fundamenty (etapIX). Rozruszajmy to forum, bo powoli zaczynam watpic w sens jego istnienia... :) pozdrawiam, Agata
Obserwuj wątek
    • marta_s_b Re: Ale tu cicho... 11.07.06, 11:57
      Moze wszyscy na wakacjach...My wlasnie wplacilismy 5 transze, a za 3 tygonie
      mamy juz sie dopytywac o wejscie do naszego mieszkania (IV etap), bo jak na
      razie co 2-3 tygodnie wieszamy sie na plocie:) Poza tym wlasnie sprzedalismy
      nasze dotychczasowe mieszkanie, wiec z lekiem czekamy co przyniesie wrzesien
      (wg umowy oddanie do 30wrzesnia),zeby jak najszybciej rozpoczac prace
      wykonczeniowe. Mamy nadzieje ze do grudnia sie jakos wyrobimy, bo inaczej
      bedziemy prosili o zamieszkanie w apartamencie pokazowym w Mysiadle...
      Pozdrawiam
      Marta
      • renata013 Re: Ale tu cicho... 12.07.06, 19:49
        V transze?? czyli tą po zadaszeniu i zamówieniu stolarki okiennej?? a wg umowy
        do mieszkania można wejść po wylaniu posadzek i tynkach... nam też obiecano
        wcześniej ale potem z telefonu na telefon mówili że za tydzień a może dwa a
        potem że robią wylewki i inne takie.. ale to był maj..
        jest lipiec i nic się nie zmieniło- w I etapie są już tynki zewnętrzne
        (przynajmniej wygląda na to że są) i wewnętrzne też już chyba są a nawet nie
        chcą następnej raty chyba że znowu o mnie zapomnieli ;)
        -raz już to się zdażyło...
        chyba że nie chcą żeby im ludzie głowę zawracali i czekają do września na te
        dwie ostatnie raty... albo zrobili sobie urlop... i dlatego jest tak cicho...
        może to cisza przed burzą... oby nie...
        • agul86 Re: Ale tu cicho... 12.07.06, 20:08
          Witam,
          niedawno bylam w baraczku sławbudu przy naszym osiedlu i z tego co mówiła nam pani (chyba) Mariola, to już wylewki dawno są (może się mylę, w końcu nie dotyczyło to mojego etapu). A akurat w trakcie mojej wizyty przyjechało małżeństwo i bez problemu weszło do swojego mieszkania w etapie I.
        • marta_s_b Re: Ale tu cicho... 12.07.06, 21:14
          Tak, dach jest, sa wszystkie okna i bramy garazowe. Rozumiem ze wlasnie zabrali
          sie za tynki wewnetrzne, ale to co pani pisze "lekko" mnie przerazilo... Ja mam
          jednak nadzieje, ze nie bedzie zle, za kazdym razem kiedy tam jestem widze
          postep i z tego co slyszalam 5 etapow chca oddac - tak jak w umowie - do konca
          wrzesnia. Co do wplty to chyba nawet dobrze, ze sie nie spiesza...
          Pozdarwiam
          Marta
          • renata013 Re: Ale tu cicho... 13.07.06, 20:12
            Pewnie że dobrze że się nie spieszą ;)
            ale martwi mnie to że skoro tynki wewnętrzne już są i zewnętrzne też to dziwne
            że nie chcą tych ostatnich dwóch rat no i w umowie jest że na teren mieszkania
            można wejść po tynkach no i w tym tkwi problem...
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka