07.08.14, 21:29
Witam. Chciałabym zapytać was na który z tych kierunków opłaca się iść na studia: analityka społeczna, gospodarka przestrzenna,europeistyka,międzynarodowe stosunki gospodarcze,polityka społeczna czy zarządzanie. Na których kierunkach jest więcej przedmiotów ścisłych a na których humanistycznych. Proszę o szczerą i dokładną odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: nic Re: Studia:) IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 23:05
      Jeśli nie masz znajomości to na żaden. Poważnie ,wszystkie kierunki co wymieniłaś są fatalne i nie dają pracy w zawodzie.W ogóle nie rozumiem po co ludzie w 2014 się jeszcze pchają na studia.
    • Gość: Advisor Re: Studia:) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.08.14, 12:10
      Myślę, że wciąż dobrze jest iśc na studia menadżerskie, ale takie z nietypową specjalizacją. Można śmiało iść na menadżer sportu, albo menadżer rekreacji, jest niewiele osób, które to robią, a będzie potrzebne co raz więcej. Jest tylko jedna uczelnia w tej chwili, która akie studia prowadzi Wyższa Szkoła Trenerów Sportu . Tutaj masz stronkę www.wststorwar.pl możesz śmiało dzwonić i zapytać.
    • Gość: Krzśka Re: Studia:) IP: *.toya.net.pl 11.08.14, 23:32
      Zależy czy lubisz przedmioty humanistyczne czy ścisłe i w czym jesteś lepsza. Mnie od zawsze lepiej szły przedmioty ścisłe, więc teraz studiuję zarządzanie na Społecznej Akademii Nauk w Łodzi i pracuję. Nie chciałam tylko studiować, ale też zdobywać doświadczenie w pracy, żeby mieć lepszy start. A SAN organizuje mnóstwo warsztatów i kursów. Mają wykładowców z renomowanych uczelni polskich i zagranicznych i program dobrze dopasowany do potrzeb rynku. Jak dla mnie to najlepsza uczelnia niepubliczna w Łodzi :)
    • Gość: loteczka Re: Studia:) IP: *.dynamic.mm.pl 12.08.14, 14:59
      A czy bardziej interesują Cię kierunki,które mają więcej przedmiotów humanistycznych czy ścisłych? Podejrzewam,że humanistyczne .
      Może zainteresuje CIe taki kierunek jak doradztwo i coaching ( z tego co wiem jest możliwy do studiowania na WSNHiD w Poznaniu). Zyskasz kwalifikacje do przeprowadzania szkoleń a robi się to coraz bardziej modne . Ludzie inwestują w rozwój osobisty tak więc moim zdaniem jest to przyszłościowa opcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka