Dodaj do ulubionych

Politechnika Warszawska Civil Engineering

IP: *.chello.pl 14.01.10, 23:03
czy ktoś się orientuje czy Polacy mogą studiować na tym kierunku (czy raczej
jest to kierunek to wyciągania ciężkiej kasy od studentów z zagranicy, a
Polaków odrzucają np. po rozmowie kwalifikacyjnej czy tam referencjach)?

jeśli tak, to czy kryteria podczas rekrutacji są analogiczne do tych dla
studiów w j. polskim? czy można aplikować z polską maturą? do czego odnosi się
próg punktowy, który można znaleźć na stronie:

http
://www.spoleczniak.fora.pl/hydepark,5/progi-punktowe-politechnika-warszawska-2007-2006,268.html

pytam dlatego, że nie mogę doszukać się odpowiedzi na stronie pw.

z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering IP: 95.108.39.* 14.01.10, 23:46
      A nie lepiej zadzwonić do uczelni i popytać :)
    • zloty.strzal Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering 15.01.10, 00:24
      Gość portalu: darek napisał(a):

> czy ktoś się orientuje czy Polacy mogą studiować na tym kierunku

Tam są prawie sami Polacy.
    • Gość: koral Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering IP: *.aster.pl 17.01.10, 11:11
      możesz aplikować jako Polak, i nie będziesz wtedy płacił w euro tylko w
      złotówkach. Obcokrajowcy (z poza EU) mogą aplikować do 20 czerwca i nie zdają
      egzaminów - decyduje dyplom, ale z Polakami nie wiem za bardzo jak to jest.
    • Gość: Anonim Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 02:30
      Witaj. Studiuję na tym kierunku. Jestem Polakiem. Kiedy kandydowałem, kryteria
      były znacznie niższe niż na studia w j.polskim bo było mało chętnych. Ludzie się
      po prostu bali. Jeśli dobrze się czujesz ze swoim angielskim to sobie poradzisz.
      Możesz spokojnie aplikować na ten kierunek z polską maturą. Tylko pamiętaj, że
      jest opłata 2500zł za semestr. Minusy są takie, że nie ma tylu materiałów
      przygotowawczych do kolokwiów i egzaminów w języku ang. i trzeba tłumaczyć na
      własną rękę.
      • Gość: Kuba Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 21:06
        cześć. planuję rozpocząć studia w Edynburgu, ale Civil Eng na PW to świetny plan
        awaryjny. czy możesz mi przybliżyć zalety studiowania po ang? chodzi mi głównie
        o to jaki tytuł dostajesz? jakiś międzynarodowy dyplom itp?
      • dystansownik Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering 28.06.10, 21:18
        > Tylko pamiętaj, że
        > jest opłata 2500zł za semestr.

Trzeba za to płacić tam? Na PK o ile mi wiadomo teraz zaczynają po angielsku
        prowadzić, to mają robić darmowe. Choć z drugiej strony PK to jednak trochę
        niższy poziom niż PW.
        • Gość: Baca Re: Politechnika Warszawska Civil Engineering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:05
          Studia są darmowe a opłata jest za wykładanie przedmiotów w języku angileskim,
          czy jakoś tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka