Dodaj do ulubionych

studiowanie

25.06.12, 17:49
Witam,
jestem tegoroczną maturzystką. Od początku liceum myślałam, by iść na psychologie jednak po przeczytaniu setek opinii i komentarzy na temat studiowania tego kierunku mam pewne obawy...
Wiem, że ten kierunek jest bardzo oblegany a psychologów mamy mnóstwo, jednak od dawna interesuje sie psychologią tylko nie wiem czy to wystarczy... Może ktoś studiuje psychologie bądź ma bliższy kontakt z tą dziedziną i doradziłby co zrobić?
Przyznam, że nie mam problemów przedmiotami ścisłymi i myślałam też o budownictwie, jednak nie pociąga mnie to tak jak psychologia. NIe mam zbyt dużo czasu, bo rekrutacja już trwa na uczelniach ;) dlatego może podpowiecie co warto studiować.
Wiadomo jest, by robić to co się lubi ale trzeba patrzec na zapotrzebowanie na rynku pracy i na szanse pracowania w zawodzie....
Obserwuj wątek
    • zarmak Re: studiowanie 12.01.17, 07:45
      watro studiować takie kierunek po którym można znaleźć pracę nie ma sensu uczyć się żeby zasilić szeregi bezrobotnych dlatego wybierając studia sprawdzałam ilu absolwentów znajduję pracę, bardzo wysokie wskaźniki ma LIngwistyczna Szkoła Wyższa w Warszawie więc tam rozpoczęłam naukę i muszę przyznać że to bardzo dobra uczelnia poziom wysoki, świetne przygotowanie do przyszłego zawodu
      • Gość: ankahelloo Re: studiowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.17, 17:08
        Hej, czy wiesz może jak wygląda indywidualny tok nauczania na tej uczelni? Znasz kogoś? Myślę o przeniesieniu się z innej uczelni, ale najpierw chciałabym wiedzieć, jak w praktyce. Ile zjazdów, ile razy w semestrze trzeba być na uczelni w toku indywidualnym? Materiały przez internet, czy lata się za wykładowcą? Pozdrawiam. ps. ankahelloo@gmail.com
    • marion_1985 Re: studiowanie 10.02.17, 21:01
      Patrząc z perspektywy czasu też stwierdzam, że warto studiować tylko to do czego ma się 100% przekonanie. Moje wybory uważam co prawda za raczej udane, ale to dopiero dzisiaj wiem co sprawia mi zadowolenie i w jakim kierunku chce się rozwijać. I pewnie gdybym w swoim czasie miała do dyspozycji np. coś takiego www.kierunekrozwoju.pl/ to łatwiej byłoby określić predyspozycje do tych czy innych zajęć. Mimo wszystko - niczego nie żałuje. Obecnie potrzebuje jedynie więcej czasu by uczyć się tego co mnie fascynuje/ciekawi. Tobie tez to polecam chociaż psychologia jawi mi się jednak mało atrakcyjnie - ale może jak dla kogo. ;-) A może jednak coś bardziej konkretnego? (ukierunkowanego)
    • marion_1985 Re: studiowanie 10.02.17, 21:03
      Patrząc z perspektywy czasu też stwierdzam, że warto studiować tylko to do czego ma się 100% przekonanie. Moje wybory uważam co prawda za raczej udane, ale to dopiero dzisiaj wiem co sprawia mi zadowolenie i w jakim kierunku chce się rozwijać. I pewnie gdybym w swoim czasie miała do dyspozycji np. coś takiego www.kierunekrozwoju.pl/ to łatwiej byłoby określić predyspozycje do tych czy innych zajęć. Mimo wszystko - niczego nie żałuje. Obecnie potrzebuje jedynie więcej czasu by uczyć się tego co mnie fascynuje/ciekawi. Tobie tez to polecam chociaż psychologia jawi mi się jednak mało atrakcyjnie - ale może jak dla kogo. ;-) A może jednak coś bardziej konkretnego? (ukierunkowanego)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka