Dodaj do ulubionych

jak tam sesja?

11.05.04, 17:22
ile macie egzaminów, z czego?
Wolicie ustne czy pisemne?
Studia przygotowują do sesji?
Obserwuj wątek
    • zuzzka1 Re: jak tam sesja? 15.05.04, 17:48
      ja mam 6 egzaminow,(1 rok) w tym 1 ustny.zdecydowanie wole pisemne testowe, nie
      lubie wypowiedzi pisemnych..brrr
      • amela15 Re: jak tam sesja? 21.05.04, 14:46
        Ten ustny pewnie z Nauczania Społecznego Kościoła?!!!!!:-) Ja mam go jeszcze
        przed sobą:( i teraz stwierdziłam, że teraz nie znajde czasu, aby go zdac na
        dyżurze! Nie wiesz czy Chojnicka będzie w katedrze także podczas sesji i czy
        jeżeli nie zdam go teraz to pozostaje mi wrzesień czy moze zorganizują jakis
        egzamin pisemny? Pozdrawiam
        • hans99 Re: jak tam sesja? 21.05.04, 16:13
          Wielki egzamin to nauczanie spoleczne:))))Ogromna ksiega :))))
        • facecja Re: jak tam sesja? 21.05.04, 19:23
          amela15 napisała:

> Ten ustny pewnie z Nauczania Społecznego Kościoła?!!!!!:-)

macie taki przedmiot????
          we wrocławiu jest coś takiego jak historia doktryn politycznych i prawnych -
          prawo 2 rok, administracja 1 rok. I w skłąd tego milutkiego przemdiotu, obok
          platona, anarchistów, liberałów i całej reszty myślicieli, których świat nosił
          przez 2500 lat wchodzi właśnie też "katolicka nauka społeczna", na którą
          nawiasem mówiąc mogliśmy poświęcić raptem 1 ćwiczenia...
          tak więc zazdroszczę tego KNSu
          • wpia Re: jak tam sesja? 21.05.04, 21:23
            my mieliśmy o KNS w teori do prawa publicznego gospodarczego - i to tez
            pojawialo sie w tescie. Natomiast niewiem czy jest to w programie doktryn, bo
            jeszcze doktryn nie mialem, ale sadze ze tak. Samego KNS-u niemamy jako
            oddzielnego przedmiotu w Warszawie.
          • amela15 Re: jak tam sesja? 21.05.04, 21:41
            Na Uj też mamy historie doktryn politycznych i prawnych do wyboru już od
            pierwszego roku. KNS ( jak na to mówicie:-)) to osobny przedmiot,wykład typowo
            autorski i łatwe punkty.
            • facecja Re: jak tam sesja? 21.05.04, 22:36
              amela15 napisała:

> Na Uj też mamy historie doktryn politycznych i prawnych do wyboru już od
              > pierwszego roku. KNS ( jak na to mówicie:-)) to osobny przedmiot,wykład
              typowo
              > autorski i łatwe punkty.

A ciekawi mnie, czy to co jest na KNSie, jest w HDPiP i odwrotnie. Czy np.
              program doktryn na UJ obejmuje tez naukę Kościoła?
              Bo my cholera mamy to w jednym i żadne punkty nie wpadają :( mało tego - prof.
              się lubuje w encyklikach, a ja ich niestety za najłatwiejsze nie uważam...
              • amela15 Re: jak tam sesja? 21.05.04, 22:42
                Szczerze mówiąc to nie wiem, bo nie wybrałam w tym roku tego przedmiotu i
                raczej w ogóle go nie wybiorę, ponieważ ta tematyka kompletnie mi nie
                odpowiada. Jeżeli bardzo chcesz wiedzieć to moge zapytać znajomych. Z tego co
                wiem koledzy uczyli sie z takiej grubej zielonej ksiązki ( niestety autorów nie
                znam), a doktryny i nauczanie to jedna katedra. Pozdrawiam
                • facecja Re: jak tam sesja? 21.05.04, 23:14
                  amela15 napisała:

> Jeżeli bardzo chcesz wiedzieć to moge zapytać znajomych.

dzięki, ale nie rób sobie kłopotów, moja ciekawość mija równie szybko, jak i
                  przychodzi :)

>Z tego co
                  > wiem koledzy uczyli sie z takiej grubej zielonej ksiązki ( niestety autorów
                  nie> znam),

jeśli Henryk Olszewski i Maria Zmierczak, to łączę się w bólu :)

Dziękuję za linka

Pozdrawiam
              • amela15 Re: jak tam sesja? 21.05.04, 22:49
                Dla facecji:
                www.law.uj.edu.pl/users/khdpip/DYDAKTYKA/dyd_hist%20doktr_ramki.htm
              • astoreth13 Re: jak tam sesja? 09.06.04, 18:27
                HDPP jest w porzadku, tak mi sie wydaje, dosc przyjemny i łatwy przedmiot.
                Tylko ze niestety autorka ksiazki, czyli prof. Zierczak ma akurat z nami
                wykłady i to juz jest z lekka przerąbane. Jak się nie umie dokładnie
                wszyst5kiego to koniec.
                • facecja Re: jak tam sesja? 09.06.04, 21:16
                  astoreth13 napisała:

> HDPP jest w porzadku, tak mi sie wydaje, dosc przyjemny i łatwy przedmiot.
                  > Tylko ze niestety autorka ksiazki, czyli prof. Zierczak ma akurat z nami
                  > wykłady i to juz jest z lekka przerąbane. Jak się nie umie dokładnie
                  > wszyst5kiego to koniec.

jak isę ma z naszym profesorem, który uważa, że już za dużo mamy urzędników
                  państwowych nie znających Machiavellego, to nie jest to łatwy i przyjemny
                  przedmiot. Jest to wręcz KOBYŁA. Ale co trzeba przyznać - przynajmniej ciekawa.
    • wpia Re: jak tam sesja? 21.05.04, 18:17
    • zuzzka1 ...nauczanie społeczne koscioła:) 22.05.04, 13:08
      tak ten ustny to nauczanie społ. koscioła moze ksiazeczka malutak i mowia ze
      łatwy egzamin ale to takie bzdury, i takie klepanie..mnie sie osobiscie ciezko
      tego uczy..no i ze trzeba zdawac na dyzurach..to sie tak odklada..i
      odklada..brakuje mi motywacji zeby w koncu isc i zdac to.
    • zuzzka1 ..do ameli15 22.05.04, 13:13
      ja slyszalam ze ona ponoc pyta zawsze do 15 lipca..ale trzeba to sprawdzic:D na
      pewno bedzie pytala do konca czerwca co tydzien na dyzurze.nie zorganizuja
      pisemnego, we wrzesniu znow trzeba bedzie na ustny..
      Wiem, tez ze mozna zdawac to po wykladzie z doktryn z zaocznymi(wykład jest
      10.45-14.15 w sali przewiazka na sw.anny co 2 tyg w soboty) ale trzeba
      wczesniej sie z nia umowic. nio to powodzenia..a ja moze w ten czwartek sie
      wybiore..(hmm?)
      • amela15 Re: ..do ameli15 22.05.04, 14:54
        Dzieki za informacje! Spadłaś mi jak z nieba!!!:-)Też chciałam iść w tym
        tygodniu, ale przygotowuje się do przedterminu z historii Polski i nie mam
        czasu. Masz racje z tym, że ustne to wcale nie taka fajna sprawa..przekłada się
        tylko cały czas ten egzamin! Ja miałam na niego iść w marcu!:-( Trzeba się
        dowiedzieć czy to prawda z tym lipcem, bo mi sie wydaje dziwne nawet, że do
        końca czerwca. Dobrze by było! zdałabym to prawie po konstytucji 23......
    • astoreth13 Re: jak tam sesja? 09.06.04, 18:30
      ja mam jeszcze tylko dwa egz na szczeście, jeden z prawa karnego (niesłuszna
      poprawka) i prawo europejskie.
      Zdecydowanie wolę pisemne, można sie zastanowić i zawsze się cos napisze. Na
      ustnym byłam pierwszy raz dwa tygodnie temu, straszna trema przed i ledwie
      zdałam, choć wiem ze na pisemnym poszłoby mi lepiej.
      U nas jest sesja ciągła i można zdawać przez cały rok, więc na UAMie większość
      uczy się z książek a nie z notatek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka