Gość: AnUsIa1209 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:51 hejka a co obecni tutaj twierdzą o szkołach policealnych? :) jestem zainteresowana 'technikiem usług fryzjerskich' :):) czy jest ktoś w temacie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: studium IP: *.proxnet.pl 24.02.10, 13:10 Pewnie twierdzą,że szkoda czasu i że lepsze są studia.Ja rzuciłem studia i szukam szkoły policealnej,która daje konkretny fach. Technik usług fryzjerskich jest jak najbardziej na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:55 wielkie dziex chociaż Tobie, też rzuciłam studia;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 16:10 to chyba problem ze studiami ci sie rozwiazal... Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: studium 24.02.10, 16:21 Wg mnie po tym są większe szanse znalezienia pracy, bo masz konkretny fach w ręku. Możesz zrobić dwa - zajmie Ci to 4 lata, a studia 5, gdzie nie jesteś "konkretna". Ja planuję zrobić licencjata/magistra z filologii germańskiej + zrobić jakiś kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 16:31 rzuciłam inne studia- resocjalizacje ;/ porażka nie polecam nikomu, zero przyszłości.. marzy mi się filologia angielska ale nie chce zaczynać żeby rzucić bo nie dam rady.. tego bym nie zniosła ;[ studium fryzjerskie wydaję mi się całkiem ok! :) zawód jest, szkoły są tanie:) ja spróbuję, nic nie tracę ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: studium 24.02.10, 17:05 Ja chciałam iść na resocjalizację, ale mam małe szanse dostania się i marne perspektywy zawodowe. Muszę mieć znajomość choć jednego języka, z tym, że lepiej w papierach wygląda licencjat z filologii niż jakiś kurs, czy szkoła policealna, gdzie uczysz się tylko w weekendy. 2 a 3 lata to nie jest zbyt wielka różnica moim zdaniem. A później można zrobić jakiś inny kurs zawodowy, jest w czym wybierać. Wydaje mi się, że to dobry sposób. Życzę powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:24 wiesz nas wykładowcy nawet ostrzegali że po naszych studiach jak co 10 znajdzie pracę to będzie sukces... resocjalizacja jest oklepana... a widzę ze do fryzjerstwa podejście jest ok :) cieszę się że nie tylko ja uważam że warto próbować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:27 co ma podejscie ludzi do tego czego ma sie ktos uczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:34 jeśli ktoś wie o czym mówi to ma dla mnie znaczenie osobiście.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: studium 24.02.10, 17:44 Oj tam od razu wie co mówi. Mówię co uważam, a czy okaże się pożyteczne, to zweryfikuje życie. Ofert dla fryzjerów jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technik Re: studium IP: *.euro-net.pl 24.02.10, 21:41 Ja skończyłam psychologię i w policealnej technika organizacji reklamy i dzięki tej szkole policealnej jestem teraz specjalistą od pr i wiedzie mi się całkiem nieźle, nie narzekam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technik Re: studium IP: *.euro-net.pl 24.02.10, 21:44 PS. Uważam że technik fryzjerstwa obok technika farmacji jest jednym z najlepszych wyborów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 10:16 Tak naprawdę najważniejsze jest to, żeby wybrać kierunek, który Cie interesuje. Ja najpierw skończyłam studia - socjologię, a teraz chodzę na kosmetykę do Omegi i dopiero tu uczę sie tego, co mnie naprawdę interesuje i z czym chciałabym związać moja przyszłość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: studium IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:33 Ja myślę, że w przypadku fryzjerstwa najważniejsza jest ogólna smykałka, zdolności manualne, zmysł estetyczny, a nie "poziom studium". Sam kiedyś otarłem się o studium (wyłącznie w charakterze tymczasowej przechowalni poborowych) i miłym zaskoczeniem dla mnie było to, że koleś od matmy uczył rozwiązywania całek i pochodnych złożonych. Co prawa takich najbardziej banalnych, ale zawsze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:41 uważam że dałabym sobie radę ;) hehe to niezła historia :D Odpowiedz Link Zgłoś
mimose Re: studium 24.02.10, 17:47 Ja chciałabym studiować resocjalizację, ale jak mam później się przekwalifikowywać albo brać byle co, to wolę zrezygnować. Niemiecki też lubię, a czy na tyle, że wytrzymam pierwszy rok różnistych zajęć i się nie poddam, to się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnUsIa1209 Re: studium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 18:00 ja też próbuję na filologię angielską zaocznie:) życzę Ci powodzenia :) a fryzjerstwo też zacznę zawsze zostanie alternatywa jakby coś ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... [...] IP: *.toya.net.pl 16.08.13, 14:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjab2609 Re: studium 16.06.21, 11:03 Polecam szkołę cosinus, szkoła jest bezpłatna co jest ważne, zajęcia odbywają się w formie zaocznej co daje możliwość połączenia nauki i zdobywaniu zawodu z pracą, w szkole policealnej cosinus jest szeroki wybór kierunków tj kosmetyka( 2 lata), opiekun medyczny (1,5 roku), administracja (2 lata), archiwista (2 lata), we wrześniu otwierają się kolejne nowe kierunki ,między innymi asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, opiekunka dziecięca, podolog, także myśle że każdy znajdzie coś dla siebie :) nauczyciele również przesympatyczni i bezkonfliktowi, co więcej szkoła nie ma ograniczeń wiekowych Odpowiedz Link Zgłoś