Dodaj do ulubionych

Program antyplagiatowy

IP: *.play-internet.pl 27.03.16, 22:51
Czy jak sprawdzę pracę ( napisaną samodzielnie) w programie antyplagiatowym ( Antyplagiat.net), to ta praca już tam zostanie zapisana?

Obserwuj wątek
    • mabella93 Re: Program antyplagiatowy 31.03.16, 08:33
      Ja bym nie ryzykowała, poczytaj, co piszą ludzie na jego temat.
    • lotta95 Re: Program antyplagiatowy 27.04.16, 22:52
      W tym twoim programie to nie wiem, ale w Genuino na pewno nie, bo kilka razy go używałam do sprawdzania własnych prac i to wygląda tak, że zaznaczasz czy chcesz dodać sprawdzany właśnie tekst do bazy czy nie.
      • broken_arrows Re: Program antyplagiatowy 06.07.16, 15:32
        to jest akurat dobra opcja, jak chcemy co jakiś czas sprawdzać naszą pracę, a potem na przykład dodać już jej ostateczną wersję, żeby naszej pracy ktoś nie splagiatował
    • ak-69 Re: Program antyplagiatowy 30.04.16, 15:14
      Ja zaufam jedynie własnej uczelni i wolę poczekać aż promotor sam powie mi kiedy z jakiego antyplagiatu sprawdzić. Albo sam sprawdzi...
      Sam powiedział, że zbliżamy się do finalizacji więc na pewno tez będzie sprawdzenie antyplagiatem.
      Pisałem samodzielnie całą pracę, więc nawet jak w niektórych miejscach znajdą się cytaty bez odwołania w bibliografii to nie sadzę, by praca nie przeszła na odpowiednim poziomie akceptacji.
      • Gość: arturro Re: Program antyplagiatowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.16, 08:29
        No jeśli cytujesz bez odwołania to przyparaszam, ale to jest rasowy plagiat i właśnie takie miejsca decydują o wyniku kontroli. Nie moje małpy, nie mój cyrk, ale albo uzupełnij sobie te przypisy, albo licz się z tym że po kontroli uczelnianej będzie po ptokach, bo co byś nie robił, to niesmak pozostaje.
        • broken_arrows Re: Program antyplagiatowy 07.07.16, 13:32
          W pracy można kogoś cytować, ale rzeczywiście trzeba to jakoś zaznaczyć (cudzysłowem/kursywą) i podać autora, żeby nie było, że sobie przypisujemy te słowa. Podanie dokładnego źródła to już jest niekoniecznie sprawa plagiatu tylko raczej rzetelności pracy jako pracy naukowej. Jak podasz tytuł książki, nr strony itp., to promotor będzie wiedział, że cytat nie jest wymyślony albo przepisany nie wiadomo skąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka