IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:51
hejka a co obecni tutaj twierdzą o szkołach policealnych? :)
jestem zainteresowana 'technikiem usług fryzjerskich' :):)
czy jest ktoś w temacie?? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: studium IP: *.proxnet.pl 24.02.10, 13:10
      Pewnie twierdzą,że szkoda czasu i że lepsze są studia.Ja rzuciłem studia i
      szukam szkoły policealnej,która daje konkretny fach. Technik usług fryzjerskich
      jest jak najbardziej na plus.
      • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:55
        wielkie dziex chociaż Tobie, też rzuciłam studia;]
        • Gość: . Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 16:10
          to chyba problem ze studiami ci sie rozwiazal...
    • mimose Re: studium 24.02.10, 16:21
      Wg mnie po tym są większe szanse znalezienia pracy, bo masz konkretny fach w
      ręku. Możesz zrobić dwa - zajmie Ci to 4 lata, a studia 5, gdzie nie jesteś
      "konkretna".
      Ja planuję zrobić licencjata/magistra z filologii germańskiej + zrobić jakiś kurs.
      • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 16:31
        rzuciłam inne studia- resocjalizacje ;/ porażka nie polecam nikomu, zero
        przyszłości..
        marzy mi się filologia angielska ale nie chce zaczynać żeby rzucić bo nie dam
        rady.. tego bym nie zniosła ;[
        studium fryzjerskie wydaję mi się całkiem ok! :)
        zawód jest, szkoły są tanie:)
        ja spróbuję, nic nie tracę ;p
        • mimose Re: studium 24.02.10, 17:05
          Ja chciałam iść na resocjalizację, ale mam małe szanse dostania się i marne
          perspektywy zawodowe. Muszę mieć znajomość choć jednego języka, z tym, że lepiej
          w papierach wygląda licencjat z filologii niż jakiś kurs, czy szkoła policealna,
          gdzie uczysz się tylko w weekendy. 2 a 3 lata to nie jest zbyt wielka różnica
          moim zdaniem. A później można zrobić jakiś inny kurs zawodowy, jest w czym
          wybierać. Wydaje mi się, że to dobry sposób.

Życzę powodzenia :-)
          • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:24
            wiesz nas wykładowcy nawet ostrzegali że po naszych studiach jak co 10 znajdzie
            pracę to będzie sukces...
            resocjalizacja jest oklepana...

a widzę ze do fryzjerstwa podejście jest ok :)
            cieszę się że nie tylko ja uważam że warto próbować :)
            • Gość: xyz Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:27
              co ma podejscie ludzi do tego czego ma sie ktos uczyc?
              • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:34
                jeśli ktoś wie o czym mówi to ma dla mnie znaczenie osobiście.. ;)
                • mimose Re: studium 24.02.10, 17:44
                  Oj tam od razu wie co mówi. Mówię co uważam, a czy okaże się pożyteczne, to
                  zweryfikuje życie.

Ofert dla fryzjerów jest sporo.
            • Gość: technik Re: studium IP: *.euro-net.pl 24.02.10, 21:41
              Ja skończyłam psychologię i w policealnej technika organizacji reklamy i dzięki
              tej szkole policealnej jestem teraz specjalistą od pr i wiedzie mi się całkiem
              nieźle, nie narzekam. ;)
              • Gość: technik Re: studium IP: *.euro-net.pl 24.02.10, 21:44
                PS. Uważam że technik fryzjerstwa obok technika farmacji jest jednym z
                najlepszych wyborów ;)
                • Gość: kasia Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 10:16
                  Tak naprawdę najważniejsze jest to, żeby wybrać kierunek, który Cie interesuje. Ja najpierw skończyłam studia - socjologię, a teraz chodzę na kosmetykę do Omegi i dopiero tu uczę sie tego, co mnie naprawdę interesuje i z czym chciałabym związać moja przyszłość :)
    • Gość: df Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:33
      Ja myślę, że w przypadku fryzjerstwa najważniejsza jest ogólna smykałka,
      zdolności manualne, zmysł estetyczny, a nie "poziom studium". Sam kiedyś otarłem
      się o studium (wyłącznie w charakterze tymczasowej przechowalni poborowych) i
      miłym zaskoczeniem dla mnie było to, że koleś od matmy uczył rozwiązywania całek
      i pochodnych złożonych. Co prawa takich najbardziej banalnych, ale zawsze. :)
      • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:41
        uważam że dałabym sobie radę ;)
        hehe to niezła historia :D
      • mimose Re: studium 24.02.10, 17:47
        Ja chciałabym studiować resocjalizację, ale jak mam później się
        przekwalifikowywać albo brać byle co, to wolę zrezygnować. Niemiecki też lubię,
        a czy na tyle, że wytrzymam pierwszy rok różnistych zajęć i się nie poddam, to
        się okaże.
        • Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 18:00
          ja też próbuję na filologię angielską zaocznie:)
          życzę Ci powodzenia :)
          a fryzjerstwo też zacznę zawsze zostanie alternatywa jakby coś ;]
    • Gość: ..... [...] IP: *.toya.net.pl 16.08.13, 14:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: . ^^ goworkowy spam IP: *.devs.futuro.pl 16.08.13, 14:09
    • patrycjab2609 Re: studium 16.06.21, 11:03
      Polecam szkołę cosinus, szkoła jest bezpłatna co jest ważne, zajęcia odbywają się w formie zaocznej co daje możliwość połączenia nauki i zdobywaniu zawodu z pracą, w szkole policealnej cosinus jest szeroki wybór kierunków tj kosmetyka( 2 lata), opiekun medyczny (1,5 roku), administracja (2 lata), archiwista (2 lata), we wrześniu otwierają się kolejne nowe kierunki ,między innymi asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, opiekunka dziecięca, podolog, także myśle że każdy znajdzie coś dla siebie :) nauczyciele również przesympatyczni i bezkonfliktowi, co więcej szkoła nie ma ograniczeń wiekowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka