Dodaj do ulubionych

Najgorszy promotor !!!!

IP: *.com 14.12.10, 11:56
doc dr Teresa Olearczyk. Osoba zupełnie niekompetetna i niekontaktowa. Nie udostępnia swojego numeru ani nawet adresu email, prace trzeba przynosić osobiście, nie ma dyżurów więc trzeba za nią chodzić i prosić o łaskawe sprawdzenie pracy... Pani DR nie czyta prac swoich studentów a do całości pracy ma komentarze typu: proszę się zastanowić nad pierwszym rodziałem..
W życiu nie spotkałam się z promotorem który tak olewa swoich studentów!! Ta osoba nie nadaje się na to stanowisko !!!!
Serdecznie ODRADZAM, chyba że masz 3 lata na obronę i nie szkoda Ci czasu i nerwów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 12:06
      > Nie udostępnia swojego numeru

Abstrahując od pozostałych zarzutów - które brzmią źle, ale nie wiem, na ile są słuszne - podawanie studentom (choćby i tylko magistrantom) numeru telefonu nie jest IMHO standardem, ani tym bardziej obowiązkiem.
      • Gość: agu Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 17:14
        na APSie też taka jest -pani D
        • Gość: mariusz Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 20:28
          moj promotor pracy mgr sam mi podal nr telefonu, ja sie nie prosilem a on sam wyszedl z taka propozycja, bardzo milo wspominam swojego promotora bo to byl super gosc nie tylko jako wykladowca, ale jako zwykly czlowiek na lini student-mistrz.

Dziwi mnie tylko podejscie autorki watku, jak sie wybiera promotora to raczej samemu i czlowiek juz wie z kim sie wizac a z kim nie, takze dziwne jakim sposobem autorka upatrzytla sobie kogos z kim ma teraz problemy
          • ratyzbona Re: Najgorszy promotor !!!! 16.12.10, 13:54
            Po pierwsze - rzetelne prowadzenie pracy magisterskiej nie jest uprzejmością ze strony promotora ale obowiązkiem - to płatna część jego pracy i powinna być wykonywana w sposób rzetelny - co oznacza wskazywanie studentowi gdzie popełnił błąd i które fragmenty wymagają poprawy - promotor nie jest tylko od wystawienia pracy i wymagania kolejnych rodziałów - do jego obowiązków należy też pomoc.
            Do do promotorów - nie zawsze jest tak że wybór jakiego dokonujemy przy rozpoczęciu pracy okazuje się słuszny gdy już zaczynamy pisać. Znam wielu studentów którzy wybrali promotora kierując się zainteresowaniami badawczymi czy jego miłym charakterem a potem gdzieś w połowie pisania zorientowali się że to osoba niepoważna i nie pomocna. Ale trudno wtedy zmienić prowadzącego.
            Trzeba tu jednak zaznaczyć że każdy potrzebuje własnego typu promotora. Mój przyjął pełną pracę - i dla mnie to było byłogosławieństwo bo przy moim trybie pracy łatwiej mi poprawić całość niż jeden rodział. Ale niektórym potrzebny jest stały nadzór.
    • angeextraonline Re: Najgorszy promotor !!!! 30.06.11, 17:58
      A my mamy właśnie problem z innym profesorem UJ (jeśli chcecie wiedzieć dokładnie, którym to prześlę na email). Dokładnie w dniu obrony stwierdził, że: wreszcie przeczytał Nasze prace od deski do deski, po czym dał Nam 2 możliwości - albo te prace będą ocenione niedostatecznie albo mamy szansę na obronę we wrześniu! I to wszystko zrobił po podpisaniu własnoręcznie Naszych prac 2 tygodnie wcześniej!! W ogóle ich wtedy nie przeczytał a my wysyłaliśmy mu i przynosiliśmy prace całe 2 lata na seminarium! Rozmowa z zastępcą dyrektora oczywiście nie przyniosła skutku i nie wyciągnięto żadnych konsekwencji w stosunku do tego promotora, tylko mamy się z Nim "dogadywać". Brak mi słów, czujemy się oszukani i jakby ktoś dał Nam w twarz! Nie polecam..zresztą prawie cały system organizacyjny na uj to jeden wielki chaos, zero pomocy od władz (jedynie Panie sekretarki Nas rozumieją).
      • Gość: hali Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 22:47
        powiedz tylko czy to jest może na geografii ?
        • Gość: Zdzichu Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.e-wro.net.pl 01.07.11, 23:39
          angeextraonline powiedz jaki wydział przynajmniej bo chciałem tam robić w tym roku magisterke ale jak wydział, o któym myślę to bym się zastanowił ;)
          • angeextraonline Re: Najgorszy promotor !!!! 02.07.11, 10:56
            Wydział filozoficzny, instytut pedagogiki (animacja). Mogę podać jego inicjały czyli MHK, kto będzie miał z Nim do czynienia będzie wiedział :) wolę nie podawać nic więcej bo on to Nas nawet straszył, że jak znajdzie się jakiś plagiat to może Nas na prokuraturę podać i zamknąć! :D więc wolę być jeszcze ostrożna do września :)
            • Gość: Studentka [...] IP: 213.134.184.* 13.12.11, 19:26
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • clas_sic Re: Najgorszy promotor !!!! 02.07.11, 00:41
        Ja chcę wiedzieć - proszę o nazwisko na gazetowego.
      • simply_z Re: Najgorszy promotor !!!! 26.08.11, 11:32
        bardzo podobna sytuacja na UJ...praca nie zostala przeczytana ,tylko przegladnieta i nawet nie otrzymalam pytan na obronie dotyczacych pracy -z prostego powodu-nie zostala nawet przegladnieta.
        • simply_z Re: Najgorszy promotor !!!! 26.08.11, 11:32
          *blad ,nie zostala w ogole otwarta;)
    • Gość: aga Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.saint-gobain.com 26.08.11, 11:11
      Nie prawda ! Doc.Olearczyk podaje nr telefonu jak i adres email, to bardzo dobra kobieta, moze nieco postrzelona ale ja nie miałam problemów ani z obrona ani z dogadaniem się z nia!
      • Gość: Paulina Re: Najgorszy promotor !!!! IP: 213.134.176.* 02.09.11, 22:54
        Toż to daleko idące oszczerstwo! Pani doc. dr T. Olearczyk to wspaniały promotor, pełen ciepła wykładowca i chodząca encyklopedia. Miałam olbrzymią przyjemność i zaszczyt pisać pracę licencjacką pod skrzydłami Pani dr i nigdy nie napotkałam na żadne problemy - zarówno jeśli idzie o kontakt mailowy jak i telefoniczny! To wspaniały człowiek, pełen ciepła i z wielkim sercem podchodzący do swoich studentów!
    • Gość: Paulina Re: Najgorszy promotor !!!! IP: 213.134.176.* 07.09.11, 10:21
      Toż to daleko idące oszczerstwo! Pani doc. dr T. Olearczyk to wspaniały promotor, pełen ciepła wykładowca i chodząca encyklopedia. Miałam olbrzymią przyjemność i zaszczyt pisać pracę licencjacką pod skrzydłami Pani dr i nigdy nie napotkałam na żadne problemy - zarówno jeśli idzie o kontakt mailowy jak i telefoniczny! To wspaniały człowiek, pełen ciepła i z wielkim sercem podchodzący do swoich studentów!
    • Gość: Pipii Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 15:08
      Dokładnie zgadzam się z autorką teksu, ja mam to samo i już nie mam siły...
      Zero jakiegokolwiek kontaktu. Żałuję wyboru promotora, to była najgorsza decyzja. Chciałabym zmienić ale czasu mam mało :(
    • Gość: m Prof. Stanisław B. IP: *.30.102.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.13, 17:41
      To co wy piszecie to jeszcze nic. Mój promotor po obronie załatwił mi bezrobocie! Zamiast poprzeć moją kandydaturę, oczernił mnie przed innym profesorem, który chciał mi pomóc po świetnej obronie znaleźć sensowne zajęcie! Potem bezczelnie pojawił się na ceremonii wręczenia dyplomów i łamaną łaciną czytał konieczny dla ceremonii tekst. Współpraca z nim była beznadziejna. Niepunktualny, niesłowny, metodycznie zapominalski, zero uwag. Naobiecuje wam "złotych gór", bo jak każdy pracownik naukowy musi wypromować kilka prac, a jak do niego przyjdziecie, będziecie mieć same problemy. Unikajcie Profesor Stanisława z jednej z krakowskich, tzw. katolickich uczelni. Pozdrawiam.
    • Gość: gość promotor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.15, 10:06
      uważam że zarzuty pod adresem Pani Profesor nie są adekwatne do tego co faktycznie jest. Sama miałam ją za promotora i przyznam ze nie spotkałam tak życzliwej, życiowej osoby i tak realnie podchodzącej do tematu jak Pani Teresa. Jeśli autorka postu miała jakieś zarzuty to zapewne wynikało to z tego ze robiła wszystko na ostatnią chwilę i olewała pisanie pracy. Każdy ma prawo do czasu wolnego, i nie musi w tym czasie jeszcze sprawdzac prac leniwych studentów. Są terminy któych trzeba sie trzymać i nie bedzie najmniejszego problemu.

Pozdrawiam
    • Gość: kacha Pani Olearczyk jako promotor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.15, 12:10
      Pani Olearczyk była moim promotorem- jest osobą miłą i życzliwą, udostępnia studentom swój nr telefonu ALE ma chyba za dużo na głowie, jest roztrzepana, nie czyta WOGOLE pracy,wskazówki które podaje przy pisaniu pracy wyluczają jej poprzedie sugestie to zmienia temat to wywala rozdziały, a jak praca prawie napisana to konspekt chce zminiac,w dniu obrony wymysliła ze wyrzuci pare stron z mojej pracy czy ona jest poważnym człowiekiem? nie bardzo, NIE POLECAM
    • Gość: gosc Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.interpc.pl 13.09.22, 21:52
      prof Oskar Kowalski - zasługuje na miano "najgorszy promotor"
    • vviikkii Re: Najgorszy promotor !!!! 23.10.22, 15:52
      Masz podobny problem, polecam wzorypracnaukowych.blogspot.com/
      Lata doświadczenia z promotorami, tanio, szybko, bez plagiatu.
      Pozdrawiam Viki z miasta Szczecin
    • Gość: Gośćć Re: Najgorszy promotor !!!! IP: *.124.117.130.rybnet.pl 24.04.24, 17:16
      Wiem co czujesz.
      Ja odradzam prof Oskara Kowalskiego na promotora. Przetrzymuje prace dyplomowe do oporu, ciężki z nim kontakt. Żadnej konkretnej wiedzy nie przekazuje, bo często twierdzi że nie musi niczego tłumaczyć bo to nie w jego kompetencjach, nie poinformuje studenta o
      ważnych zmianach, sprawach by student mógł skończyć studia. Przy tym człowieku ciężko skończyć studia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka